Skocz do zawartości
IGNORED

Jak ustawić fronty od M-Audio HTS-501

sebaa1

Rekomendowane odpowiedzi

Czy istnieje jakaś reguła przy ustawianiu tego typu zestawów głośnikowych tzn. z wbudowanym głośnikiem niskotonowym w boczną ścianę głośnika. Czy głosnik ten ma być ustawiony w kierunku na zewnątrz w stronę ściany bocznej czy też kierunku srodka czyli drugiej kolumny! Jeśli nie ma to zaczenia to który wariant polecacie!

[obrazekLUKASZ-243352_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam

Jezeli glosniki ustawisz do srodka to bas powinien byc bardziej miekki (glebszy raczej). Na zewnatrz bedzie bardziej twardy. Ustaw jak uwazasz, jak ci bedzie odpowiadalo. A ogolnie glosniki jak dla mnie sa strasznie slabe. Sluchalem ich z onkyo 502 i przy wiekszej glosnosci sa juz zbyt duze znieksztalcenia ogolnie jak dla mnie glosniki "kiszka". Ale to moje zdanie.

Pozdrawiam

Dzięki kolego EliNet za podpowiedz.

Próbowałem różnych ustawien i tak było jak piszesz!

Co do zestawu głośników dostałem je w sumie gratis do zestawu ONKYO HTE 501 i na pewno w przyszłości go popchnę komus po kosztach i zainwestuje w coś lepszego. Na razie musi wystarczyć!

Dzięki!

jezeli moge cos doradzic to bydo onkyo bylem mile zaskoczony kolumnali grandhigh. Podobalo mi sie w nich szczegolnie dynamika i zwarty dynamiczny miesisty i silny bas. Jak cos takiego Tobie odpowiada powinienes sie nad takimi glosnikami zastanowic. To byly chyba ts3000.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

sebaa1 jak możesz to proszę napisz do mnie na maila. Mam te głosniki (niestety) i sie z nimi meczę. Chcę pogadać na temat ustawienia i innych ale nie chcę zaśmiecać forum gadaniem o tych głosnikach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.