Skocz do zawartości
IGNORED

Wycena Hitachi HMA-7500 mkII + HCA-7500mkII

Rekomendowane odpowiedzi

Jak widać po archiwach te ceny były kiedyś trochę inne

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chęć jest. Chciałbym, żeby ojciec miał te kilka chwil radości ale wiem też, że cena musi być adekwatna do stanu i realnej wartości, czego sam mnie nauczył. Nie chciałby, żeby wydać zbyt wiele jeśli nie warto lub okaże się to złom. Niestety obecnie wycieraczki w nowych sprzętach prawie nie występują, a w takiej formie to tylko bardzo drogie konstrukcje. 

Zasadniczo nie powinno to decydować o wyborze ale co ja będę z gustem dyskutować jak mnie też się to podoba. 

Jeśli okaże się że nie weżmiesz tego konkretnego hma i ciężko ci będzie znaleźć inny egzemplarz godny uwagi a jednocześnie będziesz rozważał inny wzmacniacz ze wskaźnikami wychyłowymi które są jak rozumiem w twoich poszukiwaniach must-have to kiedyś rozkminialiśmy ze znajomym temat najlepszych tego typu konstrukcji w relacji do ceny i wyszło nam że godny uwagi jest proton d1200. Jakościowo to będzie dużo wyższa liga niż ten hma, a wygląd oczywiście to rzecz gustu.

Dość ciekawy jako opcja awaryjna. Z przedwzmacniaczem mogę się w zakładanym budżecie nie zamknąć ale poszukam, może komplet gdzieś trafię. Zielony przycisk zasilania to dość oryginalny element.

3 godziny temu, Airmike napisał:

proton d1200. Jakościowo to będzie dużo wyższa liga niż ten hma

może, a cena jak za H - tyle że w €

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

11 minut temu, Airmike napisał:

Proton d1200 w normalnej cenie to 500eur + transport.

W tej cenie, jeżeli faktycznie walcuje HMA to sam kupię - tylko gdzie?

14 minutes ago, thon022 said:

W tej cenie, jeżeli faktycznie walcuje HMA to sam kupię - tylko gdzie?

Szukaj. Bywają od czasu do czasu.Aktualnie jeden jest w Szwecji, jeden w Bułgarii, był jeden w PL w kwietniu za niecałe 2k do negocjacji, nie wiem czy się sprzedał ale nie widzę już ogłoszenia. 

23 minuty temu, gruber_69 napisał:

I wtedy chciałbyś sprzedać HMA? ?

no cóż, jak to z audiofilską chorobą - szukam lepsiejszego ?.   Jak kiedyś trafię na coś, co jest lepsze od H w zbliżonej cenie - to pewnie tak

Od lat np. "choruję " na Strussa 140 i szukam go w dobrym stanie. Bardzo chciałbym go kupić i postawić w szranki z H

21 godzin temu, gruber_69 napisał:

Chciałbym, żeby ojciec miał te kilka chwil radości

A może tu nie chodzi o dany własciwy model Hitachi a o magię wycieraczek? Może coś co wyglądałoby jak Hitachi a nazywałoby się inaczej też sprawiłoby radośc. To i tak jest stare i gra jak gra, a własciwie to cholera wie jak to grało owe xxx lat temu. 
Takie Palladium/Uher LA-1200 też ładnie wygląda

Ukryta Zawartość

palladium.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Wycieraczki na pewno mają w tym swój duży udział. Widziałem ten sprzęt i pojęcia nie mam jak on gra. Znalazłem tylko, że to chyba konstrukcja Fuji. Jest taki nawet teraz dostępny z przedwzmacniaczem za 1200 bazowo. 

Takie La 1200 farbowane na różne brandy to jak padnie to ciężko serwisować, ono chyba na STK jest. To będzie brzmiało mocno "średnio", zbudowane budżetowo i naprawa niezbyt opłacalna jak fiknie. Jedyny urok w wycieraczkach, ale polecałbym coś lepszego mimo wszystko.

10 minut temu, Airmike napisał:

ono chyba na STK jest

Zgadza się.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

No to raczej odpada. STK nie będę chciał później się bawić bo czytałem trochę i ciężko znaleźć i właśnie częściej padają.

Zostaję póki co przy oględzinach Hitachi w przyszłym tygodniu.

no ciekawe jak się ta historia zakończy ?

btw, jak masz jeszcze tyle czasu, może posłuchałbyś przedtem paru wzmacniaczy z tego przedziału cenowego, tak żeby mieć ew. porównanie? 

Bo chce zarobić na tym cwaniak, nawet nie myśl o tym żeby to kupować za tą kasę, niech wisi to ogłoszenie przez kilka miesięcy.. pisałem już wcześniej o tym nie kupujcie tych staroci z dorabianymi legendami za 2000zł-3000zł możesz mieć niezły wzmacniacz z drugiej ręki od normalnego użytkownika, a nie pseudo pasjonata handlarza.

kto wie, sezon ogórkowy się zaczął, sprzęt się gorzej sprzedaje a ten już wisi trochę.

Może się udać , szczególnie na te rysy wybrzydzaj,

PS ta 3a aukcja za 990 to moja ?

To wiadomo, że chce jak najwięcej za sprzęt. 

Nie było nigdzie mowy o tym, żeby go brać w wyjściowej cenie. Dlatego temat to wycena. Ile jest warty orientacyjnie. 

Mógłbym brać inny dla siebie. Ojciec chcę ten bo mu pasuje, że gra dobrze (jak dla niego) i są wycieraczki. I to takie rzadko spotykane ich wydanie. 

Nic innego z podobnym wyglądem chyba nie dostanie w takich pieniądzach. 

Kolego z tej wyceny nic w zasadzie nie ma, czasy kiedy się kupowało te starocie w znośnych cenach już przeminęły, przyszła moda i  zarobek na tym, powstały różne kluby i sklepy vintage  gdybyś kupował to z 10 lat temu byłbyś w innej sytuacji wtedy kupiłbyś od normalnego użytkownika, przez lata ten sprzęt powoli trafiał w ręce zbieraczy i handlarzy dorabiano legendy ceny tego rosły, niektórzy uważają nawet, że to inwestycja hhee , ja się dawno z tego kołochozu wypisałem i poszedłem w stronę współczesnego sprzętu, mój ostatni model vintage to Accuphase E302 którego zmieniłem na  świeżego i lepszego  E350 ale też używkę! 10 letni z ceną duzo niższą od sklepowej, starsi forumowicze również grali kiedyś na starociach dziś zdecydowana większość z nich siedzi w nowych klockach, część z nich poszła w wzmacniacze lampowe.

Masz rację. Vintage jest w cenie i będą golić jeleni. Natomiast ten sprzęt chcę kupić z innych powodów jeśli budżet pozwoli. Ojciec zawsze chciał wycieraczki i już. Stąd ten temat. Mnie też się podobają ale nie wiem czy to może być decydujące. Bo na pewno nie powinno. 

Z nowych podobała mi się Yamaha A-S1100. Tylko to już nie te pieniądze. 

Firma Advance kręci się koło wycieraczek niestety niebieskich  może podłapią modę i puszczą coś z białymi /żółtymi ,  nie jakiś super sprzęt ale zawsze nowy 

22 godziny temu, zeta-j napisał:

Accuphase E302 którego zmieniłem na  świeżego i lepszego  E350 ale też używkę! 10 letni z ceną duzo niższą od sklepowej

Jacek , skoro 10cio letni to już nie świeży, tak w gwoli wyjaśnienia. ?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

właśnie kupiłem H HA8700 na ebay.

Prawdopodobnie więc za jakiś m-c jedno z moich  H,  8700 albo 7500 II pojawi się na Allegro .. ?

Wiesz co, może na razie obejrzyj tego z olx, zobaczysz jak ten egz i czy gość Ci zejdzie z ceny.

Na razie jeszcze ten 8700 do mnie nie wyjechał nawet ...

3 godziny temu, thon022 napisał:

właśnie kupiłem H HA8700 na ebay.

Prawdopodobnie więc za jakiś m-c jedno z moich  H,  8700 albo 7500 II pojawi się na Allegro .. ?

To żeś brzydala dorwał.. no ale przynajmniej z ebay, a nie od naszych handlarzy

• Pokaż nowe odpowiedzi