Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo 686 wybór głośników frontowych

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć i czołem. Poszukuje kolumn podłogowych/frontowych do onkyo 686. Muzyka jaką głównie słucham to vaporwave, rock, muzyka elektroniczna, lata 80'te i generalnie wszystko nie licząc muzyki poważnej oraz heavy metal'u. Pomieszczenie ma powierzchnie około 26m2. Zależy mi na fajnym głębokim basie który czuć. Prywantnie znam Tonsil Maestro III i uważam że schodzą dość nisko i grają naprawde okej, średnica również fajna, brak im natomiast ładnych wysokich tonów. Szukam czegoś podobnego do tych tonsili czyli czegoś co schodzi nisko, ma fajną średnice ale lepsze wysokie tony. Cenowo szału nie zrobie bo szukam czegoś nowego za około 2k do 2,5k. Pozdrawiam.

Tu może być ciekawie, kolumny bardzo przypominają Klipsch i podobno dość fajnie grają w tej cenie
Kolumny AudioSymptom

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Ja był spojrzał na polskie produkty czyli Pylon Audio: Pearl27 lub Opal lub SAPPHIRE

Ukryta Zawartość

Dzieki za propozycje kolejne pytanie. Jak wypada Magnat Tempus 77? Bo generalnie jako marka ma pozytywne opinie. Patrząc na papierowe dane schodzą naprawde nisko. Jak to ma się do rzeczywistości?

Oj to już marketowa masówka. Spróbuj pylon saphire 25 / 31 lub heco aurora 700. W cenie 2500spoko znajdziesz jak i taniej używane. A są to już kolumny na jakimś poziomie.

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Cześć,
W Twoim przypadku widziałbym 2 opcje:

1. Heco Aurora 700, które zagrają muzykalnie z nisko schodzącym basem i naturalną średnicą. 
2. Pylon Audio Sapphire 25. W tym przypadku zyskasz bardziej mięsisty bas oraz nieco więcej szczegółów. 

Jeśli byłaby taka możliwość to zapraszam na odsłuch w naszym salonie. Sam ocenisz czy jest to brzmienie, którego szukasz. 
Zapraszam po wyceny. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

2000-2500zł autor napisał i to nowe ma być.
Onkyo686+Heco to dobre połączenie?
Wydaje mi się że Pylon Audio, sam się zdziwiłem jak kolumny które nie kosztują nawet 2tys za parę mogą tak fajnie zagrać (Pearl 27) Shapire to wyższy model z lepszym basem.
Heco Aurora700 to udane kolumny w swojej cenie ale czy zagrają zawsze ładnie? To już samemu trzeba udać się na testy a w ciemno nie kupować.
Kiedyś Onkyo+Klipsch to było udane połączenie.

Te audio coś tam, które ostatnio zapodał Bali trzeba by sprawdzić. Mnie zainteresowały monitory. Jeżeli pokaże się też centralny to będę zainteresowany całym setem.

Edytowane przez WARMSTONE

Ja akurat nie piszę prawdopodobnie, tylko na podstawie odsłuchów i zarówno z heco jak i pylon onkyo 686 fajnie zagra. Onkyo 686 z pylon sapphire 25 mam 200 m od mojego domu. Tylko takie połączenie mi się podobało nie znaczy że komuś innemu też. Z Klipscha mógłbym polecić heresy lub forte ale na pewno nie do tego amplitunera i to inny pułap cenowy. Niskie modele klipscha to nie moja szkoła grania. Ja lupię słuchać długo muzyki a nie przez 30min. dziennie.

Q21 dość dobrze opisało różnice w sposobie grania.

Te audio coś tam, które ostatnio zapodał Bali trzeba by sprawdzić. Mnie zainteresowały monitory. Jeżeli pokaże się też centralny to będę zainteresowany całym setem.
Z Pylon Audio jeśli chodzi o serie najtańszą czyli Pearl to dostaniesz 5.05a656d6cc2a9b7199ae4374a694e6de1.jpg

Shapire też 172eac8f8af45bd2cf3e446fb3b35749.jpg

Jak i Diamond

No i do wyboru kolorystyka kolumn 7f5c951303474ca9bb20701d65aa4024.jpg

Na mnie Perl wywarły pozytywne wrażenie poprzez stosunek jakości i cena produktu a drugi to Diamond, tu mamcały czas zagwostke czy nie zamienić Monitor Audio Silver na Pylon Audio Diamond. Jedni mówią krok w bok ale...ale mi się bardzo podobały jak grały, może przez użyte przetworniki, a może że salka odsluchowa

Bali, ja miałem na myśli nowy brand E.I.C Audiosymptom. Może ktoś inny o tym pisał, także przepraszam za zamieszanie.

Bali, ja miałem na myśli nowy brand E.I.C Audiosymptom. Może ktoś inny o tym pisał, także przepraszam za zamieszanie.

Ukryta Zawartość

Zobacz tu ktoś pisze właśnie o nich bo ma na testach w domu

Ukryta Zawartość