Skocz do zawartości
IGNORED

Apple Airport Express

gressi

Rekomendowane odpowiedzi

Czy korzystając z tego routera i podłączeniu go do routera dostawcy internetu będę mógł przesyłać np. Tidala z iPhona  ( do CA 851N )? Ma ktoś z szanownych kolegów jakieś doświadczenia z takim przesyłem muzyki ?

https://www.audiostereo.pl/topic/149533-apple-airport-express/

Chwila chwila.

Jesli AirPort Express jest polaczony z tym CA przez wyjscie optyczne/Toslink, to wtedy caly streaming Tidala z iPhona na AirPort Express leci poprzez AirPlay a CA pelni tylko role przetwornika DAC.

To inna opcja niz uzycie AirPort jako odbiornika WLAN umozliwiajacego dostep do internetu.

Myślałem o takim połączeniu : z routera dostawcy internetu kablem Rj45 do airport express i z niego takim samym kablem do CA 851N . No i oczywiście bezprzewodowo Tidal Z iPhona . Co o tym myślicie ?

27 minut temu, gressi napisał:

Myślałem o takim połączeniu : z routera dostawcy internetu kablem Rj45 do airport express i z niego takim samym kablem do CA 851N . No i oczywiście bezprzewodowo Tidal Z iPhona . Co o tym myślicie ?

Nie rozumiem.

Po co ten Airport Express? Dlaczego nie podlaczysz tego kabla od routera dostawcy internetu bezposrednio do CA 851N?

Chodzi o strumieniowanie Tidala do CA . Na razie mogę to robić przez aplikację cambridge connect , a właściwie mogłem , bo od tygodnia aplikacja nie widzi sieci . Stąd pomysł by wykorzystać airport do bezprzewodowego przesyłu Tidala ( wersja iOs ) z iPhona do CA 851N .

5 minut temu, gressi napisał:

Stąd pomysł by wykorzystać airport do bezprzewodowego przesyłu Tidala ( wersja iOs ) z iPhona do CA 851N .

Tak, przez AirPlay i co dalej? Jak komunikuje sie potem APE z CA 851? Sam kabel RJ45 nie zalatwia sprawy

Bez sensu. Po co Ci wtedy AirPort Express. Nic więcej Ci nie da niż router, który masz. Chyba ze z AE wyjdziesz optykiem- to chyba jedyny przypadł, gdzie zastosowaniem AE da Ci rozszerzenie funkcjonalności. Podłącz CA skrętka do routera, iPhone w tej samej sieci i będzie działać. Jeśli nie działa to coś jest nie tak z ustawieniami sieci/urządzeń a nie w urzadzeniach sieciowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.