Skocz do zawartości
IGNORED

Dołożenie wzmacniacza stereo do kina domowego

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Posiadam amplituner Onkyo 686, melodika blk40 MK3 5.0 i do tego mam sub svs SB 2000 pro. O ile w kinie domowym efekt zestawu mi się podoba tak w stereo chciałbym czegoś więcej. Myślę nad wstawieniem do tego jakiegoś wzmacniacza stereo, tylko pytanie jak i jakiego by pasował do tych kolumn. Można to jakoś sensownie połączyć aby nie musieć ciągle robić przepi ek kabli. Czytałem kiedyś, że można wzmacniacz stereo podpiąć pod pre out do Onkyo 686 tak że gra wzmacniacz stereo a amplituner dostarcza tylko sygnał. Pomieszczenie 23 m2.

Będę bardzo wdzięczny jak ktoś mi bardziej rozjaśnił sprawę ze strony technicznej połączeń oraz polecił jakiś wzmacniacz stereo do 3k dla melodika blk40 MK3.

Dziękuję bardzo i pozdrawiam :)

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Ten amplituner nie posiada pre out, tak więc zapomnij o temacie.
Szybkie sprowadzenie na ziemię :) Czyli pozostaje kupienie wzmacniacza + dodatkowego źródła i przepinki kabli za każdym razem.. a co byś polecił do tych kolumn za wzmacniacz?

Dzięki za błyskawiczną odpowiedź :)

Gość

(Konto usunięte)

Szybkie sprowadzenie na ziemię ? Czyli pozostaje kupienie wzmacniacza + dodatkowego źródła i przepinki kabli za każdym razem.. a co byś polecił do tych kolumn za wzmacniacz?

Dzięki za błyskawiczną odpowiedź ?

Nie koniecznie, możesz użyć Beresforda tc7220.

https://www.gfmod.pl/pl/p/Beresford-TC-7220-MKIII-Przelacznik-Kino-domowe-Stereo-/129

Nawet powinienem mieć jeszcze jedną sztukę beresforda. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 16.08.2020 o 11:55, Messer44 napisał:

Cześć,

Posiadam amplituner Onkyo 686, melodika blk40 MK3 5.0 i do tego mam sub svs SB 2000 pro. O ile w kinie domowym efekt zestawu mi się podoba tak w stereo chciałbym czegoś więcej. Myślę nad wstawieniem do tego jakiegoś wzmacniacza stereo, tylko pytanie jak i jakiego by pasował do tych kolumn. Można to jakoś sensownie połączyć aby nie musieć ciągle robić przepi ek kabli. Czytałem kiedyś, że można wzmacniacz stereo podpiąć pod pre out do Onkyo 686 tak że gra wzmacniacz stereo a amplituner dostarcza tylko sygnał. Pomieszczenie 23 m2.

Będę bardzo wdzięczny jak ktoś mi bardziej rozjaśnił sprawę ze strony technicznej połączeń oraz polecił jakiś wzmacniacz stereo do 3k dla melodika blk40 MK3.

Dziękuję bardzo i pozdrawiam ?

Onkyo 686 nie ma wyjścia pre-out wieć takie rozwiązanie odpada. Jeśli myślisz o polepszeniu stereo to proponuje pomyśleć o wzmacniaczu. Ciekawą opcją do Melodiki będzie NAD C356 BEE.

W dalszym ciągu nie ma z czego odtwarzać czyli jeszcze trzeba by do zestawu streamer jakiś? :O tego budżetu to mi braknie..

Jeśli nowe w budżecie 3k zł, to masz Yamaha R-N803D, która ma i bardzo dobre stereo i funkcje sieciowe tyle, że niestety pozostaje problem przełączania kolumn. Nie rozumiem też czemu KD i do tego chcesz wzmacniacz, skoro mając na wydanie ~5k zł (686 ~2k + stereo teraz ~3k) kupiłbyś Denon AVR-X4400H i spełniłby pewnie wszystkie Twoje wymagania bez kombinowania. Rozważ może sprzedaż tego 686, dołóż to co masz i poszukaj powyższego Denona, jeśli ma być nowe. Gdybyś chciał wejść w używki i wystarczyłoby Ci 5.1, to wtedy złożysz sobie ampli KD + wzmak/końcówka, który zabrzmi dużo lepiej niż to co możesz mieć nowe do 5k.

W dniu 16.08.2020 o 11:55, Messer44 napisał:

Cześć,

Posiadam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 686, melodika blk40 MK3 5.0 i do tego mam sub svs SB 2000 pro. O ile w kinie domowym efekt zestawu mi się podoba tak w stereo chciałbym czegoś więcej.

Panowie, nic o kolumnach nie mówicie. Wzmacniacz, czy inny amplituner - nie wniesie nic, albo niewiele. Nie tędy droga żeby chcieć czegoś więcej - konkretnie czego ? ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.