Skocz do zawartości
IGNORED

Telewizor - Stare vs Nowe

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
6 minut temu, muda44 napisał:

65 to bliżej 9000

Tu masz za 6200: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

28 minut temu, stench napisał:

Tu masz za 6200: 

Ukryta Zawartość

Zapala się czerwona lampka . Gdzie jest haczyk ?

?

Ukryta Zawartość

24 minuty temu, muda44 napisał:

Zapala się czerwona lampka . Gdzie jest haczyk ?

?

nigdzie to sie nazywa progress i postep to nie branza audio chlopie w sekcji TV nie myslimy kryteriami z branzy audio

a jesli tak myslisz to niepotrzebnie przepalasz gotowke

tv moze byc powystawowy ewentualnie zwrot

ja sam kupilem w markecie powystawowy 30% taniej i sobie chwale pieknie gra juz kolejny roz z rzedu

• Moderatorzy

Muda, ten sklep działa w Łodzi (moje miasto) i ma siedzibę od wielu lat. (200 m od dworca Łódź Kaliska)

Dopytaj o szczegóły . Kup przez internet, przyjedź sam. Jak coś to oddasz .

Ukryta Zawartość

Jest napisane, że gwarancja producenta 24 miesiące.

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, stench napisał:

Muda, ten sklep działa w Łodzi (moje miasto) i ma siedzibę od wielu lat. (200 m od dworca Łódź Kaliska)

Dopytaj o szczegóły . Kup przez internet, przyjedź sam. Jak coś to oddasz .

Ukryta Zawartość

Jest napisane, że gwarancja producenta 24 miesiące.

Kiedyś miałem z nimi sympatyczny kontakt telefoniczny w sprawie audio .

Ale ci drudzy próbowali mnie oszukać na " nowym " Denonie PMA-2020AE.

Przy takiej różnicy warto sprawdzić co z gwarancją i gdzie trzeba sprzęt dostarczyć zwłaszcza że 65 cali to kawał delikatnego sprzętu .

9 minut temu, ohmygod napisał:

nigdzie to sie nazywa progress i postep to nie branza audio chlopie w sekcji TV nie myslimy kryteriami z branzy audio

a jesli tak myslisz to niepotrzebnie przepalasz gotowke

tv moze byc powystawowy ewentualnie zwrot

ja sam kupilem w markecie powystawowy 30% taniej i sobie chwale pieknie gra juz kolejny roz z rzedu

Powystawowy może grać codziennie od rana do wieczora a po kilku miesiącach mieć duży przebieg i jakiś procent zużycia .

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy
47 minut temu, muda44 napisał:

Którzy drudzy ?

2 godziny temu, muda44 napisał:

Kiedyś miałem z nimi sympatyczny kontakt telefoniczny w sprawie audio .

Przy takiej różnicy warto sprawdzić co z gwarancją i gdzie trzeba sprzęt dostarczyć zwłaszcza że 65 cali to kawał delikatnego sprzętu .

Powystawowy może grać codziennie od rana do wieczora a po kilku miesiącach mieć duży przebieg i jakiś procent zużycia .

no i co z tego moj panasonic stal niecaly rok w media expert czy gral non stop raczej nie

czy to cos zmienilo w jakosci obrazu wszystko ciagle jest super poza smart ktore sie zestarzalo

ludzie kupuja 20 letnie wzmaki z polowa zimnych lutow a przeszkadza im ze telewizor w sklepie dajmy na to pracowal te 10 miesiecy - co to jest 10 miesiecy.....

4 minuty temu, ohmygod napisał:

no i co z tego moj panasonic stal niecaly rok w media expert czy gral non stop raczej nie

czy to cos zmienilo w jakosci obrazu wszystko ciagle jest super poza smart ktore sie zestarzalo

ludzie kupuja 20 letnie wzmaki z polowa zimnych lutow a przeszkadza im ze telewizor w sklepie dajmy na to pracowal te 10 miesiecy - co to jest 10 miesiecy.....

Jasne , stał sobie za szybą a te co grają non stop to wyrzucają ?

Każdy sprzęt ma swoja żywotność , w sklepach takie telewizory grają non stop w każdy pracujący dzień . Teraz policz sobie ile ma godzin za sobą po 10 miesiącach i czy warto było połasić się na te 30% skoro za niewiele mniej można utargować na nowym .

8 godzin temu, muda44 napisał:

Świetlówki po bokach 

Więc t z podświetleniem diodami powinny być lepsze.

Miałem kiedyś samsunga (pierwszy model poniżej 40" z Full HD), który wtedy kosztował ok. 5-6 kzł. Po kilku latach wymieniłem na 40' tez szajsunga i to z e średniej półki właśnie z podświetleniem diodami i obraz był o wiele lepszy. Pewnie to nie tylko zasługa samego podświetlenia, ale ono ponoć było decydującym czynnikiem.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

12 godzin temu, muda44 napisał:

Rozkręć go i sprawdź jak wyglądają kondensatory w zasilaczu . Samsung dawał najtańsze elektrolity na 85 stopni przy samych radiatorach i na 16V gdzie było nieco więcej .

Wymiana jest prosta i tania .

A co mu się stanie jak nie wymienię? W sumie jakie są objawy jak są uszkodzone? 

Godzinę temu, Jacchusia napisał:

Miałem kiedyś samsunga (pierwszy model poniżej 40" z Full HD), który wtedy kosztował ok. 5-6 kzł. Po kilku latach wymieniłem na 40' tez szajsunga i to z e średniej półki właśnie z podświetleniem diodami i obraz był o wiele lepszy. Pewnie to nie tylko zasługa samego podświetlenia, ale ono ponoć było decydującym czynnikiem.

Właśnie ja nie kumam o co chodzi w tym Szajsungu moim. Jest napisane LCD-LED, podświetlenie LED. 

?👈

• Moderatorzy

Panowie , informacyjnie, temat jest do przeniesienia do zakładki kino domowe, ale silnik forum na razie nie puszcza

1 godzinę temu, Jacchusia napisał:

Powinny , czasem wejdę do sklepu i nie widzę nic lepszego . Jest naturalnie .

49 minut temu, rafal735r napisał:

U mnie zaczęło się od tego że telewizor zaczął klikać zanim się włączył . Coraz więcej kliknięć aż doszło do powiedzmy 20 . Rozkręciłem i kilka kondensatorów było spuchniętych .

Warto sprawdzić , trochę pracy i spokój .

2 godziny temu, rafal735r napisał:

Właśnie ja nie kumam o co chodzi w tym Szajsungu moim. Jest napisane LCD-LED, podświetlenie LED. 

To znaczy, że do podświetlenia matrycy LCD(tej wyświetlającej obraz) zamiast świetlówek użyto diod LCD. Matryca jest podświetlona równomiernie nie w kilku punktach, jak w starszych TV, a w wielu.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

10 minut temu, Jacchusia napisał:

diod LCD

LED chyba. Z tym równomiernym podświetleniem to bym nie przesadzał. Wiele wczesnych telewizorów LED ma mocny clouding. Diody są jaśniejsze, bardziej energooszczędne i można zamontować je na każdym boku telewizora, a świetlówki były montowane na dole.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.