Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

obserwuję audiostereo od jakiegoś czasu i wreszcie przyszedł czas na zakup odtwarzacza CD. Chciałbym się zmieścić w budżecie do 550 zł. Po kilku dniach poszukiwań znalazłem następujące modele:

DENON DCD-895

SONY CDP-991

MARANTZ CD-67 mkII SE

Z tego co czytałem to wszystkie z nich są niezłe i mieszczą się w budżecie. Jaka jest wasz opinia? A może doradzicie coś lepszego (w budżecie)? 

Z góry dziękuję za pomoc. ?

Pozdrawiam,

Rafał 

https://www.audiostereo.pl/topic/148886-pro%C5%9Bba-o-pomoc-w-wyborze-cd/

ja bym od siebie polecił Cambridge Audio Azur 640C. W okolicach 550zł można wyrwać ładny egzemplarz. Wg mnie fajniejszy od Marantza, sony i denona nie słyszałem

Edytowane przez krisldz

Dzięki Panowie,

a co powiecie o MARANTZ CD-67 mkII SE? We wcześniejszych tematach które czytałem, wszyscy mówili, że można kupić różne odtwarzacze ale tego brać i nie trzeba nic zmieniać. Czy ten Cambridge Audio 640 jest naprawdę tak dobry? 

Poszukaj Pioneera PD-S701. Obecnie mam taki odtwarzacz (oczywiście nie na sprzedaż ?). Zakupiłem go 1992 i mam go od nowości. Z racji tego że potrzebuję drugi CD do obsługi bębnów elektronicznych postanowiłem że Pioneer pójdzie właśnie do zapodawania podkładu a ja kupie coś do systemu który składa się z kolumn PMC Twenty 24 i wzmacniacza Marantz PM8006. Zapakowałem Pionka do siaty i umówiłem się w salonie na odsłuch Marantza CD6006. Już 5 lat temu porównywałem Pioneera z jego poprzednikiem CD6005. Wtedy  to porównanie wygrał PD-S701. No ale myślę sobie świat się zmienia jest nowy model to może.... i niestety nowy też nie dał rady. W salonie testowałem to na zestawie wzmacniacz Marantz PM8006, głośniki jakieś monitory Dali podobno w cenie 20 tyś z parę. Pioneer góruje sceną czystością, szczegółem. Jedynie co według mnie miał lepsze Marantz to taki bardziej ocieplony sposób prezentacji muzyki. Załatwiłem to odpowiednim kabelkiem IC i jest super. 

Dzięki za info. Widzę kilka szt. CA na AleDrogo i Olx więc będę polować na coś fajnego. Niestety Rotelów  RDC975 brak jest na rynku będę szukał CA

Szukałem opinii na temat tego Pioneer-a PD-S701. Przeczytałem, że ma dosyć skomplikowany laser, który potrafi się psuć i jest drogi do naprawienia. Podobno w nowszych modelach zrobili dużo zmian i był bardziej wytrzymały, zatem będę polował na Cambridge Audio.

Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc ?

On 2/4/2020 at 11:16 AM, McGyver said:

Ta kambodża gra wyraźnie lepiej od tego marazma.
No chyba że utrafisz Rotela RCD975, ten gra jeszcze lepiej. Ale to już nie za 500zł.

Znalazłem Rotel RCD-965BX. Chciałem się zapytać czym się różni od 975, który zachwalasz?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy opłaca się w tej cenie (700 zł) 965 czy polować na 975?

Za 800 zł można już kupić RCD-1070 więc pytanie jest czy ten nie będzie jeszcze lepszy? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Raph1978
44 minuty temu, Raph1978 napisał:

Znalazłem Rotel RCD-965BX. Chciałem się zapytać czym się różni od 975

Wszystkim oprócz koloru obudowy.

44 minuty temu, Raph1978 napisał:

Czy opłaca się w tej cenie (700 zł)

Pod żadnym pozorem.

45 minut temu, Raph1978 napisał:

Za 800 zł można już kupić RCD-1070

A to jakaś rewelacja jest? Bo jego konwerter (PCM1732) to nic specjalnego.

Podepnę się pod temat. Ktoś może polecić coś fajnego z dźwiękiem podobnym do CD Sony ES? Kupiłem ostatnio na Alledrogo X555ES i zapłakałem, jak to pięknie gra.Zapłakałem też nad wywalonym laserem, który odnajdywał co 5-tą płytę... 

20 hours ago, McGyver said:

Wszystkim oprócz koloru obudowy.

Pod żadnym pozorem.

A to jakaś rewelacja jest? Bo jego konwerter (PCM1732) to nic specjalnego.

Wg Ciebie, ile powinienem maksymalnie dać za 965/975?

W dniu 6.02.2020 o 00:48, xyz372 napisał:

Podepnę się pod temat. Ktoś może polecić coś fajnego z dźwiękiem podobnym do CD Sony ES? Kupiłem ostatnio na Alledrogo X555ES i zapłakałem, jak to pięknie gra.Zapłakałem też nad wywalonym laserem, który odnajdywał co 5-tą płytę... 

Napisz do Kolegi Bumpalump , może naprawi .