Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do atmos 5.1.4 - Warfedale?

Fanek

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, STELVIO napisał:

No chyba wyposażenie pokoju zrobi swoje. Nawet w kwadracie.

Ja nie teoretyzuję, mam taki pokój umeblowany. Co prawda narożnik mało audiofilska skóra. Bas jest mocno hiphopowy jak dla mnie niemożliwe jest głośne słuchanie. Subwoofery, które w salonie grają jako tako w tym pokoju przyprawiają mnie o ból głowy.

Wiem, że kwadrat nie jest ideałem. Ja może nie mam kwadratu, bo różnica jest jakieś 12cm między ścianami ale wątpię, żeby to akurat miało zbawienny wpływ. I jak na takie suby uważam, że dźwięk jest lepszy niż dobry. Mocno zadowalający. I można obejrzeć trzy filmy pod rząd. Muzyki z subem nie słucham, bo nie potrzeba. Na odsłuchach też byłem w salkach na oko kwadratowych i też nie było z dudnieniem problemu. Wydaje mi się, że za bardzo podchodzicie do wszystkiego jakby to labolatorium ofsłuchowe było. Rzucacie tymi cm, procentami i kątami aż do przesady. A i tak nikt tego nieuzyskuje.

STELVIO co Cię ugryzło,że tak się odkryłeś z swoją frustracją ? Każdy z nas schrzanił coś w instalacji czerpiąc bezmyślnie wiedzę z forów. Z tymi kątami jedynie stymuluję forumowiczów do uruchomienia myślenie i zrozumienia samodzielnie zagadnienia. Co do pokojów 4,50x4,50 to mam dwa takie w jednym bas jest taki jak opisałem czyli ogromny i fatalny. Drugi to sypialnia gdzie używam w 5.0.2high głośniki które nie schodzą niżej niż 40 Hz. I jest niezłe pierdyknięcie. Aż mnie mdli na myśl podłączenia tam subwoofera. Będe robił remont i instalował absorbery to potestuję.

Fakt, że nie używasz suba do muzyki nie posiadając wyrafinowanych kolumn świadczy właśnie o jakości basu u Ciebie. Przykro mi. Bardzo Ci współczuję.

3 minuty temu, WARMSTONE napisał:

STELVIO co Cię ugryzło,że tak się odkryłeś z swoją frustracją ? Każdy z nas schrzanił coś w instalacji czerpiąc bezmyślnie wiedzę z forów. Z tymi kątami jedynie stymuluję forumowiczów do uruchomienia myślenie i zrozumienia samodzielnie zagadnienia. Co do pokojów 4,50x4,50 to mam dwa takie w jednym bas jest taki jak opisałem czyli ogromny i fatalny. Drugi to sypialnia gdzie używam w 5.0.2high głośniki które nie schodzą niżej niż 40 Hz. I jest niezłe pierdyknięcie. Aż mnie mdli na myśl podłączenia tam subwoofera. Będe robił remont i instalował absorbery to potestuję.

Fakt, że nie używasz suba do muzyki nie posiadając wyrafinowanych kolumn świadczy właśnie o jakości basu u Ciebie. Przykro mi. Bardzo Ci współczuję.

Nic mnie nie ugryzło. Po prostu napisałem co na ten temat myślę. Wziąłeś to do siebie? Ok. Twoja sprawa. Po co używać do muzy suba skoro kolumna ładnie basem gra? Nie rozumiem. Nowy obowiązek? Pozdr.?

Pokój to dokładnie 4.50x4.25 jeśli robi różnice ?

A opinie na temat tego Heco Aurora SUB 30A ? słyszeliście go w akcji może?
wystarczy chyba, najbardziej skłaniam się ku niemu na ten moment skoro ma jak mówicie wejście LFE.

Tylko jeszcze zastanawia mnie te 125wat heco vs 300wat Klipscha, czy ten sub jest tyle mocniejszy?

Aha chodzi mi głownie o filmy, muzyka już nie jest tak istotna, audiofilem nie jestem.

9 minut temu, Fanek napisał:

Pokój to dokładnie 4.50x4.25 jeśli robi różnice

Robi różnicę bo się mody nie nakładają. W dalszym ciągu są blisko siebie ale to już nie jest taka tragedia.

51 minut temu, bl4ck napisał:

klipsch > Featuring a high-efficiency Class-D amplifier

heco > High performance class AB amplifier

A teraz poczytaj o klasach wzmacniaczy.

Dzięki, rozumiem że chcecie mnie troche poduczyć w temacie, widze nie ma lekko ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.