Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy zestaw stereo, vintage

Xing

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuje porady w sprawie wyboru nowego zestawu HiFi, do tej pory używam Audiolaba A-8000 z kolumnami Tannoy M3 ale brzmienie z czasem przestalo mnie satysfakcjonowac, jest ciemne malo szczegolowe, szukam wiec sprzetu ktory zagra przeciwnie do obecnego, pomyslalem o zestawie Yamaha AX-900 ktora bedzie bezposrednio sterował odtwarzacz Yamaha CDX-1060, cały zestaw moge kupic w okazyjnej cenie 3500zl sprzet w stanie bardzo dobrym, kolumny chwilowo zostana te same ale za okolo miesiac i na nie przyjdzie kolej, czy ktos moze zaproponowac jakas alternatywe? koncowka i cd lub integra i cd preferuje jednak vintage, maksymalny budżet to 5tys zlotych

https://www.audiostereo.pl/topic/145451-nowy-zestaw-stereo-vintage/
15 godzin temu, Xing napisał:

pomyslalem o zestawie Yamaha AX-900 ktora bedzie bezposrednio sterował odtwarzacz Yamaha CDX-1060, cały zestaw moge kupic w okazyjnej cenie 3500zl sprzet w stanie bardzo dobrym, 

Okazyjnej cenie ?

Jakbyś podzielił te 3500pln na pół , to można mówić o jakiejś okazji. Ten zestaw jest wart co najwyżej 2000pln

Ilu ludzi tyle opinii

Miałem AX-900 wielki ciężki i mocny wzmacniacz, ale sam dźwięk taki sobie, ta cena to chyba z kosmosu sam wzmacniacz to max 1000zł jego cena w chwili kiedy był wypuszczony to zaledwie 1350DM to taka trochę lepsza budżetówka.

8 godzin temu, Dune napisał:

Miałem AX-900 wielki ciężki i mocny wzmacniacz, ale sam dźwięk taki sobie, ta cena to chyba z kosmosu sam wzmacniacz to max 1000zł jego cena w chwili kiedy był wypuszczony to zaledwie 1350DM to taka trochę lepsza budżetówka.

Zrobiła sie moda na vintage stąd te ceny....

De gustibus non est disputandum

15 minut temu, Yankes napisał:

Zrobiła sie moda na vintage stąd te ceny....

Kolejny temat na naganianie kto zmienia Audiolaba A-8000 na taką Yamahę? co on niby chce uzyskać? więcej jazgotu i przewalonego basu?

9 godzin temu, Dune napisał:

Miałem AX-900 wielki ciężki i mocny wzmacniacz, ale sam dźwięk taki sobie

delikatnie rzecz ujmując

z ostrzej grających naim

Godzinę temu, zeta-j napisał:

Audiolaba A-8000 na taką Yamahę

też się dziwie , dość egzotyczne połączenie audiolaba z tannoy-em . To chyba pierwszy post w którym tannoye  grają ciemno.

1 godzinę temu, zeta-j napisał:

Kolejny temat na naganianie kto zmienia Audiolaba A-8000 na taką Yamahę? co on niby chce uzyskać? więcej jazgotu i przewalonego basu?

Sztuczne zainteresowanie...Audiolab według mnie bije Yamaszke na samym starcie.

De gustibus non est disputandum

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.