Jump to content
IGNORED

Wątpliwości

KwasCoNiePamietaHasla

Recommended Posts

Mam kolejne wątpliwości czy wzmaczniacz, który kupiłem jest w pełni sprawny i nikt w nim nic nie wymieniał. Dla tych co nie wiedzą to kupilem uzywaną yamahe 596, i oprucz tego że kopie lekko prądem, zauważyłem że głośniki szumią, nawet jak zadne wejscie dzwieku nie jest podpięte, szum jest słyszalny z 20cm od głośnika, przy zakręconej głośności i do ok 60cm od głośnika, przy głośności na max. Do tego jeśli podepne jakieś źrudło dzwięku i dam w wzmaczniaczu na inne źrudło niż teraz gra i dam głośność na max to oprucz szumu słychać ten dzwięk ( około z 70cm). Do tego mam pytanie, bo ta yamaha ma wyjscia na 2 pary głośników czy to normalne że w jednej patrze dzwięk jest minimalnie lepszej jakości niż w drugiej. ( w B jest lepszy niż w A, w A jest jakby mniej przejzysty, jakby wiecej basu miał, ale bez wsłuchania bym do tego nie doszedł ). Gościu jak sprawdzałęm wzmaczniacz, to podłanczał mi głośniki do B. Może jestem przewrażliwiony, a może nie

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kopanie prądem - złe bez cienia wątpliwości. Jeśli to nie brak uziemienia (podobno w blokach go nie ma) to niezbyt miło. Szum - raczej norma w budżetówce. Słyszalność dźwięku przy wybranym innym źródle - pewnie pole magnetyczne ze względu na bliskość wejść RCA.

Inny dźwięk w lewej i prawej - miałem ten sam problem i tutaj bardzo wiele zależy od pokoju, wytłumienia, strony na której śpisz i ogólnego przewrażliwienia. Przez pewien czas nawet wydawało mi się, że lewa gra głośniej - okazało się, że talerze w muzyce rockowej są często bardziej po prawej ;) Tu bym był ostrożny z winienem wzmacniacza...

Hidden Content

aha, więc troche jestem przewrażliwiony. A to nie chodzi że lewa prawa, tylko wyjscie na jedną pare głośników i wejscie na drugą pare

Hidden Content

Źródło, chłopie, źródło!!!

Hidden Content

Pewnie ktoś długo słuchał na A więc trochę się zużyło, więc teraz posłuchaj na B i za pół roku sprzedaj ten wzmak, póki będzie działał.

Hidden Content

Sorki, że się tak spytam: a w jaki sposób sprawdzasz ten dźwięk "minimalnie gorszy" z A?

Hidden Content

podłączyłem jeden głośnik do coś mi nie grało jak podłączyłęm do A, jakoś słabo było, wię podłączyłem jeden głośnik do A i jeden do B i w jeden chcwili wyłączylem głośnik jeden i włączyłem drugi, żeby sprawdzić czy mi sie to tylko tak nei wydaje, to potem tak zrobiłęm jak 2 głośniki były podłączone do tego samego wyjści na głośniki i nie było widać rużnicy

Hidden Content

kurde zawsze musze zjesc jakies słowo albo coś źle napisać, to ta dyslekcja. Skopuje i poprawie moj wpis:

podłączyłem głośniki z B do A, no i jakoś sie pogorszyła, więc podłączyłem jeden głośnik do A i jeden do B i w jeden chwili wyłączylem głośnik jeden i włączyłem drugi, żeby sprawdzić czy mi sie to tylko tak niei wydaje, to potem tak zrobiłem jak 2 głośniki były podłączone do tego samego wyjścia na głośniki i nie było widać rużnicy

Hidden Content

fv > gratuluje odkrycia lokalizacji instrumentu perkusyjnego w przestrzeni:)

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.