Skocz do zawartości
IGNORED

Opinie na temat Bang&Olufse

blondi

Rekomendowane odpowiedzi

Nie masz racji i nie jest to inne postrzeganie jakości....Dobre dvd z progressive scan + komponent + dobre LCD za 15 kzł potrafi wymiatać aż miło i deklasuje wynalazki w stylu pixel plus.....

Mnie tez bardziej sie podoba dobre LCD jak plazmy. Nawet wczoraj ogladalem w SoundTrack plazme Pioneera za 10 tys. USD (bardzo droga jak na USA i nie widzialem takiej w MediaMarktach) i obraz mi sie NIE podobal. Gradacje ciemnych barw do bani, kolory nie tak naturalne jak na dobrych kineskopach CRT...

Widzialem natomiast kilka LCD HDTV ktore mialy swietny obraz. Telewizory HDTV rowniez rewelka (swietnie odbieraja tu Soniaki i Panasoniki), szkoda, ze to jest za male jesli chodzi o przekatna ekranu.

Dla mnie musi byc minimum 80 cali :(

A i widzialem fajne DVD Samsunga za $199 (chyba model 841) z wyjciem DVI 720p oraz 1080i, ciekawe jakby chodzil z

nowym projektorem Sony VPL-HS51 na kablu DVI...? Niestety nie mieli tego projektora :(

jazz, to nie jest naiwny flirt z rzadkim klientem, tylko wyrachowanie, ktore bedzie trwalo tak dlugo, jak dlugo bedzie sie oplacalo. a w polsce bedzie sie jeszcze oplacalo, bo banga ciagle kupuje sie razem z dekoratorem wnetrz i wagonem akcesoriow od versace. brrr!

Kurcze blade, przed chwilą byłem w MM po nową myszkę, bo stara się rozleciała i 32 cale Sony LCD Vega Engine za 13999 zł nie śniezył i ...........wygrał test w szmatławcu typu "What Hi-fi" - taki lub podobny model. Naprawdę niektóre to żylety ;-)

Prof, to wszystko prawda i nie dotyczy ona jedynie Polski. Jednak wzornictwo b&o w swietle pojawiajacych sie nowych rozwiazan innych firm traci juz na swojej sile monopolisty "nowoczesnego" wygladu. B&O to juz tylko butik, a masy sa dzisiaj lepiej poinformowane o technologii i bardziej wybredne z budzetem. Przykladowo plazma B&O jest juz tylko stojakiem. Moda na B&O chyba mija i powoli umiera. Co do wizji, Europa powoli wchodzi w HD i to dopoki nie bedzie dystrybucji sygnalu...osobiscie zaczekalbym jeszcze chwile

• Redaktorzy

od czasu do czasu mam okazję posłuchać zestawu BeoSound 3000 + BeoLab 6000 i choć wygląda ładnie (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

to na pewno nie gra tak jak kosztuje. Ot taka duperelka dla dekoratora wnętrz i ludzi wydających pieniądze z nudów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Też byliśmy wczoraj w salonie B&O na Puławskiej po 17.00, wszedł nawet jakiś przystojny męższczyzna (może to Ty :-) ale bardziej interesował się tym telefonem w kształcie, jak ktoś określił obciętego banana.

Zaszczepiona jednak Waszą potrzebą poszukiwania dźwieków, z dużymi trudami bo jestem z tzw. prowincji,

przemieściliśmy się do Kliniki Dźwięku w Promenadzie... No i stało się, po jakiś dwóch godzinach zakupione zostały Sonus Faber Grand Piano (boję się, że za szybko podjęto decyzję i do tego skrytykujecie moje ucho, ale jeśli nawet tak myślicie to proszę nie za ostro ;-).

Tu ukłony dla obsługi Kliniki bo z uśmiechem i nadzieją przenosili, podłączali, przełączali itp.

*

Teraz sprawdzany jest KRELL KAV-400xi i ucho nasze podpowiada, że stary Denon PMA 725R gra lepiej.

Czy to możliwe? Jeśli tak może być, to nie musimy pracować do końca miesiąca bo zarobiliśmy ok. 4000PLN:-))

Pozdrawiam wierzących mimo wszystko w mój rozsądek ... :-))) i liczę na porady co do wzmacniacza.

• Redaktorzy

wiem, że w Klinice mają Pathosy i można by było z nimi spróbować np. z ClassicOne (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) albo wyżej . Wzmaki wyglądają ciekawie a i grają nienajgorzej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

>blondi

Skąd tam Rotel? Wydawało mi się że monopol na Rotele ma TopHiFi. No i lepiej było z Densenem czy z Rotelem?

A gdyby tak podłączyć SFGP do tego wzmacniacza CAV prezentowanego na AS'04? Mają go chyba w Audiopunkcie na Batorego.

>Fr@ntz

Też mi to przyszło na myśl

• Redaktorzy

blondi - polecam poniższy artykuł o sonusach (powinien trochę pomóc przy ich ustawieniu):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Zbig

Tez zwrocilem uwage na tego CAV na szole. Widzialem go na Batorego. Fajna hybryda i dobry sound. Design tez bardzo ciekawy (tylko z bliska widac, ze jest tam plastikowa imitacja aluminium...). Napewno wartoby podlaczyc do tych sonusow i posluchac. Moze sie swietnie zgrac...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.