Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner stereo plus kolumny podstawkowe za max 4500-5000

Rellim

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Chciałbym do mojego aż 16-metrowego salonu kupić coś fajnego, w miarę przyzwoitego do słuchania muzyki. Wiem, że wzmacniacz da lepszą jakość dźwięku, ale ja bym jednak wolał amplituner. Kolumny niestety tylko podstawki. Słucham żywego dynamicznego, a rzadziej spokojnego bluesa, rock&rolla, rocka, czasem popu, głównie z płyt cd i radia fm (tak wiem, to przeżytek, ale jednak), a moja żona ze spotify. Lubimy ciepłe ale i jasne granie, z lekko wycofaną średnicą (mam nadzieję, że dobrze się wysłałam, nie znam się aż tak).

Co sądzicie o amplitunerze Denon DRA-800H albo Marantz NR1200?

I do tego kolumny Heco Aurora 300, lub Elac B6.2, a może Polk audio RTi A3?

Co będzie najlepszym i najbardziej sensownym połączeniem?

Niestety nie bardzo to zrozumiałem jeśli lubisz ciepłe brzmienie to nie  może być za razem jasne, jedno trochę wyklucza drugie. Amplituner Denona i Marantza gra raczej jasno i szczegółowo i jeśli o takie granie chodzi  to warto w nie zainwestować. Jeśli ma być ciepło to szukałbym w amplitunerach Onkyo TX-8250(obecnie niedostępny) i Onkyo TX-8270. Z monitorów, które warto brać pod uwagę to na pewno Heco Aurora300, Indiana Line Tesi 261, Monitor Audio Bronze 2 i pewnie znalazłbym kilka innych nieco droższych. Zapraszam na odsłuch i porównanie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Tak chlapąłem bez większego pojęcia z tym ciepłym i jasnym. Niestety nie znam się ?

Lubię kiedy góra i dół są wyróżnione, kiedy wyraźnie słychać gitarę basową. Przynajmniej tak mi się zdaje.

Nie wiem czy to wstyd, czy nie, ale kiedyś miałem takie połączenie - harman kardon hk3700 i jbl studio 230 i wydawało mi się, że to jest blisko tego co lubię, co sprawia mi radość.

zapraszamy też do nas. Będziesz miał jakieś porównanie. U nas możemy posłuchać zestawów opartych na amplitunerach sieciowych Yamahy, albo wzmacniacz Nad C338 z chromecast audio na pokładzie. Kolumny: B&W, Elac, Indiana Line, Mission.

Mój faworyt w założonym budżecie: Nad C338 + B&W 606 albo Yamaha R-N803D + Elac Debut Reference B6

Zapraszam do nas na odsłuch ?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Najlepiej brać amplituner z korekcją akustyki pomieszczenia 

https://sklep.rms.pl/onkyo-tx-8390-tx8390-amplituner-stereo-z-hdmi-airplay-wifi-promocja

Ciepło grająca jest nowa seria Borea od Triangle, warto się zapoznać

https://sklep.rms.pl/triangle-borea-br03-br-03-kolumny-podstawkowe-2-drozne-o-mocy-100w-2szt 

Całość mieści się w Twoim budżecie

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.