Skocz do zawartości
IGNORED

KBL Sound - opinia kable głośnikowe

Pawcio70

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktoś z Was użytkował lub testował kable głośnikowe firmy KBL Sound, modele "Red Corona" lub "Himalaya".

Chciałbym wymienić kable głośnikowe na lepsze, docelowe ale nie mogę znaleźć żadnej o nich opinii oprócz recenzji.

Nikt ze znajomych audiofili z droższym sprzętem (5) oraz sprzedawców audio hi-end (3) nie miał z kablami kbl sound styczności a znajomy producent dla tej branży kiedyś mi odradzał ten produkt ze względu na relację cena / możliwości.

Nie wiem czy jest sens organizować gotówkę aby pożyczać do testów i tracić na to czas. Na rynku wtórnym praktycznie na ma ofert (co może świadczyć dobrze lub źle a za granicą produkt nieznany).

Ewentualnie czy ktoś może mi polecić dobre kable głośnikowe nad którymi warto się pochylić ale tylko takie których nie będę kupować w ciemno tylko mogę wypożyczyć i przesłuchać budżet ok. 15 kzł za 2 metry - używane lub nowe.

Z góry dziękuję za podpowiedzi, komentarze.

Jest trochę zachodnich firm o uznanej reputacji. Posłuchałbym czegoś z oferty Purist Audio Design np model Neptun lub/i Corvus oraz coś z Cardasa np Clear Reflection. I oczywiście Tara Labs, tylko tu ceny chyba wyższe choć w tych nowych seriach może być coś dobrego w rozsądnym budżecie.

Jak wybierałem kiedyś kabel (miałem staright wire topowy) i wybrałem ostatecznie  Verastarr Grand Illusion to porównywałem z TARA Air Forte, Tellurium Ultra Black, topowym Cammino miedzianym Siltechem (chyba 180 coś tam) z rodowanymi wtykami oyaide (w Polsce konfekcjonowany). Najbardziej pasował mi Verastarr i subiektywnie był najlepszy (ex aeqo - topowe Cammino ale Verastarr lepiej mi się wtedy wpasował w system - miałem wtedy kolumny ATC). Teraz chciałbym progres o poziom wyżej bo wąskie gardło (tak przypuszczam) mam teraz na przedwzmacniaczu i kablach głośnikowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.