Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do Yamaha Pianocraft E-600

salvamea

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wiem że tutaj ludzie znają sie na rzeczy dlatego chcialem zapytać jaki moge podłączyć subwoofer do yamahy e-600. Problem jest w tym że Yamahy posiadają wyjście na subwoofer ale nie ma przedwzmacniacza. Tak mi powiedziano w sklepie. Chciałbym wzmocnić bas w swoim sprzęcie wieć prosze o pomoc. Czy moge podłączyć np jakiś subwoofer yamahy z serii YST? Jaki najlepiej by się nadawał do odsłuchu tylko muzyki stereo? Yamaha się tak wycfaniła żeby kupować póżniej subwoofer Yamahy? Czy nawet yamahy nie moge podłączyć?Podam link żeby możnabyło zobaczyć to wyjście

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Z góry dzięki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/14970-subwoofer-do-yamaha-pianocraft-e-600/

Musi to być subwoofer aktywny (z własnym wzmacniaczem), który łąxczymy kabelkiem cinch-cinch z wyjścia Pinocrafta sub out do wejścia suba in. Siostrzeniec uzywa z bardzo dobrym skutkiem Kodę SW 1000 :-) Suby Yamahy serii YST oczywiście też mogą być.

Wiem że musi być subwoofer aktywny tylko mi facet w sklepie powiedział że większość i tak nie zagra bo yamaha ma wyjście na sub bez przedwzmacniacza, ja sie dokładnie na tym nie znam. Chce kupic suba ale żeby sie nie okazało że wydam kase na cos co będzie stało

Wiem ale słyszałem że subwoofery yamahy nadają sie tylko do kina domowego a ja będę używał tylko do stereo. SW1000 zebrał sporo nagród i pochwał. Będę miał go na przyszłość ;)

Na te nagrody lepiej patrz z przymrużeniem oka, bo z ich przyznawaniem różnie bywa.

Dobrze słyszałeś, suby Yamahy to tylko kino. Są małe, lekkie, za słabymi wzmacniaczami, bardziej huczą niż grają.

Dobrze byłoby, gdybyś miał możliwość posłuchania różnych urządzeń w interesującej cię kategorii cenowej. Bo może się okazać że ten SW1000 też gra poniżej twoich oczekiwań, chociażby dlatego że prezentowany przez niego bas przez niektóre osoby odbierany jest jako gorszy jakościowo od reprodukowanego przez Pianocrafty.

Dzięki. Właśnie chce zmienić kabłe głośnikowe w tym pianocrafcie. Nie chce też płacić 40 zł za metr :(. Znalazłem alternatywe: Real Cable BM 250 kosztują podobno ok 24 zł ale nie wiem gdzie je kupić:( Zna ktoś może jakiś sklep wysyłkowy z tymi kablami? HELP

kable "audiofilskie" czyli te recenzowane w prasie audio roznia sie od kabli studyjnych czyli tych dla profesionalistow napisem i sprawna kampania reklamowa. Dlatego ich cena jest taka a nie inna. CZysty marketing nie majacy wiele wspolnego z rzeczywistymi kosztami produkcji.

Cordial nie kosztuje 5zl a 7-9 czyli 50% wiecej ;)

Przeczytaj sobie watek o interkonektach z kabli mikrofonowych i gitarowych.

Dużo w tym prawdy co napisał eMIL. Siostrzeniec też będzie wymieniał głośnikowe na Cordiala CLS 225, ale obecnie trudno go dostać :-( CLS 225 kosztują 6 zł/m w sklepie muzycznym.

Wiem, słyszałem juz o nim na forum, ale to siostrzeniec kupuje i trochę mu drogo, no a ja nie mam mu zamiaru już tego sponsorować, bo zakupiłem Pianocrafta na Gwiazdkę dla niego, za bardzo by się rozbestwił a ja byłbym za dobrym wujkiem ;-))

Pewnie, że tak i nawet barwy tonu nie używa, bo mówi że tak lepiej, ma to po wujku :-) To był szok jak ją zobaczył pod choinką, w ogóle się nie spodziewał - zrobiłem mu niespodziankę że hej, ale zapowiedziałem że kabelki audiofilskie takie jak wujek ma to sobie sam musi kupić z kieszonkowego ;-)

• 7 miesięcy później...

Żeby nie otwierać nowego tematu...

Czy ktoś znalazł już sprawdzony sub, który dobrze gra z Pianocraft E400/E400? Budżet na sub mam około 650zł, na allegro można kupić np KODA SW1000, Yamaha SW015 i zresztą wiele innych. Słucham głównie rocka, ważne, żeby ów sub nie psuł odbioru a był dopełnieniem zestawu na niższych częstotliwościach. Ewentualnie przyda się kiedyś do KD. Czy mogą wypowiedzieć się osoby, które kupiły już suby do pianocrafta? Więcej nie opłaca mi się wydawać, lepiej pozbyć się pianocrafta albo dokupić do niego jakieś monitory, które grają niżej niż standardowe.

Dzięki za sugestie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.