Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz ugina się pod sprzętem..co zrobić?

michal.pirat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Z kompletowałem sobie wierze lata 80"  tak po prostu z sentymentu, chciałem żeby wszystko stało jeden na drugim, no i pokrywa na Denonie PMA 757 nie wrobiła. Stoi na nim 5 klocków, łącznie 27kg (bez wzmacniacza rzecz jasna)

Pokrywa się wygięła.. dobrze ze jestem blacharzem i wyciągam wgniotki bez inwazyjnie, to sobie to ogarnąłem, teraz wygląda igła, ale co z tym zrobić, może ma ktoś jakiś pomysł? Nie interesuje mnie stawianie obok siebie.. Myślałem położyć na wzmaku blachę aluminiową wyciętą na wymiar, grubości około 3mm, z wyciętymi otworami do wentylacji, co by ten ciężar rozłożyć na równej powierzchni.

Jakieś pomysły?

Postawić wzmacniacz na górze.

To jest miejsce dla niego, bo po pierwsze- wtedy lepiej oddaje ciepło, a po drugie- nie nagrzewa innych klocków. Poza tym, pokrywy bez perforacji są sztywniejsze.

6 godzin temu, michal.pirat napisał:

Z kompletowałem sobie wierze

Skompletowałem sobie wieżę.

Postawić należy DWIE wieże. Będziesz pierwszy, bo Naczelnemu Deweloloperowi, póki co, ta sztuka się nie udała...

Wybacz, nie mogłem się powstrzymać ?

W dniu 16.12.2019 o 21:39, michal.pirat napisał:

...jestem blacharzem...

To dorób wzmocnienia, wewnątrz obudowy.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

20 godzin temu, Łukasz_62438 napisał:

Postawić należy DWIE wieże. Będziesz pierwszy, bo Naczelnemu Deweloloperowi, póki co, ta sztuka się nie udała...

Wybacz, nie mogłem się powstrzymać ?

Bo nie posmarował jak każdy deweloper odpowiedniemu urzędników i samorządowwemu. Też się nie mogłem powstrzymać. 

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.