Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  111 członków

Lumin Klub
IGNORED

Klub użytkowników Lumina

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, Zbi_Rek napisał:

Nie jest tak prosto jak myślisz

chociażby struktura ciała modzelowatego

"osoby leworęczne posiadają znacznie większe ciało modzelowate – wiązkę włókien nerwowych łączących dwie półkule mózgu – niż osoby praworęczne"

a ciało modzelowate "współuczestniczy w wymianie informacji przechodzących z jednej półkuli mózgowej do drugiej. Integruje ono pracę pomiędzy półkulami, które pomimo częściowo homologicznej budowy i struktury obejmują różne ośrodki: ruchowy, wzrokowy, słuchowy somatycznosensoryczny, mowy ..."

Tak prosto nie myślę, tak uprościłem.

Zrobiło się widzę wręcz „medycznie” . Jestem praworęczny wiec opcja powszechniejsza prostsza 😉

Sprawdziłem ten plik z fazowością kanałów i wszystko na invert faze jest ok. Tzn czy faza jest odwrócona czy nie wszystko jest właściwie (co mnie zaskoczyło). Różnica polega na głębi a raczej na warstwach. W trybie odwróconej fazy jest ich wiele i brzmi to lepiej 🙂 

Edytowane przez Avatar1979

Witam, dokooptowuje do klubu z Lumin T2 😀. Pytanko o sterowanie, apple ipad czy tablet na androidzie?
Chciałbym coś bardziej większego niż smartfon, głównie gram z serwera plików Qnap. Wcześniej malinka i obsługa laptopem. Jakie macie doświadczenia, która platforma będzie lepsza? Dzięki za wszelakie info, pozdrawiam.

18 minut temu, geny napisał:

Witam, dokooptowuje do klubu z Lumin T2 😀. Pytanko o sterowanie, apple ipad czy tablet na androidzie?
Chciałbym coś bardziej większego niż smartfon, głównie gram z serwera plików Qnap. Wcześniej malinka i obsługa laptopem. Jakie macie doświadczenia, która platforma będzie lepsza? Dzięki za wszelakie info, pozdrawiam.

Ja z Applem nie mam problemów żadnych.

1 godzinę temu, geny napisał:

iPad - wygodnie i bez problemów 

Witam, dokooptowuje do klubu z Lumin T2 . Pytanko o sterowanie, apple ipad czy tablet na androidzie?

No i gratki za dobry wybór. Klub rośnie a pojawienie się T3 zrobiło fajna presję na ceny T2 któremu nic nie brakuje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
2 godziny temu, Marcin Wielgus napisał:

No i gratki za dobry wybór. Klub rośnie a pojawienie się T3 zrobiło fajna presję na ceny T2 któremu nic nie brakuje

Czyli jeśli już to brać T2?

12 godzin temu, Ajrock napisał:

Czyli jeśli już to brać T2?

Subiektywnie - T2 gra inaczej niż T3 (porównywałem oba jednocześnie i zostałem przy D2 🙂). W zależności od preferowanego przez Ciebie gatunku muzyki (np. rock) T2 może się nie sprawdzić. Jeżeli masz możliwość to posłuchaj przed decyzją. U1 mini + DAC, ewentualnie D2 to wcale nie byłaby zła opcja. Ja nie narzekam na ograniczenia w łączach w D2, bo jak chcę posłuchać trochę inaczej to gram po Coax do zewnętrznego DACa, wtedy jedynym ograniczeniem jest przesył plików DSD, które trzeba po prostu konwertować do PCM w aplikacji Lumina.

Miałem T2 ale sprzedałem i przesiadłem się na T3 i jak dla mnie gra zdecydowanie lepiej sprawdził się w moim systemie lepsza jakość. To coś więcej jak wymiana wkładki w gramofonie na droższa lepszą. 

Transparent Audio XLR Ultra gen5

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Ha ha kazdy co innego co pokazuje rzecz oczywistą. Mamy inne systemy i inne preferencje i kabel musi się wpasować.

U mnie Neotech NEMOI-1220 Ag
Dodał rozdzielczości bez zbędnej ostrości.

2 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

Ha ha kazdy co innego co pokazuje rzecz oczywistą. Mamy inne systemy i inne preferencje i kabel musi się wpasować.

Umnie to samo zrobił Invictus 🤣

Godzinę temu, Marcin Wielgus napisał:

Mam też ten przewód, bardzo dobry, chyba najciekawszy ze wszystkich Neotechów.  

Ciekawa prezentacja szefa sprzedaży i marketingu Lumina na temat U2. 

21 godzin temu, shiver07 napisał:

Miałem T2 ale sprzedałem i przesiadłem się na T3 i jak dla mnie gra zdecydowanie lepiej sprawdził się w moim systemie lepsza jakość. To coś więcej jak wymiana wkładki w gramofonie na droższa lepszą. 

Czy to prawda, że T3 gra bardziej analitycznie i po jaśniejszej stronie? Bliżej mu do Auralica G2.1

16 godzin temu, zycie_to_gra napisał:

Acrolink 7N-A2070 LEGGENDA XLR

Jak oceniasz ten kabel? w recenzjach podkreślają konturowe brzmienie czyli średnica jest wycofana? dzięki, miłego dnia

17 minut temu, Artistplant napisał:

Jak oceniasz ten kabel? w recenzjach podkreślają konturowe brzmienie czyli średnica jest wycofana? dzięki, miłego dnia

Przewód jest znakomity, jeden z najlepszych jakie słyszałem, średnicy nic nie brakuje, nie jest wypchnięta do przodu stąd może taki odbiór u części użytkowników, którzy lubią duży i namacalny wokal na linii lub przed linią kolumna. Leggenda cofa nieco scenę względem linii kolumn, ale uwaga, wcale jej nie zmniejszając. Warto posłuchać. 

2 godziny temu, Artistplant napisał:

Czy to prawda, że T3 gra bardziej analitycznie i po jaśniejszej stronie? Bliżej mu do Auralica G2.1

To mit T3 jest bardziej przejrzystym bardziej dokładniejszym,precyzyjniejszym co czyni go bardziej wydajniejszym i bardziej dynamicznym  z lepszą przestrzenią urządzeniem. Wcale nie jest to rozjaśnienie tylko lepszy detal. To wciąż granie jeszcze lepszej jakości analogu. Myślę,że T3 lepiej zgra się z większością systemów niż Auralic.

W moim systemie Lumin T3 nie wypadł lepiej niż T2. Po tych wszystkich entuzjastycznych opiniach spodziewałem się kolosalnej różnicy a nic takiego nie miało miejsca. Może gdy ktoś ma zbyt ciepło grający system to jest zadowolony, że jest detaliczniej ale u mnie zrobiło się zbyt cyfrowo.

Jeżeli ktoś testował T2 z T3 który nie grał minimum 100 godz. to porównanie nie ma sensu. Oczywiście wygra tu T2 a T3 wyda się bardziej cyfrowy. Wiadomo co inny system to inny efekt końcowy. Nie polecałbym łączyć T3 ze starymi systemami. 

T2 wydaje się tu bardziej racjonalnym rozwiązaniem.

Witam mam pytanko porownywal ktos z Auralic G1 tego T2 ? 
Wiem ze jak juz zamienil bym na T2 To juz DAC odpadl by z mojego systemu bo nie ma mozliwosci podlaczenia ich razem 

5 godzin temu, Artistplant napisał:

Jakie „stare systemy” masz na myśli?

Tak tylko mi się napisało. Nie chcę nic nikomu sugerować. Każdy sam decyduje jaki sprzęt kupić. T2 to bardzo dobry sprzęt. Jak ktoś ma okazję kupić i potrzebuje  dobry streamer to ja bym się nie zastanawiał. 

Edytowane przez shiver07

Testy, testy, testy ... nie jest łatwe życie audiofila .

Takie podobne są te Leguminy,
żę i tak nie wiadomo, który gra
i po co ten trud i znój 🙂 🙂 🙂  .

IMG_0251a.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.