Skocz do zawartości
IGNORED

Shanling a3.2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Jestem zupełnie nowy na tym forum. Więc cześć wszystkim. Zachęcony opisami i testami oraz ceną zakupiłem shanlinga z Chin. Przyszedł i dla mnie przesiadka z mf m5si to skok w inna przestrzeń. U mnie gra z Gustardem r26 i Silent Angel m1t. Zastanawiam się tylko po co są dwa komplety wyśc głośnikowych a i b skoro nie ma opcji ich przełączania. Czy ktoś mógłby laikowi objaśnić? Z góry dzięki 

Możesz sobie zrobić bi-wire na różnych kablach jak masz możliwość. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

44 minuty temu, drtommy napisał:

Zachęcony opisami i testami oraz ceną zakupiłem shanlinga z Chin.

Ile wyszedł piec z wszystkimi opłatami?

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Ok 8,5 tys pln. Paczka porządnie zapakowana. Przyszła w tydzień z UPS. Cena z przesyłką 

11 minut temu, Piopio napisał:

Możesz sobie zrobić bi-wire na różnych kablach jak masz możliwość. 

Dzięki za podpowiedź 

A w Polsce 17! 

To jest nie do wiary. Są takie produkty na naszym rynku który nie wiem jakim cudem się sprzedają i co ciekawe to nie tylko produkty właśnie z Chin. 

Ale denafrips też idzie dostać taniej. Natomiast tutaj chyba warto mieć polską gwarancję bo różne rzeczy się słyszało o jakości i trwało się tych urządzeń. 

W każdym razie co do terminali to przy klasycznym wzmacniaczu masz przełącznik a lub b lub a + b ale to i tak nie ma większego znaczenia bo jest tam jedna końcówka mocy. 

Ten wzmacniacz jest bardziej wydajny więc nie ma problemu że na stałe ma tak jakby włączone a + b. 

Służy to faktycznie tak jak powiedział kolega wyżej do bi wiringu. 

Zdania na temat czy warto są raczej ukierunkowane w 90% w kierunku że nie natomiast jeżeli masz luźne kabelki albo chcesz wypożyczyć to zawsze możesz to sprawdzić u siebie

9 godzin temu, drtommy napisał:

Witam Jestem zupełnie nowy na tym forum. Więc cześć wszystkim. Zachęcony opisami i testami oraz ceną zakupiłem shanlinga z Chin. Przyszedł i dla mnie przesiadka z mf m5si to skok w inna przestrzeń. U mnie gra z Gustardem r26 i Silent Angel m1t. Zastanawiam się tylko po co są dwa komplety wyśc głośnikowych a i b skoro nie ma opcji ich przełączania. Czy ktoś mógłby laikowi objaśnić? Z góry dzięki 

2 pary kabli do kolumny z 2 parami terminali.

Edytowane przez tomek7776
1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

A w Polsce 17! 

To jest nie do wiary. Są takie produkty na naszym rynku który nie wiem jakim cudem się sprzedają i co ciekawe to nie tylko produkty właśnie z Chin. 

Ale denafrips też idzie dostać taniej. Natomiast tutaj chyba warto mieć polską gwarancję bo różne rzeczy się słyszało o jakości i trwało się tych urządzeń. 

W każdym razie co do terminali to przy klasycznym wzmacniaczu masz przełącznik a lub b lub a + b ale to i tak nie ma większego znaczenia bo jest tam jedna końcówka mocy. 

Ten wzmacniacz jest bardziej wydajny więc nie ma problemu że na stałe ma tak jakby włączone a + b. 

Służy to faktycznie tak jak powiedział kolega wyżej do bi wiringu. 

Zdania na temat czy warto są raczej ukierunkowane w 90% w kierunku że nie natomiast jeżeli masz luźne kabelki albo chcesz wypożyczyć to zawsze możesz to sprawdzić u siebie

Nie chcę "usprawiedliwiać"polskiej ceny, ale zauważ, że trzeba doliczyć VAT, podatek dochodowy i udzielić gwarancji. Przypuszczam, że przy imporcie prywatnym cię to nie interesuje.

18 minut temu, Allmr napisał:

Nie chcę "usprawiedliwiać"polskiej ceny, ale zauważ, że trzeba doliczyć VAT, podatek dochodowy i udzielić gwarancji. Przypuszczam, że przy imporcie prywatnym cię to nie interesuje.

Vat i cło płacisz normalnie przy odbiorze paczki. A jeśli chodzi o gwarancję to myślę, że w cena naprawy nie wyniesie 10 tys. Ale oczywiście jest ryzyko. 

24 minuty temu, Allmr napisał:

Rozumiem to. Czy to usprawiedliwia 8 k wzrostu ceny? Nie wiem nie mnie decydować. 

Po prostu bardziej się dziwiłem że są salony które tym handlują i jak dają z tym radę. Tu faktycznie rynek azjatycki jako źródło. Ale w Europie dochodzi do takich sytuacji. Bardzo ale to bardzo rozjechał się ten rynek ostatnio. Szkoda że my mamy najdrożej. 

6 minut temu, drtommy napisał:

Vat i cło płacisz normalnie przy odbiorze paczki. A jeśli chodzi o gwarancję to myślę, że w cena naprawy nie wyniesie 10 tys. Ale oczywiście jest ryzyko. 

Jeśli nie jest zbudowany jakoś dziwnie i wyjątkowo na niedostępnych podzespołach to nawet kilka razy może być serwisowany i wciąż zostanie. 

9 minut temu, drtommy napisał:

A to odszczekuję to co napisałem, myślałem że udało ci się uniknąć opłat.

3 minuty temu, Allmr napisał:

A to odszczekuję to co napisałem, myślałem że udało ci się uniknąć opłat.

Cła nie zapłacił, bo go nie ma na audio z Chin. VAT owszem 

1 godzinę temu, Ghotti napisał:

Cła nie zapłacił, bo go nie ma na audio z Chin. VAT owszem 

Zaplacił co kazali 😉 Nazywa się to opłaty urzędowe bez rozdziału co za co. To tak na marginesie. Pozdrawiam. 

Aktualnie najniższa cena na Ali... wynosi 8500 zeta + 1100 zeta transport.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Teraz, cortes napisał:

Aktualnie najniższa cena na Ali... wynosi 8500 zeta + 1100 zeta transport.

Ukryta Zawartość

Ale obniżą cenę o VAT jak wrzucisz do zakupu. Poza tym chyba piszą inna cenę na deklaracji do Urzędu celnego w Polsce bo finalnie wychodzi z transportem cena jak na ali. Mnie tak wyszło. 

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, Allmr napisał:

Kwotę do vat'u i do ewentualnego cła biorą z potwierdzenia płatności kartą. Także sama deklaracja, czy niższa faktura nic nie wniesie.

Wiem ile zapłaciłem. Tyle w temacie. A na pewno nie mają wglądu do Pay Pal z którego korzystam. Pozdrawiam 

10 minut temu, Allmr napisał:

Kwotę do vat'u i do ewentualnego cła biorą z potwierdzenia płatności kartą. Także sama deklaracja, czy niższa faktura nic nie wniesie.

mylisz się.

4 minuty temu, Ghotti napisał:

mylisz się.

... ale tylko do momentu, gdy Urząd Celny lub US poprosi cię o wyjaśnienia. Pierwsze pytanie będzie dotyczyło potwierdzenia płatności. Na szczęście kontrole nie dotyczą wszystkich transakcji, ale sito jest coraz gęstsze.

14 minut temu, Allmr napisał:

Na szczęście kontrole nie dotyczą wszystkich transakcji, ale sito jest coraz gęstsze.

Gdyby mieli kontrolować każdą transakcję powyżej 150E to byśmy się nie doczekali przesyłek ...

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Panowie jakby ktoś był zainteresowany zakupem ,,drukarki" bez cła itd... jest opcja z Holandii 2195 ojro:

Ukryta Zawartość

Być może można jeszcze ponegcjować cenę i wyjdzie taniej  niż z Chinowni 🙂.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez cortes

1 minutę temu, cortes napisał:

Panowie jakby ktoś był zainteresowany zakupem ,, drukarki" bez cła itd... jest opcja z Holandii 2195 ojro:

Ukryta Zawartość

jak jest jeszcze jakas gwarancja to jak za darmo ... 

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, cortes napisał:

Panowie jakby ktoś był zainteresowany zakupem ,,drukarki" bez cła itd... jest opcja z Holandii 2195 ojro:

Ukryta Zawartość

No i da sie go sprowadzić do Europy/Polski i nadal mieć taką cenę. rozumiem niektóre ceny w Polsce skąd to wynika itp. ale niekiedy to jest kompletnie inną wartość.

Z tego co kojarzę to wystarczy deklaracja. Zgadzam się z kolega. Ja tego nie ściągałem ale inna elektronikę i liczyło się co chińczyk wpisał. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piotr Sonido
16 godzin temu, drtommy napisał:

Mnie interesuje ten skok w inną przestrzeń. Sam też zastanawiam się na zakupem i również mam Gustarda r26. Z jakimi kolumnami u Ciebie to chodzi ? Możesz coś więcej napisać na temat różnic w prezentacji dźwięku w stosunku do mf5si? 

9 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Ale denafrips też idzie dostać taniej.

gdzie?🙂

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

8 godzin temu, Allmr napisał:

ale chyba dystrybutor nie kupuje na alli...a u producenta..to ma cene max 4tys zl.

9 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No tak samo w Chinach. 

dej linka bo na chińskich stronkach jakoś nie mogę Denafrips tanio trafić

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

12 minut temu, il Dottore napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Ma_cieQ

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

12 minut temu, il Dottore napisał:

Powiem ci szczerze że szukałem tego jakieś dwa miesiące temu No to był tak ze 2000 zł taniej. Nie wiem jak teraz ale nie szukałem specjalnie po prostu wpisałem w Ali. Teraz nie wiem czy to w takim razie była promocja czasowa? Nie wiem 

5 minut temu, Ma_cieQ napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu różnica mała. Wydaje mi się że większa była. Ale nie kłócę się.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

32 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Powiem ci szczerze że szukałem tego jakieś dwa miesiące temu No to był tak ze 2000 zł taniej. Nie wiem jak teraz ale nie szukałem specjalnie po prostu wpisałem w Ali. Teraz nie wiem czy to w takim razie była promocja czasowa? Nie wiem 

Tu różnica mała. Wydaje mi się że większa była. Ale nie kłócę się.

Znalezione tak na szybko ...jakby poszukać "głębiej" to może znajdzie sie niższą cenę

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

• Pokaż nowe odpowiedzi