Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw Cambridge Audio Azure i Monitor Audio

soeren

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry Wszystkim,

Stałem się posiadaczem zestawu jak w tytule składającym się z odtwarzacza CD Azur, Steamera Magic 6 i wzmacniacza 651A oraz kolumn Audio Monitor RX 8 seria Silver. I tutaj moje pytanie, ponieważ nie mam żadnego porównania. Czy ten wzmacniacz jest odpowiedni do takich kolumn? Dodam, że podczas słuchania, pokrętło na lekko ponad połowa i wzmacniacz wchodzi tryb protection. Nie wiem dlaczego czy ochrania kolumny, czy sam nie ma siły. Dużo czytałem o tych kolumnach i wiem, że są wymagające.

Z góry dziękuję, pozdrawiam.

Wzmacniacz Azur 651A ma "kilka rodzai zabezpieczeń", którymi chroni przed "czymś" i każde z nich jest sygnalizowane w inny sposób - sekwencja mignięć diody, ma też zabezpieczenie przed przesterowaniem, które właśnie ujawnia się najczęściej przy głośnym słuchaniu ale ono jest domyślnie wyłączone, chyba, że zostało przez przypadek włączone, czyli mówiąc inaczej instrukcja obsługi się kłania, jak już będziesz wiedział jaki typ zabezpieczenia się załącza, to można podyskutować dalej, chociaż nie wiem czy jest sens, bo trzeba poprzez pomiary sprawdzić czy jest to wina obciążenia/sygnału czy wady wzmacniacza/kolumn, no chyba, że masz o tym jakiekolwiek pojęcie. Co do kolumn, to żadne wymagające, po prostu 4 Ohm, czasami schodzące do 3.5 Ohm. Wiadomo, że to co każdy może zrobić na początek, to prwidłowość i solidność wszelakich połączeń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.