Skocz do zawartości
IGNORED

Doradźcie interkonekt zamiast VdH

smog

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam interkonekt VdH 102 MKII, używałem go z różnym sprzętem i dobrze poznałem jego zalety i wady. Szukam kabelka w podobnej do niego lub nieco wiekszej cenie. Moje główne zastrzeżenie do VdH to zmatowienie i przygłuszenie brzmienia. Szukam kabelka, który zachowa zalety VdH:

przestrzenność, dobrą średnicę, muzykalność. Chciałbym za to, żeby brzmiał bardziej dźwięcznie i był trochę bardziej przejrzysty. Myślałem o flatlinach, ale nie chcę przesadzić z rozjaśnieniem i ostrością brzmienia.

Proszę bardziej doświadczonych kolegów o typy, którymi powinienem się zainteresować, z krótką charakterystyką.

https://www.audiostereo.pl/topic/1456-dorad%C5%BAcie-interkonekt-zamiast-vdh/
  • 33 lat później...

Ja tam - tradycyjnie dla siebie, ale NAJLEPIEJ DLA CIEBIE polecam AQ. Ceny - dowolne. Osobiście preferuję, dźwięk, do którego dążysz, dlatego nie nabyłem VdH, ani taśm, z powodu - jak opisałeś.

Wystarczy posłuchać Audioquestów...

I nie musisz wcale zapędzać się na Bóg wie jaki poziom cenowy ;-) Sprawdź sam ;-)

* * *

Nie czytałem zapewne wszystkich Twoich wpisów, ale założyłbym sie, że AQ nie słuchałeś, lub b. mało... Trafnie przypuszczam ?

Podrawiam.

• Redaktorzy

A faktycznie, zdaje sie ze wysokie modele sa hybrydowe. Zdrowie? Na drugi bok to nie bardzo moge sie przewracac. Strasznie mi to wszystko utrudnia zycie seksualne.

Witam, czy ktoś z obecnych forumowiczów może pokusić sie o określenie ogólnie brzmienia audioquestów? są jakieś szczególne polecane modele? Pytam bo szukam kabli w miarę możliwości transparentnych z dobrze kontrolowanym basem i przede wszystkim przestrzennych. Ktoś polecił mi kabelki Transparent Audio. Są faktycznie przestrzenne ale trochę za drogie.

• Redaktorzy

Szybkie, szczegolowe, z twardym basem, przestrzenne, zwykle nieco chlodne. Prawdopodobnie wyzsze modele maja lepsza barwe. Ktos tu sluchal Pythona, to taki "nizszy wyzszy" (wyzej jest srebro), i b. chwalil.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.