Skocz do zawartości
IGNORED

PHONAR P 300 premium, ktoś zna?

daru0105

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukam kogoś kto miał do czynienia z tymi kolumnami. Kolega siedzi w Holandii i ma możliwość zakup tych kolumn. Będzie składał zestaw audio od podstaw i zaczyna od kolumn. Ma ochotę na te właśnie, i pyta się czy są warte na początek. W necie ciężko na ich temat coś wyczytać, Może ktoś skrobnie na temat.

Dzięki

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

65615885_2293680680892205_6935873910999089152_n.jpg

66019200_340099626917247_8170962963226689536_n.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

https://www.audiostereo.pl/topic/145113-phonar-p-300-premium-kto%C5%9B-zna/

To nie na temat,  ale słuchałem kilku innych modeli Phonara - trzymają poziom - to raz.

Mam kolumny na tej pierścieniówce i trudno IMHO o lepszą w popularnych gratach ...

To niestety nie są kolumny na początek; to są kolumny docelowe i tego bym się trzymał ? 

Ale oczywiście wszystko i tak zależy od ceny i metrażu - np. 50 m2 może być za dużo...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Drobna uwaga- jak to w przypadku Phonara, do tego 2,5 drożnego.

Mogą być bardzo wymagające względem wzmacniacza- pod względem obsługi kolumn o nisko składającej impedancji.

Dzięki. Kolega kupił za waszą poradą. Zapłacił 275 euro. Teraz szuka do nich wzmaka

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

A słyszał ktoś Phonar Veritas P3 Style ?
Ostatnio przez zupełny przypadek natknąłem się na nie, od niechcenia posłuchałem i powiem szczerze nie mogłem się od nich oderwać, ciężko było mi powstrzymać opad szczeny.

Obawiam się że będzie mi ciężko opisać to słowami dla tego właśnie pytam czy ktoś miał z nimi do czynienia? W brzmieniu tych kolumn jest coś, co nie pozwala przestać ich słuchać. Dźwięk ogólnie jest gęsty, duży, ale absolutnie nie przysłania wyrazistej, szczegółowej góry. No i w końcu dowiedziałem się jak doskonale może wybrzmiewać bas. Moje kolumny są ponad 2x droższe a czegos takiego nie uświadczyłem. 
Fajnie gdyby znalazł się ktoś, kto ich słuchał i zechciał się wypowiedzieć. 

Miałem okazję zapoznać sie z Phonar P3. Akurat w jednym czasie w tedy stały u mnie jeszcze BMN, więc skorzystałem z okazji i zrobiłem sobie bezpośrednie porównanie. Phonary dosłownie zmiażdżyły rywala i okazały się dużo lepsze w każdym aspekcie. Słuchając obu tych konstrukcji miało się wrażenie że Phonar to zupełnie inna liga, wyższy poziom i jakość a bmn przy nich to jakieś plumkawki. Nie żebym uważał że bmn to złe kolumny. Po prostu w moich 25m nie potrafiły niczym porwać mnie, zagrały jak jakieś małe, przeciętne monitory.
Phonar P3 prównywałem potem jeszcze z wiele droższymi od siebie kolumnami i zawsze dzielnie potrafiły się obronić.
Powiem tak: słyszałem wiele kolumn za +/- 15tys które grały jakby kosztowały ledwo 5. A pierwszy raz tak na prawdę usłyszałem kolumnę za 5tys która grała jakby kosztowała 15 i więcej tys. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.