Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Szkice napisał:

A ile masz gramów kawy  w sitku?  

Kończę bo bez kawy Towarzystwo mnie zabije...

Mam przewężające się sitko 61 Rocketa stąd sknerusowo wystarczy 9,5 gram przy mocnym tamperze ale przy otwartym portafiltrze to z 16 gramami ciężko i wszystkie parametry trzeba inaczej ustawiać od nowa i to są te uroki a wręcz "prostota" robienia kawy😂

2 minuty temu, przmor napisał:

To laboratoryjne espresso z mlekiem pijesz?

Ja tylko uczę się, przepraszam

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6350345
Udostępnij na innych stronach
To by się zgadzało tzn jak robię typowe espresso to zaczyna się od około 5 do 7 sekund i trwa do 25.
 
Pytanie tylko skąd się wzięło to 17 sekund? Z doświadczenia baristów? Im dłużej trwa estrakcja tym więcej tych "petowych" smaków 

Nie.

Ja robie tak jak Assura. Licze od momentu wlaczenia a nie od momentu pierwszych kropel.

Przy cisnieniu 8,5-9 bar pierwsze krople pojawiaja sie po 5 sekundach.

I w zaleznosvi od koncepcji czekam nastepne 12-15 sekund. Czyli RAZEM 17-20 sekund

Jesli krocej niz 17, to jest coraz bardziej kwasna, a dluzej niz te 20 sekund, to coraz bardziej gorzka i petowa (uwazam ze to bardzo trafne okreslenie, ale zrozumiale tylko dla tych, ktorzy palili papierosy)
Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6350346
Udostępnij na innych stronach

Czyli sukces wbić się w ten moment, przy dobrze dobranym zmieleniu 🙂 

Wór kawy

 

 

Zresztą pamiętam jak często przy danym rodzaju kawy często zatrzymywałem czas poniżej 20 sekund i kawa smakowała dobrze, później znowu trzymałem się tych 25 sekund albo dwukrotności wagi kawy...

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Szkice
Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6350354
Udostępnij na innych stronach
11 godzin temu, Szkice napisał:

Czyli sukces wbić się w ten moment, przy dobrze dobranym zmieleniu 🙂 

Nic prostszego. To tylko kwestja zgranie 6 parametrow:

1. Cisnienie

2. Teperatura

3. Gradacja zmielenia kawy

4. Ilosc kawy

5. Czas ekstrakcji

6. Ilosc ekstraktu

i juz wszystko gra, pelny sukces 🙂

Edytowane przez xajas
Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6350562
Udostępnij na innych stronach
37 minut temu, xajas napisał:

Nic prostszego. To tylko kwestja zgranie 6 parametrow:

1. Cisnienie

2. Teperatura

3. Gradacja zmielenia kawy

4. Ilosc kawy

5. Czas ekstrakcji

6. Ilosc ekstraktu

i juz wszystko gra, pelny sukces 🙂

No banalne tylko trochę właściwej wody i sukces 😉

 

Byłbym zapomniał właściwą kawę z właściwego rejonu o właściwej dla niego pory roku nabyć

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6350587
Udostępnij na innych stronach
No banalne tylko trochę właściwej wody i sukces
 
Byłbym zapomniał właściwą kawę z właściwego rejonu o właściwej dla niego pory roku nabyć

Eeee tam, to juz kwestja osobistych preferencji.
Jeden lubi asfalt z robusty, a inny truskawki z arabiki
Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6350593
Udostępnij na innych stronach
7 minut temu, xajas napisał:


Eeee tam, to juz kwestja osobistych preferencji.
Jeden lubi asfalt z robusty, a inny truskawki z arabiki

No jakie to proste 😄 

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6350597
Udostępnij na innych stronach
3 minuty temu, xajas napisał:

No to juz masz jeden parametr z glowy. Jeszcze tylko 5

Ciśnienie nie wiem bo też mi nie pokazuje jedynie kawa nie poleci jak za drobno albo za szybko jak za grubo

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6350669
Udostępnij na innych stronach

@Szkice kupiłem w końcu naked portafilter do Lelita. Szkoda że tak późno. Kawa nieprzelana po tym syfie mosiężnym jest bez porównania lepsza. Swoja drogą straszny badziew.... I pewnie niezdrowe jak cholera.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6351911
Udostępnij na innych stronach

Spartolili to pięknie. Ja po każdej kawie starannie wszystko myję.

 

I rozglądam się za jakimś ekspresem może w przyszłym roku, z kolbą z nierdzewki i lepszą dyszą i z możliwością ustawienia temp

Edytowane przez Szkice
Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6351943
Udostępnij na innych stronach
Godzinę temu, marcinmarcin napisał:

@Szkice kupiłem w końcu naked portafilter do Lelita. Szkoda że tak późno. Kawa nieprzelana po tym syfie mosiężnym jest bez porównania lepsza. Swoja drogą straszny badziew.... I pewnie niezdrowe jak cholera.

Kawa będzie szła jak powódź, przeprosiłem się z przewężanym sitkiem w kolbie od Rocketa. Tak 24 gramy trzeba by sypać co by fajna kawa była. Jak się mniej kawy nasypie woda przebija kanały w ciastku kawowym i d.. z poprawnej ekstrakcji

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6351962
Udostępnij na innych stronach
Godzinę temu, Szkice napisał:

rozglądam się za jakimś ekspresem może w przyszłym roku, z kolbą z nierdzewki i lepszą dyszą i z możliwością ustawienia temp

masz rację straszny chłam... bojler też z mosiądzu przecież 😕

z kolei niedawno kupiony młynek Eureka Mignon to totalne przeciwieństwo... znakomita jakość. Ciesze się że nie wziąłem Lelita...

37 minut temu, ASURA napisał:

Kawa będzie szła jak powódź

Robiłem na razie w sitku na jedną kawę. Pierwsza wyszła super, drugą krzywo ubiłem i pryskała - od razu widać jak się spartoli 🙂 

Godzinę temu, Szkice napisał:

Spartolili to pięknie. Ja po każdej kawie starannie wszystko myję.

Niestety metaliczny posmak zostawał nawet po umyciu... warto się napić wody przelanej po kolbie 😕

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6351979
Udostępnij na innych stronach



Czy masz taki dinks jak ten po lewej?
Zapobiega krzywemu ubiciu

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6352004
Udostępnij na innych stronach

Wlasnie zrobilem sobie kawusie, wiec cyknalem jak to wyglada

Przed uzyciem tego dinksa (prosto z mlynka)

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po uzyciu tego dinksa (btw. nie na darmo nazywa sie leveler)

IMG_4968.thumb.jpg.8b3568a783f54eb481dce3b6ae02a1e5.jpg

Po uzyciu tampera

IMG_4970.thumb.jpg.8f3cd2a11f3dac4d72f44c42c3961395.jpg

Nie sposob cos krzywo ubic

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6352026
Udostępnij na innych stronach
18 minut temu, xajas napisał:

Wlasnie zrobilem sobie kawusie, wiec cyknalem jak to wyglada

Przed uzyciem tego dinksa (prosto z mlynka)

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po uzyciu tego dinksa (btw. nie na darmo nazywa sie leveler)

IMG_4968.thumb.jpg.8b3568a783f54eb481dce3b6ae02a1e5.jpg

Po uzyciu tampera

IMG_4970.thumb.jpg.8f3cd2a11f3dac4d72f44c42c3961395.jpg

Nie sposob cos krzywo ubic

No a gdzie druciki do usuwania  elektrostatyczności😉

Kawa jeszcze jest luźna między sobą…

Pisałeś wcześniej że kawy sypiesz (używasz) więcej na porcję czyli wychodzi na moje z tą powodzią w ilości zużytej kawy

A że szoty z większej ilości są coraz mocniejsze to rozumiem ale to samo z 9.5 grama można uzyskać zwiększając siłę tampera. Na refraktometrze wygląda to tak: Twoja kawa tak jak robisz z otwartym portafiltrem koncentracja ~21% Kawa na klasycznym portafiltrze ale z przewężającym się lejkiem sitka koncentracja do 43% przy użyciu mocniejszego tamperowania Na otwartym portafiltrze tamperowanie musiało by być ekstra mocne ~40 kilo ale sitko sobie wtedy można zdeformować. Moim zdaniem otwarty portafilter fajna sprawa wiem bo mam ale więcej dobrego robi wymiana prysznica na markowy który dokładnie i równomiernie rozprowadza wodę na dopływie! do ciastka. Duża powierzchnia sitka w otwartym portafiltrze na odpływie takiego efektu WOW nie robi przy zastosowaniu pierwszego Dla postronnych, chodzi o maksymalizację równomiernego odebrania dobrej jakości naparu z każdego rejonu ciastka kawowego a nie tylko z centralnej części kolby a na obwodzie ilość wody przepływającej jest znacznie mniej i kawa się na obwodzie marnuje

Pisałem wcześniej: "Jak się mniej kawy nasypie woda przebija kanały w ciastku kawowym i d.. z poprawnej ekstrakcji” Dodam tylko przy gramaturze 9,5 gram żaden leveler na dużel powierzchni otwartego  portafiltra przy niskiej wtedy wysokości ciastka a nawet druciki do usuwania elektrostatyczności nie zapobiegają kanalizowaniu ciastka i wielu przebiciom. Co któraś kawa jest OK a reszta zepsuta

p.s. ten nakładacz lejek na kolbę fajna sprawa, musze sobie takowy kupić bo wkurza mnie duża ilość rozsypanej kawy wokół i jej późniejsze sprzątanie

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6352027
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze o sitkach do otwartego portafiltra, ja akurat mam podobno przyzwoite DVG ale tu liczy się nie tylko ilość i jakość otworów i rozłożenie ich na całej powierzchni denka ale sumaryczny ich przekrój a co za tym opór przepływu wody. Taiwańczycy robią bardzo fajne sitka o dużej ilości drobnych otworów ale mają je gorzej zapolerowane i wykończone od DVG (ryzyko zatykania i pozostawiania posmaku starej z poprzednich parzeń kawy czytaj konieczność dokładniejszego czyszczenie przy myciu) Wracając do przepływu wody przez sitko moim zdaniem  musi on być trochę hamowany czego nie mamy na dużej średnicy cienkiego ciastka kawowego co by tyle kawy nie szło na porcję i co by było jej dla wszystkich (kawa została zaatakowana jakąś chorobą i krzaki obumierają) Dobrze rokują sitka z Taiwanu ale nawet one mają najmniejsze rozmiary są na porcję 22gramy (mniej kawy może mieć przebijane kanaliki wodne w ciastku i d.. z ekstrakcją całości) No i cena zabija 200$ 

Podsumowując otwarty portafilter wymaga zarówno kolejnych wydatków jak i filiżanka kawy zaczyna być 2-2,5 razy droższa. Teraz będę właśnie pił kupiłem na próbę kawę

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kilo po 220 złotych, no nie uśmiecha mi się ta cena x 2-2,5 która wyjdzie na otwartym porta filtrze

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6352041
Udostępnij na innych stronach
8 godzin temu, xajas napisał:

Czy masz taki dinks jak ten po lewej?
Zapobiega krzywemu ubiciu

Właśnie chce to kupić,  tylko widziałem 58mm a mam 57 muszę poszukać. Jak się to w ogóle nazywa?

3 godziny temu, xajas napisał:

btw. nie na darmo nazywa sie leveler)

A już mam 

Godzinę temu, ASURA napisał:

Podsumowując otwarty portafilter wymaga zarówno kolejnych wydatków jak i filiżanka kawy zaczyna być 2-2,5 razy droższa. Teraz będę właśnie pił kupiłem na próbę kawę

A dlaczego? Używam nawet że zwykłym pojedynczym, teraz zrobilem z tego mniejszego podwójnego 2 kawy. Nie lubię aż tak mocnej... naked kupiłem bo lelitowy portafilter z ekspresu Anna potwornie smierdzi mosiądzem i psuje smak przelewanej po nim wody

W sumie to chyba zacznę na nowo używać ekspresu bo ostatnio 95 procent z lejka, że względu na ten mosiądz

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6352060
Udostępnij na innych stronach
41 minut temu, ASURA napisał:

skoro robisz słabą kawę

niezależnie od kawy duże sitko to dla mnie idealne na 2 kawy... zazwyczaj z Żoną pijemy więc tak mi pasuje... po kawie z 20g można harzklekota dostać 😄

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6352110
Udostępnij na innych stronach
wlasnie chce kupic…

Polecam taki z odstepem regulowanym np, przez podkladki

Dzieki temu mozesz go dopasowac go do glebokosci twoich filtrow i ilosci zmielonej kawy

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_6235.thumb.jpg.388611ec3cc6286388f976b3378c052f.jpg

IMG_4969.thumb.jpg.a3b914806a83970e54e01dbbf3bc57e4.jpgAle powroce jeszcze do innych dopasowan

Mam 3 portafiltry na 3 sitka, na okolo 8-9g, 11-12g i 16-18g

Czyli dwie pojedyncze i jeden na podwojne espesso.

Mam jeszcze wieksze na 24g, ale bez portafiltra.

Wszystkie (jak pisal Asura) z kalibrowanymi dziurami

We wszystkich (oprocz tego otwartego), wywalilem te noski pod filtrem, np. rozdzielajace espresso na dwie filizanki.
Dzieki temu sa prostsze w obsludze i czyszczeniu

IMG_6236.thumb.jpg.0090f172b4795dd3f977e43142f25e4c.jpg

IMG_6237.thumb.jpg.666c15b789d816b2a3bc0d254e57f273.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6352406
Udostępnij na innych stronach
1 godzinę temu, xajas napisał:

We wszystkich (oprocz tego otwartego), wywalilem te noski pod filtrem, np. rozdzielajace espresso na dwie filizanki.
Dzieki temu sa prostsze w obsludze i czyszczeniu

To jest pomysł!
 

ja podwójną wylewkę zaraz po zakupiekspresu ciepnąłem w kąt a tak znajdzie drugie życie no i będzie zero retency; producenci będą zrozpaczeni i konserwatorzy zabytków....

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6352481
Udostępnij na innych stronach

Zabawy w tuning ciag dalszy.

Te trzy filtry sa skoordynowane z 3 setupami na mlynku

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teraz przejde do tego lejka.

Lejek jest super i pasuje na wszystkie 3 filtry

IMG_6238.thumb.jpg.97cd652b5b31e27376054dd21afaa92d.jpg

Ale specjalnosc tego filtra i mojego mlynka: pasuja do siebie jak „piesc w oko“

W trakcie mielenia nie klade portafiltra na jakies widelki itp., tylko od reki przykladam/dociskam lejek to wylotu mlynka. Sa idealnie „szczelne“ i ani ziarenko nie wypada poza filtr. Zero syfu, zero smiecenia.


A zeby mi te fabryczne „widelki“ nie przeszkadzaly, rozebralem mlynek i wybudowalem cala mechanike tych widelek. Zostaly tylko dziury.

IMG_6242.thumb.jpg.6de9ba3c82f0147aba61c59f19661a69.jpg

Poniewaz nie mam miejsca na jakies wielkie stacje do tampowania, bla bla bla, wystarcza mi malutka deseczka z drewna oliwkowego, na ktore moge stabilnie, bez kolatania postawic portafilter i nivelowac albo dociskac kawe.

IMG_6244.thumb.jpg.289db9e3d0d6bed152110848d0193ed0.jpg

IMG_6241.thumb.jpg.b87c4c680515de0e1f2f1f74b414f084.jpg

IMG_6243.thumb.jpg.162da49e3f33661254b18160ecd257b2.jpg

IMG_6245.thumb.jpg.cee07b1a03c3a9a8ec33cce931285214.jpg


Wszystko zredukowane do minimum.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6352543
Udostępnij na innych stronach
6 godzin temu, xajas napisał:


Polecam taki z odstepem regulowanym np, przez podkladki

Dzieki temu mozesz go dopasowac go do glebokosci twoich filtrow i ilosci zmielonej kawy

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_6235.thumb.jpg.388611ec3cc6286388f976b3378c052f.jpg

IMG_4969.thumb.jpg.a3b914806a83970e54e01dbbf3bc57e4.jpgAle powroce jeszcze do innych dopasowan

Mam 3 portafiltry na 3 sitka, na okolo 8-9g, 11-12g i 16-18g

Czyli dwie pojedyncze i jeden na podwojne espesso.

Mam jeszcze wieksze na 24g, ale bez portafiltra.

Wszystkie (jak pisal Asura) z kalibrowanymi dziurami

We wszystkich (oprocz tego otwartego), wywalilem te noski pod filtrem, np. rozdzielajace espresso na dwie filizanki.
Dzieki temu sa prostsze w obsludze i czyszczeniu

IMG_6236.thumb.jpg.0090f172b4795dd3f977e43142f25e4c.jpg

IMG_6237.thumb.jpg.666c15b789d816b2a3bc0d254e57f273.jpg

ciezko to odrkęcić

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/94/#findComment-6352618
Udostępnij na innych stronach
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

    Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM


  • Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

    Ostatnio dodane opinie o albumach

  • Najnowsze wpisy na blogu

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

                  wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
 

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

 

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.