Skocz do zawartości
IGNORED

AV receiver moze jakies koncowki ?

Walek77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mysle nad jakas zmiana w systemie AV. 

Na dzien dzisiejszy gram na glosnikach Klipsh refrence premier 2 suby od monitora audio in wall.

AV Yamaha rxa 3050 + 3x koncowki roksan caspian (ten pierwszy model) 

zastanawiam sie nad.

Arcam avr550(tylko mam watpliwosci co do mozliwosci video czy bez probelmu przepusci 4k hdr)

Yamaha rxa 3080(tylko czy to bedzie jakas zmiana na plus ?)

Pioneer lx 704

lub jakies moze koncowki stereofoniczne ?

zalezy mi zeby dzwiek mial taka potege w sobie cos na ksztalt imaxa ? na samej muzyce jakos super mi nie zalezy bo muzyki slucham na innym zestawie w salonie, ale jednak czasem koncert w salce kinowej chetnie poslucham.

https://www.audiostereo.pl/topic/149372-av-receiver-moze-jakies-koncowki/
12 godzin temu, Walek77 napisał:

zalezy mi zeby dzwiek mial taka potege w sobie cos na ksztalt imaxa

No to Pioneer. Ale porównanie Yamahy 3080 do Pioneera 704 jest nietrafione. 3080 to top z emerycką ceną a 704 średnia półka z podatkiem od nowości. Jednak posiadasz końcówki i skuteczne kolumny, także doradzam 704 chociaż przepłacisz.

Nigdy nie określił bym Yamahy 3xxx jako mało energetyczne i kiepskie ampli pod względem brzmienia i daleko tu od nudy i na pewno nie w towarzystwie klipscha.  Podejrzewam że znużenie tym dźwiękiem zawdzięczasz końcówkom roksana bo jest to trochę cukierkowe i ugłaskane granie,  raczej nie pod kino gdzie stawia się na realizm i dynamike ( ostrzejsze granie miejscami). 

" Kobiety są jak dziki , lecą na żołędzie "  - Arystoteles 

6 godzin temu, Krzaku666 napisał:

Może system dzielony Marantza albo Emotiva ? ?

O marantzie nigdy nie slyszalem wybitnych opinii... testy raczej mowia podobnie.

Co do emotivy slyszalem je na targach wraz  subami svs... niestety demo bylo zrobione dla show wiec suby byly wykrecone na maxa calosc byla chamsko przebasowana i meczaca... ale probowalem sie wsluchac w inne pasma i niestety klops... nie wyktylem totalnie zadnych detali... akurat trafilem na scene na ktorej ja sam testuje systemy... ready player one 13min filmu wyscig...  jest moment w ktorym rozsypuja sie monety z dzwiekiem niczym z gry... na kazdym systemie jaki testowalem w domu czy to yamaha czy to koncowki mocy 40 letnie nad3020 czy caspian(te wypadly najlepiej) detalem zabijaly ta emotive.... stad w zyciu bym tego nie kupil... nawet za 5tys zl...

Co do pionka to fakt... ta yamahe 3080 widzialem, ze moge wyhaczyc juz za jakies 7tys zl bez wiekszego problemu.

Mysle jeszcze nad poszukaniem koncowek mocy arcam p7

3 godziny temu, Walek77 napisał:

Mysle jeszcze nad poszukaniem koncowek mocy arcam p7

Wątpię aby przy Klipszach rp dodatkowa '' lepsza '' moc wiele zmieniła. Wszystko czego oczekujesz od ampli w barwie dźwięku ma Pioneer, ale w tej chwili jedyny opłacalny zakup to SC-LX 901 lub 801 w 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.