Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Academy \

Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ja odbiegając troszke od tematu chciałem zapytać się Pana Michała Czy Starsza Wersja Hyperionów III za

2900 jest dalej do nabycia w sklepach czy juz teraz tylko ta nowa edycja za 4300??

Pozdrawiam

W sobotę tuż przed południem zagościłem u kolegi prezesa1 na małej prezentacji nowych nabytków ze stajni AA z Łodzi a mianowicie Hiperionów III S .

Wyglądają poprawnie, tak jak kolumny na poziomie 4300 złotych, które trzeba zapłacić, żeby stać się ich posiadaczem. Jedna uwaga zdjęcia forniru ze strony różnią się od tego co jest na kolumnie, ale to pewnie wina zdjęć. Te które są u kolegi nie są w mojej tonacji kolorystycznej, ale poza tym nie ma do czego się przyczepić.

Nowe Hireriony III S grają poprawnie, pierwszy plan to tony wysokie i niskie a tuz za nimi średnica. Wszystko poukładane poprawnie plany muzyczne czytelne i realistyczne. Czasami ma się wrażenie że jest się w środku wydarzeń muzycznych. Potwierdzam to co napisał bemol – brzmienie bardzo efekciarskie.

W jazzie którego prezes jest gorącym fanem bas trochę jak dla mnie za głęboki (mogło go być trochę mniej). Muzyka klasyczna wieczorem, gdy jest ciemno (to mogę sobie wyobrazić) przysporzy słuchaczowi wielu pozytywnych wrażeń w trakcie słuchania.

A czy cena jest adekwatna do tego co prezentują Hiperiony III S, nie wiem za krótko z nimi byłem – 1,5 godz. Każdy towar ma swojego klienta i chyba tak trzeba rozumieć politykę cenową Michała. Kto kupuje ten wie na pewno co robi. Jego kasa jego wybór. Dla firmy AA taka decyzja to skok na głęboką wodę który wcale nie oznacza że Michał musi się utopić.

Pozdrawiam

LOK

ps zdjęcia juz wkrótce

>>Piopio

Odwiedź Audio Styl za jakieś 10 dni. Przywiezione kolumny były zupełnie nowe. Po kilkunastu dniach charakterystyka sie ułozy i uplastyczni. Bas zejdzie niżej i będzie miał lepszy impuls. Wokale powinny byc zdecydowanie z przodu, to tez kwestia wygrzania kolumn, taka szkołę dźwieku zreszta preferuje.

Ustaw kolumny tak, żeby linia dźwieku wychodząca z kolumn krzyżowała sie zaraz za głową, wtedy wokal będzie bardziej z przodu i bedzie miał jeszcze lapszą otwartość.

Hyperiony III za 2900zł sa jeszcze w Albatrosie w Gdańsku.

---- > PMD

Jak zawsze wypowiedz z sensem i na poziomie, winszuję...

--- > Audio Academy

Gratuluję podejmowanych prób zarówno w prowadzeniu dalszych odsłuchów demonstracyjnych, jak i niestrudzonego wysiłku w dążeniu do ogólnopolskiej sieci sprzedaży, co wiadomo nie przychodzi łatwo.

Z przyjemnością dołączam się do uzasadnionego optymizmu „Juzwy” i życzę powodzenia.

Serdecznie pozdrawiam Szanowne Forum

Adam Ostrowski

• 2 tygodnie później...

Na Audio Show nie jedziemy.

Co do spotkania to jeszcze nie wiem, ale chyba zrobimy po Audio Show. Bedzie osobny temat sponsorowany.

Monitorów nie będzie bo sa Tethysy II, które pod kilkoma względami były lepsze od Helen. Poza tym to nie jest jakaś tam duża podłogówka. One mają 20 litrów, czyli taki duzy monitor :)

Oj Michal cosik sie chyba zagalopowales w tym wszystkim.

Ceny dowaliles sugerujesz ze twoje kolumny bija wszystkie na glowe no i teraz wycofujesz konstrukcje ktore tak naprawde Ci sie udaly a na dodatek nie masz zamiaru w ich miejsce wprowadzic nowych podstawkowcow!

A zapomnialem twierdzisz ze Tetysy II graja lepiej od Helen no dobrze ale to podlogowce a jak ktos szuka monitora to -wybacz ale srasz barszczem (musialem to napisac).

Zaobserwowalem jakis koszmarny trend u naszych rodzimych producentow kolumn i nie tylko na podwyzki wyssane z palca ale co mi tam nie moja sprawa.

i dlatego forum to jest takie zajefajne, czysta naga prawda moze byc wypisana, lub łgarstwo i oszczerstwa, kazdy wybiera jak chce .

Stwierdzam ze wiecej go czytam niz słucham, czy to jakiś synptom?

pozd.

Ale prawda jest taka jak chwalic to chcwalic jak opie... to na całego

>>Robix

Chyba dawno nie piliśmy. Przecież juz pisałem jakieś 1,5 roku temu i wszyscy to wiedzą tylko ty oczywiście zaspałeś, że Dania nie produkuje juz głosników do Dione. Myslisz, że mógłbym upaśc na głowe i wycofać sie z produkcji takiego monitorka? Zwłaszcza, że mam do nich sporo obudów.

Od Helen faktycznie lepsze są Tethysy więc musze zrobic jeszcze cos lepszego i to wyraznie. Jak ktos chce monitor takiej klasy to dlaczego nie mogę polecić Tethysa? Przecież ta obudowa zachowuje sie jak duży monitor i odpada kupowanie stendów.

Oj Robix, trzeba wypić. Niedługo będę we Wrocku to cie trochę objadę za to twoje gadanie :)

Oj Michalku a co robix ma gadac tylko pozytywnie?

Postawisz flaszke to bedzie inna gadka no i wiesz ze nie lubie jak waz pierdzi (dlaczego bo nie ma dupy)

A jak nie postawisz flaszki to powiem wszystkim jaka polska firma od ,,paczek,, leje Ci baty wiec nie podskakuj.

>powiem wszystkim jaka polska firma od ,,paczek,, leje Ci baty wiec

>nie podskakuj.

Firma Patefon???

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Miałem przyjemność słuchać i AA Hyperion IIIS i produktu McGyvera Minas Anor (2 wersje). Niestety sprzęt towarzyszący był zupełnie inny, a szkoda .... Hyperiony nie są złe ale ciutkę (jakieś 1500 zł) za drogie. Minasy co tu dużo gadać połknęly hyperiony jednym kęsem. Zresztą to nie dziwne bo minasy są raczej odpowiednikiem Tethys-ów ale lepszym o jeden głośnik. Jakosć wykonania produktu AA jak i McGyvera pierwszorzędna. Jednak produkt McGyvera bardziej trafia w moje gusta. Przy odsłuchu Hyperionów było OK ale więcej dumania nad istotą dźwieku (czy aby wszystko jest w porządku i kolumny są warte tych 4300) niż radością z odsłuchu. A w przypadku McGyvera odwrotnie ;-)

Cena na produkty McGyvera jest można powiedzieć "przed komercyjna". Tak samo startowało AA ... ceny były przyzwoite ale w miarę wchodzenia na szersze wody współczynnik cena/jakość dramatycznie spadał. 200% że cena produktów McGyvera tak samo wrośnie - może nie do poziomu AA ale na pewno o jakieś 30%. Póki co zdecydowanie McGyver górą ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Piopio, jesli McGyver zalozy firme to cena wzrosnie, takie zycie. A tak narazie to nie ma co porownywac.... Poczekamy zobaczymy...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Faktycznie nie ma co porównywać. Trochę się zagalopowałem. AA to już działalność komercyjna i ta kosztuje a DIY to inna bajka - można robić "po kosztach" bo nie trzeba ani utrzymywać firmy, płacic ludziom, reklamować, płacić ZUS itp. a nie mówiąc już o nakładach na "badania".

Kolumny AA oferują znacznie więcej niż konkurencja sklepowa w podobnej cenie i to jest fakt. Na tym kończę wywody.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Piopio

"Kolumny AA oferują znacznie więcej niż konkurencja sklepowa w podobnej cenie i to jest fakt. Na tym

kończę wywody".

to jest Twoje zdanie nie fakt..tego sie nie okresli bo przeciez o gustach sie nie dyskutuje:)

Mag

Trochę offtop od siebie dodam, ze McGyverowe MA na Vifach XT to jak dla mnie(gust) najlepsze paczki jakie wyszły spod ręki McGyvera. Niewiele moim zdaniem jest kolumn, które za ok 4Kzł zagrają na takim poziomie.

Cały czas moim zdaniem:) Porównywane równolegle MA na M18WH były sporo słabsze, jak dla mnie to nie była różnica gustu, tylko już klasy. Ale znów podkreślam: jak dla mnie.

AA niestety za dużo nie słuchałem, teraz jeszcze przeczytałem, ze w tym roku na AS was nie będzie....szkoda.

Za to w zeszłym roku słuchałem i prawie za kazdym razem grało fajnie.

Prawie, bo flagowce symfonikę pociagneły fajnie, a jazzik bardziej podobał mi sie w waszym pomieszczeniu na mniejszych paczkach.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.