Skocz do zawartości
IGNORED

DVD divx Wiwa - Polecam

borowy

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to relacja z przetestowania taniego odtwarzacza dvd Wiwa.

Obraz DVD- Jak na cenę rewelacja - różnice pomiędzy markową Yamahą a Wiwą poza obrazem testowym są do zauważenia wyłącznie na projektorze. Na telewizorze obraz jest rewelacyjny.

Na projektorze po włączeniu tablicy testowej widoczne rozmycia kolorów oraz delikatny spadek rozdzielczości.

Obraz Divx - To co zobaczyłem przeszło moje oczekiwania. Obraz z Wiwy jest lepszy jakościowo nim z mojego kompa (Radeon i kabel d-sub). Kolory są żywsze obraz jest ostrzejszy. Co bardzo ważne nie występują żadne problemy z czytanie polskich liter - są duże można zmieniać tło i lokalizację. Wiwa jest polecana przez forum napisy.org a to zobowiązuje. Jedyny mankament to za mała możliwość skalowania divxów (zoom jest tylko *2)

Dźwięk w kinie puszczałem kablem coaxial i bez problemów było AC3 (ktoś napisał na forum i iż AC3 jest tylko na kablu optycznym a ja twierdzę, iż to nieprawda.)

Dźwięk stereo wg mnie to jest słabej jakości a korzystałem z przetworników amplitunera. Utrata przestrzeni, atmosfery i ogólne zamulenie dźwięku - ale może się czepiam (Nadmieniam, iż te różnice wychwyciłem na moim sprzęcie w którego trochę zainwestowałem).

Podsumowanie

Dla mnie rewelacja za cenę 243 PLN z przesyłką do domu otrzymujemy dvd, którego obraz na telewizorze jest nie do odróżnienia od markowych DVD. Jako bonus traktujcie pełne wsparcie dvix, które bez żadnych zmian softu czyta wszsystko i to na podstawowym sofcie.

Jedyny mankament to brak na obudowie przycisków skip - ale chyba się czepiam.

Ps Odtwarzacz cieszy się niesamowitym powodzeniem ja czekałem na niego 2 tygodnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ogólnie polecam. W jednej z opinii znalazłem wypowiedź, iż „to najlepszy zakup 2004 r.” i coś w tym jest.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/14790-dvd-divx-wiwa-polecam/

Ale to też właśnie o to chodzi - "nie warto "wyżucać" kasy". Jak ja kupowałem odtwarzacz DVD z DivX to najtańsze wtedy były po 600zł, a jak teraz widzę te ceny to tak sobie czasem myśle "szkoda że nie poczekałem", przynajmniej nie miał bym problemów z uaktualnianiem soft-u. No i cena - uważam że warto

pzdrv :-)

123... test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.