Skocz do zawartości
IGNORED

Hi Fi i M, upadek VHS, rozkwit DVD

tomecz

Rekomendowane odpowiedzi

Takie coś napisano na stronie www tego pisma:

"Kino dla każdego

Odtwarzacze DVD do 1000 zł /chodzi o test/

Gdy uważnie przyjrzycie się Państwo urządzeniom z niniejszego testu bez problemu zauważycie, że gdyby porównanie odbywało się dajmy na to rok temu, to spokojnie do ceny każdego z odtwarzaczy można by było dopisać niekiedy i 1000 zł. Coś, co jeszcze całkiem niedawno było luksusem dostępnym dla zamożniejszej części naszego społeczeństwa, dziś masowo trafia pod strzechy. Tym samym moim zdaniem nieuchronnie zbliżamy się do końca epoki VHS. Niech tylko spadną ceny nagrywarek DVD."

jak rozumiem, chodzi o nagrywanie na wlasne potrzeby z TV lub z innej plyty. Moze i troche racji, ale tymi strzechami" to tak troche chyba chcą usprawiedliwić ukierunkowanie swojego pisma na KD. Moze sie myle.

https://www.audiostereo.pl/topic/1471-hi-fi-i-m-upadek-vhs-rozkwit-dvd/

Ze względu na wywiad (b. skromny) z A. Markówem kupiłem czerwcowe AV.

I wiecie, co ? Tu też porównują 8 odtwarzaczy dvd...

Dla mnie zaskoczeniem jest, że takowe produkuja duński Eltax... ( ponoć b. udany i ma całkiem przyjemną facjatę).

Wszystkie klocki z przedziału 600-900zł.

A tak ogólnie: dużo obrazków - mało czytania.

Z przejrzanych fragmENTÓW mnie zainteresował sprzęt audio naszych polskich jazzmanów... - ŻE-NA-DA !

No ale czego można się spodziewać po muzykach... poczytajcie na dole str. 13.

SAM POMYSŁ ŚLEPEGO TESTU Z MUZYKAMI - MUSZĘ POCHWALIĆ. (W ub. m-cu też mi się podobał.)

• Redaktorzy

Zalezy jaki muzyk. Pamietam sesje fotograficzna z domu polskiego jazzmana, gdzie pomiedzy jakimis eleganckimi gratami (powod sesji) staly sobie anonimowo i po cichutku elektronika Densena i zestawy Proaca.

jakich - powiedz:)

Odnosnie tego nr Audio - dziwne, ze redaktorzy chyba odeszli od pomyslu podpisywania sie i podawania maili po kazdym tescie. Test gramofoniakow, a raczej ich brzmienia jest zenujacy moim zdaniem, wiecej mozna sie dowiedziec z tabelki sluzacej podsumowaniu niz z opisu!

• Redaktorzy

Nie pamietam w tej chwili wszystkiego, ale takie kwiatki jak ze np. te Technicsy 1200-costam to od zawsze szczytowe modele, a w rzeczywistosci do byla najbardziej downgradowana wersja ich lepszej serii, gdzie rzadzily modele 150 i 1500, a wczesniej jeszcze drozsze - wszystko o 5 klas lepsze od tego plastikowego didzejstwa...

Co do polskich gazet, to dobrzy ludzie przysylaja. Chcialem HFM, Audio przyszlo jako bonus. Ciekwa jestem nastepnego numeru, nigdzie jeszcze nie czytalem np. testu gramofonu Loth-Xa. Ciekaw jestem dlaczego Acoustic Signature albo Linn sie nie zalapaly - obie firmy normalnie w polsce dystrybuowane, a za to ten Technisc i Denon (tez nie najwyzszy model) ukradzione z dyskoteki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.