Skocz do zawartości
IGNORED

Głośnik niskotonowy Mercury M3

madtrack

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Poszukuję głośnika niskotonowego do kolumny Tannoy M3.
Pytałem w serwisach gdzie naprawiają/ wymieniają i niestety nigdzie nie ma. Może ma ktośna zbyciu? Kiedyś tutaj czytałem, że ktoś kupił Mercury M3 z zapasowymi głośnikami, może posiada taki? 

Udało mi się ustalić fabryczne oznaczenie: Tannoy 7900 0471 Woofer 1684 - niestety nigdzie nie znlazłem.

A może podpowiecie jak go naprawić? Uszkodzone jest zawieszenie membrany. Głośnik gra, lecz przepuszcza powietrze co mnie irytuje. 

Pozdrawiam

Znalazłem coś takiego, nie wiem czy coś pomoże. Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

samo zawieszenie wiem ze mozna wymienić i wymieniają ...a co do glosnika to zapewne taki sam jest w M4 i M2, nie wiem czy w M1, mozna poszukać i popytac nawet wśród sprzedających powyzsze kolumny na portalach, czasem ktos ma np zniszczone kolumny ze sprawnymi głośnikami 

Pytałeś w EIC?? ja do nich napisałem bo potrzebowałem głośnika niskośredniotonowego do Tannoy Revolution R3 kolumny z 2003r mieli na magazynie, zapłaciłem wtedy 300zł i zgodzili się na wysłanie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, McGyver napisał:

Japierdzielę ...  
Drożej niż Scan-Speak 18W8424 ?

Wiem.. ale co miałem wtedy zrobić? w tych Tannoy pękły, odpadły wprowadzenia na śruby,  ramka głośnika i były tam zastosowane podkładki tylko, że to i tak rezonowało przy głosniejszym graniu, już pomijam fakt jak to wyglądało...

W dniu 10.01.2020 o 19:34, opteron napisał:

Jak uszkodzony jest tylko górny resor to niema problemu z jego wymianą.

Wymiana nie "zepsuje" charakterystyki tego głośnika? Dalej będzie grał jak oryginał ? ?

W dniu 11.01.2020 o 23:00, Dune napisał:

Pytałeś w EIC?? ja do nich napisałem bo potrzebowałem głośnika niskośredniotonowego do Tannoy Revolution R3 kolumny z 2003r mieli na magazynie, zapłaciłem wtedy 300zł i zgodzili się na wysłanie.

Ukryta Zawartość

EIC niestety nie posiadają i nie naprawiają. ?

W dniu 10.01.2020 o 22:56, kiza napisał:

Znalazłem coś takiego, nie wiem czy coś pomoże. Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

W sumie podobny, a nawet nie wiem czy nie ten sam. Czy to dobra cena? 

Asking Price:

CAD $80.00

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 minut temu, madtrack napisał:

Wymiana nie "zepsuje" charakterystyki tego głośnika? Dalej będzie grał jak oryginał ?

Jeżeli resor zostanie wymieniony na taki sam, zostanie usunięty stary klej, nikt nowym klejem nie upaprze połowy głośnika, nie zostanie przekoszony układ tak, aby cewka w szczelinie ocierała o magnes to raczej nie będzie mierzalnych większych zmian w parametrach głośnika niż sam rozrzut produkcyjny.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

1 godzinę temu, opteron napisał:

Jeżeli resor zostanie wymieniony na taki sam, zostanie usunięty stary klej, nikt nowym klejem nie upaprze połowy głośnika, nie zostanie przekoszony układ tak, aby cewka w szczelinie ocierała o magnes to raczej nie będzie mierzalnych większych zmian w parametrach głośnika niż sam rozrzut produkcyjny.

Znacie kogoś kto by naprawił? Wysłałbym do naprawy ?

608 829 269 - Siemianowice Śląskie, szczerze polecam, robił mi nieraz trudne tematy w niedostępnych głośnikach.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

1 godzinę temu, opteron napisał:

Znacie kogoś kto by naprawił? Wysłałbym do naprawy ?

W dniu 11.01.2020 o 09:11, costa brava napisał:

samo zawieszenie wiem ze mozna wymienić i wymieniają ...a co do glosnika to zapewne taki sam jest w M4 i M2, nie wiem czy w M1, mozna poszukać i popytac nawet wśród sprzedających powyzsze kolumny na portalach, czasem ktos ma np zniszczone kolumny ze sprawnymi głośnikami 

Glosnik basowy w M4 i M2 byl taki sam jak w M3?

34 minuty temu, opteron napisał:

608 829 269 - Siemianowice Śląskie, szczerze polecam, robił mi nieraz trudne tematy w niedostępnych głośnikach.

Dzięki wielkie ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.