Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup DAC do systemu

Mario1976

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ilość miejsca nie jest krytyczna to mz lepiej 3k na dac i 2k na strumieniowca. Jak ci się kiedyś gust lub koncepcja zmieni mniej stracisz przy odsprzedaży.

A w ogóle to jak masz "tylko" 3k na dac to poszukaj dobrego DACa za 1,5k. Przeskok jakościowy między takim za 3k a takim za 1,5k nie będzie warty 100% różnicy w cenie. Mowa o używanych z  w miarę nowej produkcji. Zaoszczędzone 1,5K dołóż do jak najlepszych kolumn, w ogóle za 1,5k  to już możesz kupić zjawiskowo brzmiące kolumny (ze starej produkcji) które ośmieszą jakością brzmienia wielokrotnie droższe nowe zestawy.

4 hours ago, Mario1976 said:

Powiedzmy, kupić "kombajn" za 5k czy 3k na DAC-a i 2tys na strumieniowy odtwarzacz.

Ja na Twoim miejscu jeśli nie chcesz dużo wydać (czyli budżet jaki założyłeś), a zmaksymalizować efekt to kupił bym osobno DAC (najlepiej taki rozwojowy do modów) i osobno streamer (np. Malinkę pi4 oraz jakąś najlepszą nakładką może Signature) Wtedy nie Wydasz wiele a biedzie to grało na dużo wyższym poziomie niż tz. dwa w jednym. Po drugie jak będziesz chciał wymienić tylko DAC w przyszłości to odtwarzacz zostanie itd. 

Jak nie masz za dużych wymagań interesuje Cię tylko funkcjonalność, nie lubisz nic instalować lub po prostu nie pod drodze Ci z komputerem to kup dwa w jednym. 

1 hour ago, Airmike said:

wejdź na PW, bo gdzie kucharek sześć tam nie ma muzyki tylko obite gary i takie tam..

A co wstydzisz się ?

• 3 tygodnie później...

Witam. Wybór był trudny ale ostatecznie padło na NuPrime DAC 10H. Spełnia moje założenia, choć na pokładzie brakuje Bluetooth, to dźwięk wynagradza ten malutki minusik. Jeżeli już wspomniałem o dźwięku. Co tu dużo pisać to trzeba posłuchać. Jeszcze na głównym zestawie nie grałem ( ? wirus) ale na B&W 604 S2 robi wrażenie. Nie muszę wspomagać się subem.Potężna dynamika, niskie tony są tam gdzie i kiedy powinne być słyszalne. Szybkie pełne i w punkt. Nie nakładają się na siebie. Dla mnie rewelacja. Przestrzenność sceny to następca punkt który jest słyszalny i odczuwalny a do tego czysty , wyraźny. Słuchając Roger Waters- Amused To Death w końcu usłyszałem wycie psa. Kiedyś o tym czytałem teraz usłyszałem na własne uszy. Rozdzielczość dźwięku jest namacalna i słyszalna.

Wyjść słuchawkowych jeszcze nie sprawdzałem. Planuje wieczorem założyć nauszniki.

Jest też i minus. Walczę z instalacją sterowników w laptopie. Ciężko mi to idzie- żaden ze mnie informatyk.

Jeszcze jedno zdanie-wyraz na temat pilota. Majstersztyk.

Jednym słowem: Muzyka dostała u mnie wyższy wymiar. Mam nadzieję jak już podłącze DAC-a 10H do główne systemu to ? z twarzy nie zejdzie. Na dzień obecny zakup w ?% udany.

Pozdrawiam.

Trochę się spóźniłem bo widzę że kolega już dac zakupił natomiast ze  swojej strony po ówczesnych odsluchach u moich znajomych polecam rozwiązanie sotm sms-200 i do tego dac , nawet budżetowy daczek myryad z20 grał u mnie na tyle fajnie z tym rozwiązaniem że zmieniłem go dopiero po roku , różnica względem słuchania po usb tidala z laptopa a te same utwory z tidala ale odtwarzane z sotma była spora na korzyść tego drugiego , ja wiem że to taka malina droższa ale ja nie znałem  się na tych rasoberry itp i wybrałem trochę droższe ale urządzenie juz gotowe do działania i naprawdę super brzmiące i bardzo funkcjonalne obecnie czekam na nowy dac chord qutest ciekawe jak się sprawdzi w systemie względem myryada 

Ładna maszynka :)
Koledzy, może tu ktoś podpowie, kto słyszał oba - Topping D50 czy Audiolab M-DAC? Bez wnikania w szczegóły, który ma lepszą klasę grania, bardziej wyrafinowany dźwięk?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.