Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Vladko napisał:

a tak w ogóle to moim skromnym zdaniem krążek cd to już niestety niepraktyczny przeżytek mam około 4tb muzy na dyskach i ciężko mi sobie wyobrazić, że miałbym chociaż część na płytki cd przerzucić 🙂 

Ulegacie modzie? To tylko postęp. Było już tak, gdy wchodziły CD-ki, to  miejsca im ustępowały gramofony. Teraz niejeden chciałby wrócić do tego co nigdy nie miał lub miał. Nie tylko takie wynalazki, jak kompresowane pliki, kłaniają się pokornie czarnej płycie. 

Jeżeli masz CD z wyższej półki, z ulepszeniami wynikającymi z postępu, nic go nie zastąpi. Większość i tak słucha ciągle swojej ulubionej muzyki. Od czasu do czasu sięga po muzyczne nowości. 

Podobnie z nowościami w klasie D. Kl D jest dobra ale w głośniczkach do kompa. 

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, jaszcze1 napisał:

to jak żywienie się konserwami zamiast francuską albo włoską kuchnią.

Ale głupoty, po prostu nie ogarniasz że miniaturyzacja i unifikacja zestawów stereo ważących niegdyś po kilkadziesiąt kilogramów sprowadziła je do rozmiarów pudełka po butach, poprawiając dźwięk,wydajność energetyczną i dając dostęp do ogromnej muzycznej biblioteki bez żonglowania płytami i kasetami.

W jednej puszce mamy wydajny prądowo i energetycznie wzmacniacz , odtwarzacz muzyki, DAC, DSP, przedwzmacniacz, radio 😉 

Takie urządzenia produkuje z roku na rok co raz więcej producentów, jak np. Naim Uniti Atom

5 minut temu, Vladko napisał:

a skąd wiesz, że będzie prawie padnięty ? testowałeś ?  ten za  1700 to taki pierwszy z brzegu po 1000 kilka złotych chodziły jeszcze niedawno i chętnych nie było tu do kompletu będzie w zestawie 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  - za 265 euro 

Nie testowałem, może też być jak nowy. Pewnie, że lepiej kupić za 1000zł . jeśli w świetnym stanie i z dodatkowym nowym laserem, to tylko brać. Albo dokupić nowy laser osobno. Trzeba się śpieszyć, bo nie wiem czy ktoś jeszcze ma. Ale gdzieś widziałem jeden czy dwa.

4 minuty temu, LJ3 napisał:

Przytuliłbym jakąś dobrą A. 

4 minuty temu, dzeus67 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

może okazja?

Nie wiem czy pudełko jest oryginalne. Wygląda inaczej,. nie pokazuje symbolu lasera, a opis jest podejrzany. W tytule jest PD 9700, ale w opisie już nie. Trzeba uważać na tą ofertę i sprawdzić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, LJ3 napisał:

Kl D jest dobra ale w głośniczkach do kompa.

Takich głupot dawno nie czytałem, wzmacniacz zintegrowany Rose RA180 to technologiczny majstersztyk z ogromnymi możliwościami kreowania dźwięku dzięki wbudowanej aktywnej zwrotnicy i czterem niezależnym wzmacniaczom po 200w każdy.

2 minuty temu, MarcinStereo napisał:

Ale głupoty, po prostu nie ogarniasz że miniaturyzacja i unifikacja zestawów stereo ważących niegdyś po kilkadziesiąt kilogramów sprowadziła je do rozmiarów pudełka po butach, poprawiając dźwięk,wydajność energetyczną i dając dostęp do ogromnej muzycznej biblioteki bez żonglowania płytami i kasetami.

W jednej puszce mamy wydajny prądowo i energetycznie wzmacniacz , odtwarzacz muzyki, DAC, DSP, przedwzmacniacz, radio 😉 

Takie urządzenia produkuje z roku na rok co raz więcej producentów, jak np. Naim Uniti Atom

Nie masz pojęcia co ogarniam . Zarcia w puszkach, wysoko przetworzonego też się produkuje coraz więcej z roku na rok . To ma być argument, że jest lepsze?

Naim Uniti Atom 3 miesięczny, gwarancja, salon PL.

Ukryta Zawartość

10 minut temu, MarcinStereo napisał:

jak np. Naim Uniti Atom

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

31 minut temu, jaszcze1 napisał:

To kup PD 9700 z prawie padniętym laserem za 1700zł a ja kupię za 6tys z dobrym laserem i jeszcze drugim nowym na zapas. Zobaczymy kto lepiej na tym wyjdzie.

To kupuj , będziesz miał przeciętne CD i dwa lasery w szufladzie 

a jak laser padnie wymienisz , bedziesz miał zapas w szufladzie i dalej przeciętne CD 

a za 6tys to mozesz mieć np. Accuphase DP-65, Wadia 830, 

za 4tys Theta Miles, Meridian 588, Sony 779 

albo po prostu jakiś przyzwoity przetwornik ( za 6tys sprzedałem lampowego Cary Audio , mysle ze ten PD9700 raczej mu nie podskoczy )

Ilu ludzi tyle opinii

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, jaszcze1 napisał:

Zarcia w puszkach, wysoko przetworzonego też się produkuje coraz więcej z roku na rok . To ma być argument, że jest lepsze?

Porównujesz jedzenie w puszkach do postępu technologicznego co z automatu potwierdza że nie ogarniasz świata audio i tkwisz w średniowieczu, obecnie dobre hifi dzięki masowej produkcji jest dla zwykłego kowalskiego i ta masówka nie oznacza słabej jakości.

9 minut temu, jaszcze1 napisał:
19 minut temu, dzeus67 napisał:

Ukryta Zawartość

może okazja?

Nie wiem czy pudełko jest oryginalne. Wygląda inaczej,. nie pokazuje symbolu lasera, a opis jest podejrzany. W tytule jest PD 9700, ale w opisie już nie. Trzeba uważać na tą ofertę i sprawdzić.

Bo to ryzyko .Teraz tyle podróbek , a sprzedający wciskają że oryginał. Sam kupiłem laser do PS 1 i zdechł po tygodniu. Wiec kupiłem druga konsolę  i na razie działała.

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, MarcinStereo napisał:

Takich głupot dawno nie czytałem, 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zmacniacz zintegrowany Rose RA180 to technologiczny majstersztyk z ogromnymi możliwościami kreowania dźwięku dzięki wbudowanej aktywnej zwrotnicy i czterem niezależnym wzmacniaczom po 200w każdy.

Wiesz, mam kolegę, od dziecka aparaty w obu uszach. Bez nich, trzeba ryczeć do  niego. Fakt, siedzi w muzyce rockowej. Osłuchany i duża wiedza. Jeszcze z rok temu jechał na techniksie , który ma od czasu studiów - czyli baaaardzo długo. W zeszłym roku został audiofilem. Normalnie miszcz znajomości współczesnego sprzętu. Oczywiście najważniejsze są dla niego ulotki , opisy reklamowe i parametry. Normalne, bo ma wadę i nie ma się co dziwić. Tyle tylko, że on jest już znawcą, wie jaki sprzęt jest najlepszy i nie pogadasz. I też celuje w nowoczesne kombajny z ładnymi wyświetlaczami - mają najlepszy dźwięk - wg niego. 

Ukryta Zawartość

23 minuty temu, LJ3 napisał:

Ulegacie modzie? To tylko postęp. Było już tak, gdy wchodziły CD-ki, to  miejsca im ustępowały gramofony. Teraz niejeden chciałby wrócić do tego co nigdy nie miał lub miał. Nie tylko takie wynalazki, jak kompresowane pliki, kłaniają się pokornie czarnej płycie. 

Jeżeli masz CD z wyższej półki, z ulepszeniami wynikającymi z postępu, nic go nie zastąpi. Większość i tak słucha ciągle swojej ulubionej muzyki. Od czasu do czasu sięga po muzyczne nowości. 

Jedni zamykają się na vintage a inni na postęp 

A co słyszałeś z klasy D ?

Devialet, SPEC, Aavik, ?

Ilu ludzi tyle opinii

46 minut temu, jaszcze1 napisał:
Godzinę temu, Adasza napisał:

A nie za 5? Laser droższy od CDka. Masz inną 🙂  :)))))))))))

On sam jest jak retrospekcja 🙂 

W pierwszym zdaniu ujawniasz odklejony prymityw, a w drugim zaczynasz w zwykły, chamski sposób, mnie obrażać. Znowu?

Którym dokładnie słowem cię obraziłem? Zaczynasz prowokować, żebym cię naprawdę zaczął obrażać i pojawił się pretekst do bana?

Że do Retrospekcji cię porównałem? A do kogo, skoro robisz dokładnie to samo co oni - promujesz tu stare strucle w chorych cenach... 

Edytowane przez Adasza
Teraz, Adasza napisał:

Drugie zdanie brzmi:

"Laser droższy od CDka."

Którym słowem cię obraziłem? Zaczynasz prowokować, żebym cię naprawdę zaczął obrażać i pojawił się pretekst do bana?

Liczeniem zdań mnie zagiąłeś.

Proponuję, żebyś w następnych postach bezpośrednio się do mnie odnosił. Tak będzie najbezpieczniej. Ja się do ciebie nie odnosiłem, to po co to robisz?

Gość

(Konto usunięte)

Zarcia w puszkach, wysoko przetworzonego też się produkuje coraz więcej z roku na rok . To ma być argument, że jest lepsze?

Porównujesz jedzenie w puszkach do postępu technologicznego co z automatu potwierdza że nie ogarniasz świata audio i tkwisz w średniowieczu, obecnie dobre hifi dzięki masowej produkcji jest dla zwykłego kowalskiego i ta masówka nie oznacza słabej jakości.

3 minuty temu, MarcinStereo napisał:

Super.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, jaszcze1 napisał:

Super.

To jest super https://www.premiumsound.pl/rose-ra180-wzmacniacz-zintegrowany.html

Parametry i możliwości także związane z DSP to coś czego nie znajdziesz w starych rupieciach, taka to gówniana jest klasa D a szło by ten wzmacniacz zmieścić w pudełku po butach 😉 4x 200w 8/4 ohm.

3 minuty temu, MarcinStereo napisał:

To jest super 

Ukryta Zawartość

Parametry i możliwości także związane z DSP to coś czego nie znajdziesz w starych rupieciach, taka to gówniana jest klasa D a szło by ten wzmacniacz zmieścić w pudełku po butach 😉 4x 200w 8/4 ohm.

Masz? Słuchałeś w sklepie? Czy kierujesz się recenzjami?

Ukryta Zawartość

W sumie może nie znalezisko, bo dac znajomego, ale myślę że warto wrzucić - sprzęt godziwy 👍

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

43 minuty temu, LJ3 napisał:

Mieszasz dwa światy 

gramofon i czarna płyta to analog

a CD i pliki ( np z Dysku ) to cyfra tylko na innym nośniku 

Ilu ludzi tyle opinii

19 minut temu, MarcinStereo napisał:

Takich głupot dawno nie czytałem, 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zmacniacz zintegrowany Rose RA180 to technologiczny majstersztyk z ogromnymi możliwościami kreowania dźwięku dzięki wbudowanej aktywnej zwrotnicy i czterem niezależnym wzmacniaczom po 200w każdy.

Wydale się, ze niewiele jeszcze słyszałeś. Może to i majstersztyk ale dźwięk podobny do tego jaki zyskasz na chińskim wzmacniaczu lampowym, zbudowanym na nowych ruskich lampach.

Mam prosty wzmacniacz lampowy 22W przy 8 Ohm i co ważne 10 razy tańszy, który napędza 300/500W kolumny i gra tak, jak mi się podoba. Wystarczy zmienić lampy a zagra inaczej. 

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, marcinmarcin napisał:

W sumie może nie znalezisko, bo dac znajomego, ale myślę że warto wrzucić - sprzęt godziwy 👍

Ukryta Zawartość

Mam Qutesta i Mojo. Chordy grają bardzo fajnie, ale nie rozumiem tych zachwytów szczegółowością. Moim zdaniem nie są zbyt szczegółowe. Tego 2Qute nie znam, ale pewnie jest podobnie. No ale widomo, że w opisach licencja poetica jest niezbędna. Może być dobry zakup.

Ukryta Zawartość

5 minut temu, marcinmarcin napisał:

Ukryta Zawartość

Chord robi fajne przetworniki , na pewno lepiej kupić to za 3700 niż PD-9700 za 6tys ( chocby miał 10 zapasowych laserów )

mnie tylko zawsze , trochę wku…. DACi z oddzielnymi zasilaczami , niby dobrze bo odseparowany i możliwość upgradu na lepszy 

ale dla mnie to wyciąganie kasy z kieszeni klienta 

Ukryta Zawartość

Ilu ludzi tyle opinii

2 minuty temu, morawka napisał:

Chord robi fajne przetworniki , na pewno lepiej kupić to za 3700 niż PD-9700 za 6tys ( chocby miał 10 zapasowych laserów )

mnie tylko zawsze , trochę wku…. DACi z oddzielnymi zasilaczami , niby dobrze bo odseparowany i możliwość upgradu na lepszy 

ale dla mnie to wyciąganie kasy z kieszeni klienta 

Taa. A jak będzie chciał posłuchać jednej z 5000 płyt cd leżących na półkach w sypilni, to może naciąć gumówką szczelinę w tym DACu i ją tam wepchnąć.

Co nie znaczy, że sam dac jest zły.

2 minuty temu, morawka napisał:

Mieszasz dwa światy 

gramofon i czarna płyta to analog

a CD i pliki ( np z Dysku ) to cyfra tylko na innym nośniku 

Właśnie. Wszystko zależy od nośnika.  Kolega wspominał o kompresowanych plikach.

Nie mieszam. Podałem tylko przykłady, że stare dobrze zrobione konstrukcje  mimo wszystko zwyciężają z bieżączką z nowinkami ze względu na efekty dźwiękowe. To tu jednak liczy się przede wszystkim. 

Przecież wyżej podany przykład kl D to tylko ok. 20k, a dobrze zbudowany i  co ważniejsze lepiej grający, to koszt nowego min 45k a nawet dwa razy tyle. 

Sądzisz że ci co kupują sprzęty za taką kasę to dziwadła, gdyż mogą mieć dużo taniej ale nie lepiej? 

Teraz, jaszcze1 napisał:

Taa. A jak będzie chciał posłuchać jednej z 5000 płyt cd leżących na półkach w sypilni, to może naciąć gumówką szczelinę w tym DACu i ją tam wepchnąć.

Zrippowac za pomocą EAC na twardy dysk i po problemie 

Ilu ludzi tyle opinii

Jeśli tylko takie rozwiązanie widzisz, to ja wyczuwam tę nutkę sarkazmu..

4 minuty temu, LJ3 napisał:

Właśnie. Wszystko zależy od nośnika.  Kolega wspominał o kompresowanych plikach.

Nie mieszam. Podałem tylko przykłady, że stare dobrze zrobione konstrukcje  mimo wszystko zwyciężają z bieżączką z nowinkami ze względu na efekty dźwiękowe. To tu jednak liczy się przede wszystkim. 

Przecież wyżej podany przykład kl D to tylko ok. 20k, a dobrze zbudowany i  co ważniejsze lepiej grający, to koszt nowego min 45k a nawet dwa razy tyle. 

Sądzisz że ci co kupują sprzęty za taką kasę to dziwadła, gdyż mogą mieć dużo taniej ale nie lepiej? 

Analog( vinyl ) może się podobać bardziej od cyfry ( choć tu tez zdania są podzielone )

i dla wielu po prostu grac „lepiej”

natomiast nie dostrzegam przewagi CD nad plikiem zapisanym na dysku , to wciąż ten sam cyfrowy plik . A kwestia sposobu jego odtworzenia ( CD/ streamer/ DAC + transport ) to już kwestia osobistych preferencji

Niektorzy niepotrzebnie zamykają się w swoim świecie niczym Ziobro 

Nie dzieliłbym urządzeń na stare, nowe, vintage, klasy A,AB,D

tylko dobre i słabe ( a kryterium podziału jest w 100% subiektywne - własne uszy )

Ilu ludzi tyle opinii

13 minut temu, jaszcze1 napisał:

Albo kupić za 100 zł. DVD jako transport.

Ale co tam. lepiej kupić Pioneera wartego 1000 zł za 5 tysięcy 🙂 

10 minut temu, wlodek71 napisał:

Jeśli tylko takie rozwiązanie widzisz, to ja wyczuwam tę nutkę sarkazmu..

Raczej głupoty. 

27 minut temu, jaszcze1 napisał:

Mam Qutesta i Mojo. Chordy grają bardzo fajnie, ale nie rozumiem tych zachwytów szczegółowością. Moim zdaniem nie są zbyt szczegółowe. Tego 2Qute nie znam, ale pewnie jest podobnie. No ale widomo, że w opisach licencja poetica jest niezbędna. Może być dobry zakup.

Na pewno ten Pioneer jest bardziej szczegółowy 😁

12 minut temu, LJ3 napisał:

A za stare amplitunery Sansui albo wzmaki Accuphase to ile wołają ?

Ilu ludzi tyle opinii

• Pokaż nowe odpowiedzi