Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  392 członków

Audio Physic Klub
IGNORED

Fan-Club Audio Physic

Rekomendowane odpowiedzi

Mozliwe, myslalem, ze masz na mysli Virgo 1. Jesli sie spotka w Polsce to odpada zabawa z wyprawa zagranice, logistyczny klopot. Jasna sprawa.

fakt: http://allegro.pl/audio-physic-virgo-v-mkii-60-ceny-nowych-i4036192743.html

Edytowane przez Mario_77

Nie tak dawno byłem posłuchać Virgo V, ponieważ chciałem je kupić - udało mi się wytrzymać 3 utwory i dałem sobie spokój to była brzmieniowa porażka. Winą za takie brzmienie oczywiście nie były tylko same kolumny, ale również pomieszczenie w którym stały, jednak to nie zmienia faktu, że zostałem porażony ich lipnym brzmieniem, a zwłaszcza kontrolą i ilością basu. Nie polecam i zarazem mam pytanie do klubowiczów jak do tych kolumn mają się tak wszędzie chwalone Tempo VI

Nie pamiętam jakiś anglik, ale co to zmienia przy tym co usłyszałem to elektronika dużo nie wskóra trochę na pewno, ale to i tak za mało.

Ty chyba kolego głuchy jesteś:) Twój post mnie rozbawił... trzeba było podłączyć do starego sztrucla z tesco metodą na skrętkę przecież to i tak nie ma znaczenia:)

Virgo V napędzałem monoblokami Electrocompanieta AW-180 a tuż przed ich sprzedażą miałem okazję podpiąć je do stu watowej lampy.

Faktycznie to co kolega pisze jest dość zabawne... tym bardziej, że odnosi się do kontroli basu, przy czym dziwi się iż jej nie było gdy wzmacniaczem był "jakiś anglik"...

Słuchając rozumu....

Przecież ja nie pisze tego, żeby się z kimś sprzeczać lub wysłuchiwać, że jestem głuchy. Pojechałem, posłuchałem i nie kupiłem - wszystko. Mam tylko nadzieję, że ktoś kto je kupi będzie z nich zadowolony. Proszę powiedzcie mi lepiej jak do nich mają się Tempo VI ?

Przecież ja nie pisze tego, żeby się z kimś sprzeczać lub wysłuchiwać, że jestem głuchy. Pojechałem, posłuchałem i nie kupiłem - wszystko. Mam tylko nadzieję, że ktoś kto je kupi będzie z nich zadowolony. Proszę powiedzcie mi lepiej jak do nich mają się Tempo VI ?

Jak duże było pomieszczenie w którym słuchałeś tych Virgo?

Miałem Tempo 6 u siebie na weekend i wg mnie to dobre kolumny.

W kwesti basu mogą się różnić od Virgo choćby ze względu na wyprowadzenie wylotu br które w Virgo jest w dolnej ściance a w Tempo na tylnej ściance kolumny.

Pamiętaj tylko by stosować się do zaleceń producenta odnośnie ustawienia głośników - jest to na ich stronie dość szczegółowo opisane i imho ma to sens - po krótce kolumny ustawione w wolnej przestrzeni (na dłuższej ścianie) z dużą ilością miejsca wokół siebie, pomieszczenie nie przetłumione, do tego wydajny wzmacniacz (odpowiadający klasą kolumnom) i dźwięk powinien być bardzo dobry - ale nikt nie zagwarantuje Ci że trafi w Twój gust i Twoje oczekiwania - to możesz sprawdzić tylko osobiście.

Edytowane przez lorecci

Pokój miał ok 20 m2 i był w zasadzie pusty, bas dudnił. Bardzo prawdopodobne, że ten pokój był dla Virgo za mały.

Jak można słuchać muzyki w pustym pokoju i wyrokować o brzmieniu głośników??? W pustym pomieszczeniu nie zagra kolumna żadna, ani za 1000 zł, ani za 200 000. No a poza tym Virgo, to nie są głośniki do pomieszczenia 20 metrów.

No i czemu takie wpisy mają służyć ?

coś komuś nie gra to ok - ma problem bo troche kasy trza u lekarza zostawić na leczenie uszu ...

Czasami panowie szkoda czasu na tłumaczenie/dochodzenie że może tak a może siak ...

Ktoś tu zajrzy - palnie jak "łysy grzywą o kant kuli" ... i zamęt gotowy.

Ale jeśli dzięki temu gawiedź obudzi sie ze snu zimowego to czasami i "głupiego" warto posłuchać/poczytać

Edytowane przez birgman

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

No i czemu takie wpisy mają służyć ?

coś komuś nie gra to ok - ma problem bo troche kasy trza u lekarza zostawić na leczenie uszu ...

Czasami panowie szkoda czasu na tłumaczenie/dochodzenie że może tak a może siak ...

Ktoś tu zajrzy - palnie jak "łysy grzywą o kant kuli" ... i zamęt gotowy.

Ale jeśli dzięki temu gawiedź obudzi sie ze snu zimowego to czasami i "głupiego" warto posłuchać/poczytać

:) tez prowda...

sepernait to dobry pomysł do AP. Miałem z tempo 6 i było super w pomieszczeniu 22m. do twojego pomieszczenia poszedłbym w classic 20. z heglem nie słuchałem, ale słyszałem że 200 jest gorsza muzykalnie od 100 czy 70.

A czy te classic 20 nie będą dołem za mocno walić? Co do hegla h200 to nie mogę go porównać z 70 czy 100 bo ich nie słuchałem, ale naim sn2 lepiej gra dla mnie od hegla h200 to jest moje takie wrażenie.

Edytowane przez Xs-2

bierz naima. classic 20 będzie OK. Jak masz dobry prąd to kontrola basu będzie. bas dudni m.in. jak masz niewystarczająco pradu do wysterowania pasma(oczywiście architektura pomieszczenia ma duże znaczenie)chyba że masz możliwość posłuchania jeszcze z tempo 6. używki można teraz kupić w dobrej cenie. z nowymi robi się powoli problem ponieważ AP zaprzestaje produkcje, a tempo 25 moim zdaniem trochę za drogie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.