Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  111 członków

Lumin Klub
IGNORED

Klub użytkowników Lumina

Rekomendowane odpowiedzi

Jak by ktoś był zainteresowany to mogę sprzedać mojego lumina u1 mini. Mam do niego zasilanie liniowe na Muzgaudio w obudowie pasującej do urody lumina. Jak co to na priv.

Volumio na płycie SBC Supermicro z kartą Jacat XE. Zasilacze na razie Muzgaudio, na testach miałem Optimo 3 Jcat. Kupa zabawy z zasilaczami, co stabilizator to inne brzmienie, a przecież jak to jeden ortodoks kolega pisze to bit-perfect. Ale jak kucharze mówią, że nie tyko danie ważne ae również jego podanie. Inaczej "smakuje" bit-perfect na impulsówce a inaczej na liniówce na LT3045. Kupiłem klamoty tak dla testu, ale okazało się, że lepiej podchodzi mi niż Lumin dlatego też dyskretnie dałem ogłoszenie, bo mi się nie pali, a mam odniesienie zacne pod ręką.

21 godzin temu, krzysztof.filipak napisał:

Jak by ktoś był zainteresowany to mogę sprzedać mojego lumina u1 mini. Mam do niego zasilanie liniowe na Muzgaudio w obudowie pasującej do urody lumina. Jak co to na priv.

Kurka Wodna. A ja ze 3 razy pytałem o zasilanie do U1mini. A Ty wyskakujesz z MuzgAudio. Możesz skrobnąć kilka słów jak odbierasz zmianę ze standardowego zasilania ? Jak to u Ciebie wyglądało, czy proces jest odwracalny ? ( Nie żeby to było najważniejsze, mój U1mini jest już po gwarancji )

Rozmawiałem z Pawłem z PD Creative a propos zasilania, ale twierdzi, że ( przy jego rozwiązaniu-w przypadku U1 mini ) nie da się do końca zamknąć obudowy. Możesz rzucić trochę światła jak to wygląda u Ciebie ?

Cześć

mam Lumina U2 Mini i mam mały problem. Używam ostatnio Ipada i mam Qobuza i Tidala. Jak przesyłam sygnał przez Tidal Connect na Lumina to wszystko jest ok, natomiast jak zmienię sposób na airplay to występują trzaski przy wyższych częstotliwościach dźwięku. Aplikacja Qobuz ma tylko airplay i jest podobny problem z trzaskami jak w Tidalu przy wybraniu airplay. Może ktoś sprawdzić u siebie kto ma u2 mini czy ma tak samo przy airplay?

Kurka Wodna. A ja ze 3 razy pytałem o zasilanie do U1mini. A Ty wyskakujesz z MuzgAudio. Możesz skrobnąć kilka słów jak odbierasz zmianę ze standardowego zasilania ? Jak to u Ciebie wyglądało, czy proces jest odwracalny ? ( Nie żeby to było najważniejsze, mój U1mini jest już po gwarancji )
Rozmawiałem z Pawłem z PD Creative a propos zasilania, ale twierdzi, że ( przy jego rozwiązaniu-w przypadku U1 mini ) nie da się do końca zamknąć obudowy. Możesz rzucić trochę światła jak to wygląda u Ciebie ?

Zasilacz impulsowy wyciągnąłem, gniazdo również. Wtyczka na płytę ma kabelki które odkręcam od zasilacza. Zasilacz z trafo na 13V, stabilizator 12V z radiatorami od muzga. W obudowie z modushop się nie mieści, wiec obciąłem radiator i przyleciałem do dna. Wystający kondensator wylutowalem i krótkimi kablami podłączyłem go na leżąco.
Cześć
mam Lumina U2 Mini i mam mały problem. Używam ostatnio Ipada i mam Qobuza i Tidala. Jak przesyłam sygnał przez Tidal Connect na Lumina to wszystko jest ok, natomiast jak zmienię sposób na airplay to występują trzaski przy wyższych częstotliwościach dźwięku. Aplikacja Qobuz ma tylko airplay i jest podobny problem z trzaskami jak w Tidalu przy wybraniu airplay. Może ktoś sprawdzić u siebie kto ma u2 mini czy ma tak samo przy airplay?

Pewnie słabe połączenie wifi iPada. AirPlay musi mieć ciągła nieprzerwana łączność z luminem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

b8c77ae3415a277b852fbcb196e8fd4c.jpg

Kolejny raz odtwarzacz sieciowy Lumin wykorzystujemy w odsłuchach systemów w salonie Q21.

q21_01.jpeg

q21_02.jpeg

q21_03.jpeg

q21_04.jpeg

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Cześć, czy opłaca się jeszcze kupować Lumina U1 mini czy U2 mini ? Jaka jest między nimi różnica. 
U1 jest za 8200 do kupienia, natomiast U2 około 10 500 zł. 

Trzeba posłuchać, który pasuje Ci do systemu. W u2 mini jest szybszy procesor, więcej pamięci, ale i tak do niej nie mamy dostępu.
Trzeba zwrócić uwagę na fakt iż Lumin świadczy praktycznie wieczysta aktualizacje oprogramowania, więc nie ma obawy jak w przypadku Androida że urządzenie starzeje się programowo i z czasem bezużyteczne.

W dniu 21.11.2022 o 09:45, Q21 napisał:

Kolejny raz odtwarzacz sieciowy Lumin wykorzystujemy w odsłuchach systemów w salonie Q21.

q21_01.jpeg

q21_02.jpeg

q21_03.jpeg

q21_04.jpeg

Witam jak nowy lumin zgrywa się z lampą? Zastanawiam się nad T3 czy go nie kupić lub w pierwszej kolejności wymienić mój tranzystor na lampę.

Nie wiem jak T3 ale miałem okazję posłuchać T2 z lampową dzielonką, tor w pełni zbalansowany. Jak dla mnie w takim połączeniu była synergia, Lumin grał dużą ilością szczegółów i detali, które ładnie ociepliła lampa przez co brzmienie było bardzo ładnie zbalansowane. W mojej opinii do lampy zdecydowanie T2/T3, bo z D2 na Wolfsonie będzie za gęsto. Ja bym najpierw wymienił wzmacniacz na docelowy, a dopiero potem kombinował z doborem streamera - sam tak zrobiłem i teraz wiem, że gdybym najpierw wybrał streamer, to nie byłbym do końca zadowolony.

4 godziny temu, krzysztof.filipak napisał:

Trzeba posłuchać, który pasuje Ci do systemu. W u2 mini jest szybszy procesor, więcej pamięci, ale i tak do niej nie mamy dostępu.
Trzeba zwrócić uwagę na fakt iż Lumin świadczy praktycznie wieczysta aktualizacje oprogramowania, więc nie ma obawy jak w przypadku Androida że urządzenie starzeje się programowo i z czasem bezużyteczne.

Dzięki , mam jeszcze jedno pytanie. Czy w Qobuzie działa filtrowanie ulubionych utworów, np. wg daty dodania ? 
W Node działa tylko z Tidalem, w Qobuzie jest jakiś losowy układ. 

3 godziny temu, shiver07 napisał:

Witam jak nowy lumin zgrywa się z lampą? Zastanawiam się nad T3 czy go nie kupić lub w pierwszej kolejności wymienić mój tranzystor na lampę.

Bardzo dobrze. Dzięki T3 zachowujemy barwę i poprawiamy przestrzeń, swobodę oraz kontrolę basu. Jeden z najlepszych odtwarzaczy strumieniowych dostępnych na rynku. 
Zapraszam do obejrzenia filmu o Luminie T3, który pojawi się już w środę :). 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Nie wiem jak T3 ale miałem okazję posłuchać T2 z lampową dzielonką, tor w pełni zbalansowany. Jak dla mnie w takim połączeniu była synergia, Lumin grał dużą ilością szczegółów i detali, które ładnie ociepliła lampa przez co brzmienie było bardzo ładnie zbalansowane. W mojej opinii do lampy zdecydowanie T2/T3, bo z D2 na Wolfsonie będzie za gęsto. Ja bym najpierw wymienił wzmacniacz na docelowy, a dopiero potem kombinował z doborem streamera - sam tak zrobiłem i teraz wiem, że gdybym najpierw wybrał streamer, to nie byłbym do końca zadowolony.

Ja mam okazję codziennie słuchać T2 z lampowym PRE I tranzytorowa końcówka mocy i podzielam twoj punkt widzenia. Lampa w torze z T2 bardzo dobrą synergie daje. Gdy próbowałem wprost z T2 do końcówki mocy to nie leżało mi to. Było turbo dynamicznie ale to jednak nie to co z lampą. Ciepło, barwa , harmoniczne ...

Bardzo dobrze. Dzięki T3 zachowujemy barwę i poprawiamy przestrzeń, swobodę oraz kontrolę basu. Jeden z najlepszych odtwarzaczy strumieniowych dostępnych na rynku. 
Zapraszam do obejrzenia filmu o Luminie T3, który pojawi się już w środę :). 

Podajcie link do filmu jak już będzie

W dniu 1.08.2022 o 13:27, Bogusław_59825 napisał:

Wróciłem do Silent Angel Munich M1T, który wcześniej pogonił Node3, .... nie jest to poziom Lumina (już nie ta gładkość, wybrzmienia krótsze, mniejsza skala basu itd.) ale ten lepiej się u mnie sprawdza, chodzi o to, że moje kolumny (Heco The New Statement) stoją blisko tylnej ściany i tylko do poważnego słuchania są wysuwane do przodu a przy 50kg wagi sztuka w pokoju do wszystkiego to upierdliwe zajecie wiec 3/4 czasu są cofnięte by mniej przeszkadzały na co dzień a przy U2mini bas jest jak należy i .... już troche blisko przeciągania.

A Porównywałeś M1T do Lumina U1 ? Czy do innej wersji ? Troche mnie ten M1T korci, ze względu na cenę 😉

Hej

Sprawdzam zainteresowanie:) Czy ktoś byłby chętny na mojego lumina? Myślę o upgrade...

5.jpg

5555.jpg

.

6666.jpg

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Hej

Sprawdzam zainteresowanie:) Czy ktoś byłby chętny na mojego lumina? Myślę o upgrade...
5.thumb.jpg.08d803666b9cdd93ca9036bc2a4176ae.jpg
5555.thumb.jpg.0a7dc6607c42d883b32989557b044fc2.jpg
.
6666.thumb.jpg.9eb20015eed2119df472fa45c2f467a2.jpg

A który to model ?

Hej

Model A1 " Limited Edition"

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

W dniu 26.11.2022 o 17:00, stecko napisał:

Hej

Model A1 " Limited Edition" emoji1.png

Na co zmiana?

Mnie korci żeby zmienić T2 na T3.

Edytowane przez shiver07
Hej

Model A1 " Limited Edition"

Pięknie to zrobiłeś. Powiedziałbym "very limited"

Mogę się zapisać do klubu z Lumin U2 Mini 

Pierwszy dzień funkcjonalność sieciowa powala ( w stosunku do mojego Cayina ) integracja plików z Nas z TIDAL rewelacja , apka śmiga aż miło na iPad . Jakość dźwięku muszę się osłuchać  , kilka dni i ruszam z Roon to będzie zabawa dopiero 

Tak i stało się zrobiłem sobie prezent na Mikołaja. Przeszedlem z T2 na T3 już u mnie stoi. Musi się tylko wygrzać wtedy będę mógł coś więcej powiedzieć. Co mogę już powiedzieć WOW!!!

Edytowane przez shiver07
Tak i stało się zrobiłem sobie prezent na Mikołaja. Przeszedlem z T2 na T3 już u mnie stoi. Musi się tylko wygrzać wtedy będę mógł coś więcej powiedzieć. Co mogę już powiedzieć WOW!!!

A czy ta sztuka T2 z zasilaczem liniowym w Gdańsk Poludnie to twoja na OLX ? Bo ludziska mnie pytają a jak nie to daj znać jak wystawiasz
Mogę się zapisać do klubu z Lumin U2 Mini 
Pierwszy dzień funkcjonalność sieciowa powala ( w stosunku do mojego Cayina ) integracja plików z Nas z TIDAL rewelacja , apka śmiga aż miło na iPad . Jakość dźwięku muszę się osłuchać  , kilka dni i ruszam z Roon to będzie zabawa dopiero 

Brawo a z czym u ciebie gra ?

2 godziny temu, Marcin Wielgus napisał:

A czy ta sztuka T2 z zasilaczem liniowym w Gdańsk Poludnie to twoja na OLX ? Bo ludziska mnie pytają a jak nie to daj znać jak wystawiasz

Nie swojego zostawiłem w rozliczeniu.

Zadam może głupie pytanie,  ale powiedzcie jak zrobić w apce lumina by w moich ulubionych po zakończeniu piosenki zaczęła grać następna bez mojej ingerencji?

Nie ogarniam tego, 

Zadam może głupie pytanie,  ale powiedzcie jak zrobić w apce lumina by w moich ulubionych po zakończeniu piosenki zaczęła grać następna bez mojej ingerencji?
Nie ogarniam tego, 

Musisz mieć na playlists dodane.

W dniu 3.12.2022 o 18:23, Marcin Wielgus napisał:

Gra z Matrix Sabre Pro przez konwerter Matrix Spdif 2  

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.