Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  392 członków

Audio Physic Klub
IGNORED

Fan-Club Audio Physic

Rekomendowane odpowiedzi

Straszna nuda w tym wątku wklejam wiec fotkę z porzegnalnego pojedynku ... Bede teskil za tempo utwierdzilem sie tylko w tym ze sa swietne.

Paczki wyglądają jak Pudzianowski u szczytu kariery przy Małyszu..... :)

hehe moja kobieta zareagowała podobnie ale płacząc :D

3 dni nie wchodziła do salonu, mieszkała w sypialni.

Dopiero jak podkupiłem jej koleżanke czekoladkami żeby powiedziała mojej, że nie są takie brzydkie to się trochę poprawiło, audiofil musi nieźle kombinować...

Dopiero jak podkupiłem jej koleżanke czekoladkami żeby powiedziała mojej, że nie są takie brzydkie to się trochę poprawiło, audiofil musi nieźle kombinować...

Albo się rozwieść, zero marudzenia, więcej kasy na muzę. A pasja nie zdradzi, nie pójdzie gdzie indziej.....Same plusy :)

Albo mieć swój pokój na słuchanie muzyki, gdzie kobieta i dzieciaki nie wchodzą. Chwalę się: ja tak mam i to jest moje królestwo, gdzie ja jestem panem i władcą :) I nie o to chodzi że nie pozwalam, tylko moje panny nie mają takiej potrzeby, choć czasem którąś namówię i wtedy jest oooooo.

Edytowane przez PiotrJ

mógłbym zrobić pokój odrębny na piętrze ale klitkowate te pokoje po 16 m.

Grałem w klitce przez 7 lat w bloku i teraz w końcu mogę posłuchać muzyki klasycznej czy filmowej w pełnej skali z dużą przestrzenią i oddechem , poza tym żonka lubi posłchać Piaska jak sprząta ...

Edytowane przez szatan

Tak czułem Mario że spora część z AudioHolików nie ma większych zobowiązań finansowych; kawalerowie, rozwodnicy Itp.

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

Żart, jasne, ogólnie jakieś hobby warto mieć, ale nic nie przebije zdrowych kontaktów z kobietą, czy w ogóle posiadanie wokół siebie przychylnych ludzi, rodziny. Mnie co jakiś czas nudzi ta cała audiofilia, nie spinam się już z tym, coraz częściej myślę sobie, że wolałbym zrobić sobie prawko na motor, kupić Suzuki Intrudera i obcować z naturą. A tutaj te dyskusje o kablach, bezpiecznikach, duperelach.....do dupy z tym. Dobrej muzy można i w aucie posłuchać, nie trzeba audiofilskiego inkubatora, żeby podniecać się dźwiękiem...

Gość

(Konto usunięte)

Żart, jasne, ogólnie jakieś hobby warto mieć, ale nic nie przebije zdrowych kontaktów z kobietą, czy w ogóle posiadanie wokół siebie przychylnych ludzi, rodziny. Mnie co jakiś czas nudzi ta cała audiofilia, nie spinam się już z tym, coraz częściej myślę sobie, że wolałbym zrobić sobie prawko na motor, kupić Suzuki Intrudera i obcować z naturą. A tutaj te dyskusje o kablach, bezpiecznikach, duperelach.....do dupy z tym. Dobrej muzy można i w aucie posłuchać, nie trzeba audiofilskiego inkubatora, żeby podniecać się dźwiękiem...

Mądrze i zdrowo...

Pozdrawiam :-)

Anoo bicia piany na temat audio jest sporo, jak by to miało większe znaczenie ..

Owszem jest taki czas jak jesień i zima że nic tylko forum i muza pozostaje ale od wiosny do jesieni wypada mieć zainteresowania sportowe, na łonie natury choćby po to by dłużej cieszyć się audio ;)

Ja mam np kajaki, to chyba troche jak z wedkarstwem - sposób by z domu czmychnąć gdy familia na głowe wchodzi.

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

Popieram. Nie można popadać w skrajności. Ja zakończyłem poszukiwania. Po prostu jak mam ochotę włączam i słucham muzyki, jak nie mam nastroju a już odpaliłem to wyłączam. Najważniejsze że cały czas co jakiś czas mój system mnie zaskakuje i wtedy bardzo go cenię. W życiu trzeba liznąć "wszystkiego".

Jeszcze jedna rzecz. Czy Tempo VI było w okleinie klonowej lub bukowej? Sklepy informują mnie, że mają tylko dąb lub wiśnię, a inne jasne drewna nie były i nie są dostępne.

Mam możliwość nabycia klonowych Scorpio I. Czy nie będą za duże do pokoju 20m2, dość skromnie umeblowanego. Lubię duży, masywny i głęboki bas, mogę przytkać bass refleksy, mam możliwość odstawienia od. 1m od bocznej i tylnej ściany, ale czy nie będą dudnić? Wzmak Lyngdorf SDAI-2175, CD-1 Lyngdorf, kable głośnikowe Nordost Gold, łączówka Wireworld Eclipse XLR. Klasyka, jazz, rock. Bardzo proszę o opinię

Ja gram na Virgo V w niecałych 30mkw i już uważam że jest na styk, a Scorpio przynajniej patrząc na ilość głośników mogą potrzebować jeszcze więcej przestrzeni, szczególnie na boki. tutaj wg mnie Virgo są ultra czułe, pewnie przez boczne głośniki.

Jeszcze jedna rzecz. Czy Tempo VI było w okleinie klonowej lub bukowej? Sklepy informują mnie, że mają tylko dąb lub wiśnię, a inne jasne drewna nie były i nie są dostępne.

Mam możliwość nabycia klonowych Scorpio I. Czy nie będą za duże do pokoju 20m2, dość skromnie umeblowanego. Lubię duży, masywny i głęboki bas, mogę przytkać bass refleksy, mam możliwość odstawienia od. 1m od bocznej i tylnej ściany, ale czy nie będą dudnić? Wzmak Lyngdorf SDAI-2175, CD-1 Lyngdorf, kable głośnikowe Nordost Gold, łączówka Wireworld Eclipse XLR. Klasyka, jazz, rock. Bardzo proszę o opinię

Scorpio I to dobre paczki ale nie dostaniesz tego co chcesz od basu. One graja szybkim, punktowym basem mają pewną miare głębi ale nie do końca chyba spełni twoje oczekiwania. miałem jakies 6 lat temu własnie w klonie. 20m/kw nie jest dużo możesz je zabrać do siebie na odsłuch?

ja poszedłem twoim tropem i zakupiłem parę dni suzuki v-strom 1000...wcześniej miałem 650. coś w tym jest....życie ucieka...a nie samą "audiofilią" żyje człowiek....

Jeśli Scorpio mają taki bas jak mówicie, to jest idealny bas. Jeśli chodzi o trop Suzuki, to nie sądzę abyś poszedł jego tropem. Tak po prostu się złożyło. Nawet nie pomyślałeś ale motor mogłeś kupić jeszcze przed nim. A wtedy może to on poszedł Twoim tropem ;) Pozdrawiam

Jeśli Scorpio mają taki bas jak mówicie, to jest idealny bas. Jeśli chodzi o trop Suzuki, to nie sądzę abyś poszedł jego tropem. Tak po prostu się złożyło. Nawet nie pomyślałeś ale motor mogłeś kupić jeszcze przed nim. A wtedy może to on poszedł Twoim tropem ;) Pozdrawiam

oj Piotrze:) w sumie logiczne co mówisz:) jak chcesz mogę otworzyć i zamknąć te zdanie w cudzysłów:)

pozdrawiam

Edytowane przez darius4you

Witam wszystkich,

Chciałbym dołączyć do klubu z moimi AP Virgo 25...jak dotąd podpiętymi do Krella 300i, w oczekiwaniu na Accuphase E 260...Czy myślicie, że to będzie lepszy mariaż?

260 bedzie za słaby moim zdaniem. rozważ przeznaczenie kasy na coś bardziej wydajnego. do virgo musisz mieć jak już accu z serii 4. accu jest muzykalny. z 406 będziesz miał za słodko i za ciemno. bardzo dobry będzie z 408 lub 450(w tym przypadku słyszałem że to nie udany eksperyment japończyków)

kolego asr emitter z ap gra bdb miałem tempo co prawda ale kilka wzmacniaczy przemieliłem, w tym lampkę na chwilę i asr emitter to było bingo, nasycony tranzystor z dużym wykopem i zapasem prądowym.

Na allegro jest teraz emitter II prawdziwy potwór...

ja poszedłem twoim tropem i zakupiłem parę dni suzuki v-strom 1000...wcześniej miałem 650. coś w tym jest....życie ucieka...a nie samą "audiofilią" żyje człowiek....

a ja wlasnie sprzedalem YZF R1 i kupie za to jakas koncowke albo integre :)

PS

calkiem sporo motocyklistow w klubie AP

Edytowane przez czuły barbarzyńca
  • 2 tygodnie później...

Przed trzema parami kolumn wypisałem (sprzedałem) się z klubu Audio Physic, a tak bardzo lubię tu zaglądać. To był porządny gracz z doświadczeniem.

Tzn.: jest

Zawsze możesz do Nas wrócić:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.