Skocz do zawartości
IGNORED

Odsłuchy w Gliwicach lub okolicy

DeTom

Rekomendowane odpowiedzi

wsjo fajnie tylko te standy

trudno tu mowic o jakims stereo

ja dawalem do gc 1000u fc dalo by sie 1500-2000 byl by bas lepszy a trafo wieksze tez by sie zdalo

ale to kicham mam inne wzmacniaki :)

Z pozytywnych stron to dobrze ze moje zdjecie jest zrobione od tylu przez co ladnie wyszedlem;)

A z negatywnych, to mnie kregoslup bolal po odsluchu, ach starosc nie radosc;p

• 8 miesięcy później...

a dzis bylo u kolegi Wilka

-Vincent 233

-sony 590es?

-delta kt88

-jakas spawara PA :)

-pioneer 7700

-cec tl51+theta 3a

-kupe roznego druta.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4575-100002307 1201304871_thumb.jpg

post-4575-100002308 1201304871_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

Ja przypadkowo natknąłem się na ten wątek i nie wiedziałem że tak blisko mnie było grono "odsłuchowców". Teraz czytam i nadrabiam zaległości.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• 1 rok później...

Dzisiaj troszke posłuchaliśmy przy okazji testów Roth Oli 4. Skromna foto-relacja dla odświeżenia wątku :)

Ukryta Zawartość

post-3694-001640100 1300380729_thumb.jpg

post-3694-065176200 1300380734_thumb.jpg

post-3694-080077300 1300380743_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Krrrakeeen! Mniam! Słuchaliśmy dawno temu u Tomka - świetny dźwięk jak dla mnie. :)

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

• 1 miesiąc później...

Dzisiaj u mnie w domku zagościli forumowi koledzy. Przywieźli monitorki na Seasach, CD Yamahy z zamontowana lampucerą i wzmacniacz lampowy na KT88 w SE zbudowany przez forumowicza.

Atmosfera bardzo sympatyczna, najpierw na warsztat poszły monitorki. Grały z Alchemist Krakenem i źródłem opartym o serwer plików, squeezeboxa i DAC Behringera po modach. Grało fajnie, ale tak jakby metalowo. Bez niskiego środka, za to z fajnym basikiem.

Następnie porownaliśmy Yamahe z moim źródłem... i zostało moje źródło.

Na sam koniec zamiast Krakena wpięliśmy lampę. Efekt - jakby inne monitory. Spokój, swoboda. Brakowalo trochę dynamiki, takiego wykopu i pazura, ale naprawde było czego posłuchać. Była muzyka. Ewidentnie Seasy wolą lampe niż tranzystor.

Mam nadzieję że zainteresowani napiszą coś wiecej.

Reasumując - bardzo miły i owocny wieczór. Zmotywował mnie do dzialania w kierunku wzmacniacza lampowego. Pewnie cos powstanie, tym bardziej że czas będzie. Potomek pojawi sie na świecie z końcem czerwca więc o słuchaniu muzyki moge zapomnieć :)

Ponizej sesja zdjęciowa odsłuchiwanych panienek ;)

Ukryta Zawartość

post-3694-0-97082000-1304623476_thumb.jpg

post-3694-0-17011800-1304623518_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest to mój pierwszy odsłuch, ucho jeszcze nie jest aż tak wygrzane ale szybko się uczy i wręcz wymaga kolejnych odsłuchów. Słuchaliśmy również podłogówek na Vifach, myślałem że znam dobrze ten głośnik. Myliłem się, kolumny zagrały miło, zaskoczył mnie basik, dopiero wtedy zrozumiałem co to jest czytelna stopa perkusji. Behringer rzeczywiście wypad trochę lepiej niż lampucera po zlampowaniu, był bardziej muzykalny i swobodniejszy. Usłyszałem Seasy w większym pomieszczeniu niż na codzień, taki efekt że mimo adaptacji akustycznej pomieszczenia, która wniosła wyraźną poprawę, to i tak w większym pomieszczeniu była bardziej rozciągnięta i ułożona scena. Jak dla mnie wystarczył by dyfuzor po środku kolumn(na ścianie)i tak z akustyka nic więcej nie trzeba robić. Krakena słyszałem już wcześniej, zaczarował mnie i już nie mam po co załączać amplitunera:d. Było bardzo miło, dużo się nauczyłem i wkońcu posłuchałem muzyki jak należy:). Czas teraz składać jakaś lampe:)

• 1 rok później...

Witam.

Panowie jutro tj. 20.06 organizuje mini odsłuchy. Jeśli ktoś dysponuje czasem po 17 to zapraszam do Gliwic. Metraż niewielki więc za dużo osób nie przyjmę. Będziemy słuchać prototypu mojego nowego wzmacniacza (fotka) + dac WM8741. Więcej szczegółów na priv. Zapraszam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie żeby wróciły. Ludzie się zmieniają a czas leczy rany. Tylko czy ekipa dopisze ? Dziś gościłem dwoje sympatycznych ludzi, dzięki za miłe popołudnie. Następny termin się kroi bo już mam chętnego więc zapraszam.

Milo mi slyszec takie slowa-pozdrawiam.

Czekamy na termin -napewno z Wowkiem sie zjawimy.Choc tak mozna u mnie .Lokal ten sam ,zona dalejjedna, dobre kanapki robi -widac to po moim brzuchu :)

Ja jestem chętny i bezpośredni :D Tylko z terminami weekendowymi u mnie różnie - sezon w pełni. Natomiast jestem przekonany że moja nieobecność nie wpłynie znacząco na efekt końcowy spotkania, a Tomek jak zawsze mi to opisze w 2 albo w 3 słowach :)

Czekamy Tomek na termin :)

Tomku dzięki za możliwość posłuchania nowej konstrukcji i spędzenia miłego wieczoru .

Korzystając z okazji napiszę dwa słowa .

Na temat samej konstrukcji nie będę pisał bo jestem za maluśki :) ale od razu widać kto to projektował !!

Natomiast wrażenia z odsłuchu - same pozytywy ,

przestrzeń , szczegółowość ( góra powala ) a mimo to nie tnie po uszach ,

tam gdzie trzeba jest trochę miodku ( tej lampy słuchałem pierwszy raz ) ale nie zamulenia ,

basior potęga , mówiłeś że te kolumny tak mają ale myślę , że musi je napędzić dobry wzmacniacz .

Pisanie nic nie da , trzeba posłuchać !!

Z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy ........

Pozdrawiam

Dziękuję za dobre słowo :-) Cieszę się że się podobało. Rzeczywiście wzmacniacz ma parę zalet ale jak się wraca po 6 latach na forum to coś trzeba pokazać ;-) Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś wpadniesz.

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.