Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Fyne audio f502

Ghost79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, okazyjnie nabyłem Fyne audio f502 i zastanawiam się jaki wzmacniacz by do nich pasował, poprzedni właściciel miał je podłączone do amplitunera  Yamahy r-n 803d i grało to bardzo przyzwoicie dlatego myślę o as 1100 czy to dobry kierunek a jeśli nie to czego szukać? Fajnie by było jakby wzmak miał dac ale to nie warunek. Kwota max do 5 tys, używki oczywiście też wchodzą w grę.

https://www.audiostereo.pl/topic/146881-wzmacniacz-do-fyne-audio-f502/

Cześć,

Kwota 5000zł daje już całkiem niezły wybór. Nie napisałeś nic o tym jakie brzmienie preferujesz, zatem rozpiętość jest duża. Polecamy Atoll'a IN-100, Vincenta SV-227mk, Roksana K-3 czy Audiolaba 8300A. Przekrój cenowy od 4000 do 6000zł. Każdy z nich ma spory potencjał dynamiczny, a do tego grają muzykalnie i barwnie. Warto posłuchać - zapraszamy.

Pozdrawiam,

Q21.r

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Brzmienie raczej ciepłe ale z dobrą stereofonią i rozdzielczością, czystą nie krzykliwą gòrą i nie mułowatym basem. Słuchając ich razem z Yamahą rn803 wydawało mi się że brakuje trochę średnicy, tylko czy to wina kolumn czy Yamahy?

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Do Fyne Audio polecają elektronikę Marantz-a. Przy tym budżecie proponuję posłuchać z PM8006.
PM8006 ma zdecydowanie zawyżoną cenę. PM8005 kosztował prawie o połowę mniej. Mam wrażenie, że Marantz trochę odfrunął z cenami.

A Yamaha A-S1100 ładnie brzmi.
15 minut temu, Sine Metu napisał:

PM8006 ma zdecydowanie zawyżoną cenę. PM8005 kosztował prawie o połowę mniej. Mam wrażenie, że Marantz trochę odfrunął z cenami.

A Yamaha A-S1100 ładnie brzmi.

Ta Yamaha jest jeszcze droższa. A czy zagra lepiej z Fyne-m?

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Ta Yamaha jest jeszcze droższa. A czy zagra lepiej z Fyne-m?
Tę Yamahę to akurat założyciel wątku sam rozważa. A który wzmacniacz będzie mu się bardziej podobał, to już musi sam posłuchać.

Yamaha to tylko używka wchodzi w grę ale ciężko coś znaleźć, myślałem jeszcze o rotelu a14. Marantza co prawda 7003 miałem z MA br6 i bylem zadowolony z tego połączenia, także też biorę go pod uwagę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.