Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofon do 6000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Winylomaniak napisał:

Made In Japan, jeśli to cokolwiek zmienia

tylko nieliczni klepią w angli , co nie zmienia faktu , że nad jest lub był firmą angielską.

prawo unijne nie zabrania dzisiaj sygnowania znaczkiem made in np england czegoś , co przyjechało z chin lub tajwanu a logo naklejono już na miejscu.

dużo firm z tego korzysta.

Edytowane przez bolo_senor
22 minuty temu, bolo_senor napisał:

tylko nieliczni klepią w angli , co nie zmienia faktu , że nad jest lub był firmą angielską.

Ci co trzeba klepią wszystko w W. Brytanii - Linn, Naim, Sudgen, Harbeth, Rega i jeszcze paru innych.

Co prawda Rega przez chwilę kombinowała z Chinami produkcję części elektroniki ale po serii wpadek szybko rozum powrócił i produkcja znów jest w Anglii.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

2 minuty temu, rochu napisał:

Ci co trzeba klepią wszystko w W. Brytanii - Linn, Naim, Sudgen, Harbeth, Rega i jeszcze paru innych.

Na pewno się nie pochwalą , także prawdy się nie dowiesz. Chyba , że będzie przeciek.

rega jak po śmierci właściciela royd audio , royda ak.. coś tam , ogłosiła , że wykupiła wszystkie jego głośniki  . Minęła dekada a rega dalej je montuje do kolumn . Teraźniejsi właściciele royd audio w sądzie dochodzili swoich praw , bo ani licencji ani głośników nie sprzedali. Rega wykręciła się tym , że robi je azjatycki kontrahent i to on łamie prawo patentowe. Więc rega nie taka święta , podobnie ponoć przywłaszczyli jeden odtwarzacz cd i wzmacniacz.

Wszystko w jednym artykule było o Royd Audio.

Podaj źródło.

Nigdy nie interesowałem się kolumnami Regi ale z tego co słyszałem są tam przetworniki Morela.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

18 minut temu, rochu napisał:

Podaj źródło.

Nigdy nie interesowałem się kolumnami Regi ale z tego co słyszałem są tam przetworniki Morela.

średniaki i średnio-niskie robił im royd audio już od kolumn royd apex (rega ela) lub wcześniej czyli lat chyba 80-90 tych.

Zresztą rega najpierw  była tylko dystrybutorem potem brandowali swoim logo kolumny , na końcu zajumali i opatentowali na siebie , korzystając z zamieszania po śmierci właściciela , w bardzo nie etyczny sposób. 

Dodam dla ciekawości , że rega była dystrybutorem też innych brytyjskich marek , które podziękowały za współpracę po tym i innych incydentach

Godzinę temu, rochu napisał:

Podaj źródło.

odnośnie głośników znajdziesz wszędzie.

reszta poszła w niebyt wraz ze starą stroną royda. Te strony co są to nowy royd i strona fanów marki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Coś mi się widzi, że znowu konfabulujesz. To, że pierwsza wersja wykorzystywała przetworniki Royda nie oznacza tego co raczyłeś wybajać w swoim wpisie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rochu

W dniu 22.02.2021 o 22:12, rochu napisał:

Odpowiedź godna osoby dla której szczytem audio są wzmacniacze Yaqin.

podaj źródło gdzie to napisałem , od konfabulacji to tu jesteś.

17 godzin temu, rochu napisał:

Coś mi się widzi, że znowu konfabulujesz. To, że pierwsza wersja wykorzystywała przetworniki Royda nie oznacza tego co raczyłeś wybajać w swoim wpisie.

zacznij czytać wszystko , a nie to co tobie wygodne.

Te pisanie z tobą to jak rzucanie gRochu o ścianę.

W dniu 24.02.2021 o 22:12, rochu napisał:

To, że pierwsza wersja wykorzystywała przetworniki Royda nie oznacza tego

Może tego nie wiesz , ale royd nie robił swoich głośników , tylko modyfikował już istniejące , temu tego nie widać. Jak się dokładnie przyjrzysz to poznasz vifę i inne. Tylko na niektórych nowszych był nadruk royd na magnesie. Jakbyś nie czytał tylko o redze to byś to wiedział.

Prawdę powiedziawszy guzik mnie to obchodzi.

Zarówno Royd jak i kolumny Regi są poza moimi obecnymi zainteresowaniami.

Może kiedy kupię sobie jakiś wzmacniacz Nytecha to się zainteresuję.

Wygląda fajnie.

Wyprodukowany jest przez SEV Litovel. Czyli tak na prawdę jest to Pro-Ject.

To na czym stanęło? ? Sklepy nie wypożyczają gramofonów do domu. Trzeba przesłuchać na miejscu.

Dziękuję wszystkim za porady i wyczerpujące podpowiedzi ? 

@Kokomo a tak z ciekawości, na co się zdecydowałeś? Jakie wrażenia? 

Edytowane przez lepid

Niedawno zrobiłem takie zestawienie gramofonów Pro-Ject z wkładkami i ile można zaoszczędzić. Może się przyda. Z tego polecam Pro-ject The Classic z wkładką MC Pick-it DS2 za 4499 zł. Ta wkładka wydaje się być modelem pośrednim pomiędzy MC Quintet Blue a którymś z serii Cadenza.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi