Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, morawka napisał:

Co Ty netu nie masz ??

cena zawyżona x2 ( conajmniej)

choc i tak lepiej niż ten PD-9700 ( cena rynkowa x3 )

Tak naprawdę jedyne ( oczywiscie IMHO ) co ma Pan Janusz fajne z wystawionych na olx to ten Cayin lampowy ( ale cena pewnie tez odjechana )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Eeee. Te CS 99a są w cenie takiej jaka wyjdzie przy sprowadzaniu z USA, a są na miejscu i ich woda słona po drodze nie zaleje. Te które są w Polsce są mocno uszkodzone. W Europie trudno znaleźć dobre egzemplarze. Nawet te z linka mają skazę na jednym średniotonowym. 

A te z Dobrzycy w opisie nie grzebane a jeden głośnik mają mnie od kompletu. 

A cayin z lampami (świetne) 6000 taniej niż w sklepie, więc okazja głównie ze względu na dodatkowe lampy. A zmiana lamp firmowych na lepsze jest nie do uniknięcia. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jaszcze1
30 minut temu, morawka napisał:

Tak naprawdę jedyne ( oczywiscie IMHO ) co ma Pan Janusz fajne z wystawionych na olx to ten Cayin lampowy ( ale cena pewnie tez odjechana )

To jeszcze link, bo to naprawdę jest okazja, jesli ktoś chce zaoszczędzić 6000. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie palę od urodzenia. 
Zalinkowałem 2-3 sprzęty, które są dla mnie wartościowe, to się zrobił dym, bo kilka osób zawłaszczyło ten wątek, to ostatnie, oczywiście są prowokacyjne, ale w temacie. 
O, proszę ulubiony hndlarz wstawił ładne kolumny. Wiem bo mam - śliczne. A woofer jak w dużej pralce. Cena jest ok. 

Ukryta Zawartość

To jest obudowa zamknięta ? Z ciekawości pytam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, jaszcze1 napisał:

Ukryta Zawartość

Na olx są dwa czarne w trochę niższej cenie 

i z lampami wcale nie gorszymi 

Inna sprawa ze za 8tys to można fajne SET upolować ( ale to już kwestia gustu i posiadanych kolumn )

wiec czy to okazja ? 

Ukryta Zawartość

Ilu ludzi tyle opinii

Ukryta Zawartość

6 minut temu, jaszcze1 napisał:

Ukryta Zawartość

Jak sprzedaż tego cayin'na czy Twój kolega za tyle to zrobicie interes życia 😄

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

To jest obudowa zamknięta ? Z ciekawości pytam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tak. To są przyzwoite kolumny. Tylko nie wiem dla czego, bas jest taki oszczędny. Wypadałoby żeby z takich membran był wielki i przepastny, tymczasem on jest, ale bardziej tam gdzie powinien być - dość oszczędnej formie. Może taka była koncepcja, żeby był taki akuratny, Chociaż ktoś kto kiedyś ich u mnie słuchał a był posiadaczem jakichś fajnych sprzętów, od razu sobie takie kolumny sprowadził gdzieś z Europy, tak mu się spodobały. 

Na przykład w Acoustic Research AR3a które też mam, basu jest z 5 razy więcej. Fakt że trochę bardziej rozlazły, nie tak kontrolowany, ale po prostu on jest wszędzie. Jeden i drugi bas na pewno, może znaleźć swoich  zwolenników. 

5 minut temu, morawka napisał:

Na olx są dwa czarne w trochę niższej cenie 

i z lampami wcale nie gorszymi 

Inna sprawa ze za 8tys to można fajne SET upolować ( ale to już kwestia gustu i posiadanych kolumn )

wiec czy to okazja ? 

Za czarne Shuguangi dałbym się pokroić. 

37 minut temu, jaszcze1 napisał:

Eeee. Te CS 99a są w cenie takiej jaka wyjdzie przy sprowadzaniu z USA, a są na miejscu i ich woda słona po drodze nie zaleje. Te które są w Polsce są mocno uszkodzone. W Europie trudno znaleźć dobre egzemplarze. Nawet te z linka mają skazę na jednym średniotonowym. 

A te z Dobrzycy w opisie nie grzebane a jeden głośnik mają mnie od kompletu. 

14 minut temu, trueman napisał:

Ukryta Zawartość

@jaszcze1 może się dowiem dlaczego warto kupić te za 8500 , a nie te za 4900, który to głośnik i czy wart 3500pln ( więcej niż Accutony albo Scan-Speak )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

5 minut temu, morawka napisał:

@jaszcze1 może się dowiem dlaczego warto kupić te za 8500 , a nie te za 4900

Nie widzę za 4900, jeśli masz na myśli te za 4 800, to nie twierdzę że nie warto ich kupić, ale w opisie są nie grzebane. Jednak średniotonowy mają przełożony z innego modelu. Jak popatrzysz to nie jest wersja FB. Na  żadnej membranie nie ma wytłoczonych złotych liter FB, z wyjątkiem jednego głośnika średniotonowego, który został przełożony z modelu FB. Więc są grzebane. 

Sprzedawca kłamie. 

13 minut temu, morawka napisał:
14 minut temu, jaszcze1 napisał:

Kiedyś miałem te lampy bez szału a sprzedałem uzywane za pół darmo bez dorabiania legendy 😉

Edytowane przez trueman
1 minutę temu, trueman napisał:

Kiedyś miałem te lampy bez szału a sprzedałem uzywane za pół darmo bez dorabiania legendy 😉

Wszystko to kwestia sprzętu i pozostałych lamp w zestawie. Z Kt88 które miałem, czarne Shuguang grały dźwiękiem najbardziej gładkim, dynamicznym, wyrównanym. Jakby z wyższej półki. Nie wiem, chyba nie są już dostępne. To nie jest żadna legenda, - to są po prostu dobre lampy, ze współczesnej produkcji. 

Zresztą były chyba też droższe od wszystkich pozostałych i miały świetne opisy w Internecie, które pokrywały się z tym co słyszałem. 

13 minut temu, jaszcze1 napisał:

Wiec kupuj , skoro taka okazja 

te Pioneery tez bierz ( będziesz miał na zapas )

z tym ze nie musisz się spieszyć ….w tej cenie trochę powisza 

Ilu ludzi tyle opinii

Niezły i tani dyskofon, choć nie wiem jak z dostępnością napędu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy
6 minut temu, trueman napisał:

[...]bez szału[...]

Mogłeś se puścić, to byś miał "z". 😉

Jeśli macie na myśli Treasure Black-Z 6CA7 to miałem je przez 3 lata i byłem zadowolony.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

3 minuty temu, jaszcze1 napisał:

Wszystko to kwestia sprzętu i pozostałych lamp w zestawie. Z Kt88 które miałem, czarne Shuguang grały dźwiękiem najbardziej gładkim, dynamicznym, wyrównanym. Jakby z wyższej półki. Nie wiem, chyba nie są już dostępne. To nie jest żadna legenda, - to są po prostu dobre lampy, ze współczesnej produkcji. 

Zresztą były chyba też droższe od wszystkich pozostałych i miały świetne opisy w Internecie, które pokrywały się z tym co słyszałem. 

a w jakim wzmaku je miałeś ?

Ilu ludzi tyle opinii

1 minutę temu, morawka napisał:

Ukryta Zawartość

Przecież to są zupełnie inne lampy. Ma być KT88. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

sorki pomyłka 

troche inny kształt banki , ale to prawie to samo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

13 godzin temu, Tajitsu napisał:

Frequency Response: 70Hz to 15kHz

Power Handling: 100W

Crossover Frequency: 2000Hz

Impedance: 8Ω

Sensitivity: 101dB

Bass: 1 x 380mm cone

Tweeter: 1 x 42mm horn loaded

Enclosure: bass reflex front loaded horn

Finish: black leatherette

Weight: 64 kg.

To sa zwykle estradowki, cos jak JBL 4560 + tuba. Do domu sie nie nadaja i oklejenie ich fornirem niczego nie zmieni.
Nawet w opisie masz ze standardowo byly obite skajem.

23 godziny temu, Tajitsu napisał:

Sprzęt forumowicza.

@Ataszek

I co z tego ma wynikać? Niech zaprzeczy i napisze, ze tak nie było.

22 godziny temu, jaszcze1 napisał:

To spróbuj jeszcze raz, bardziej rzeczowo. Bo jak na pytanie "Do czego chce pan podłączyć?" odpowiedziałeś że do kolumn, to gość mógł uznać że drzesz łacha i taka rozmowa nie ma sensu. 

Jego pytanie było co najmniej dziwne, bo niby do czego możesz podłączyć wzmacniacz? Zresztą odpowiedziałem i zapytałem czy w takim razie" nie da się sprawdzić?" Odpowiedzi nie otrzymałem.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

4 minuty temu, Jacchusia napisał:

I co z tego ma wynikać? Niech zaprzeczy i napisze, ze tak nie było.

Jego pytanie było co najmniej dziwne, bo niby do czego możesz podłączyć wzmacniacz? 

Jak 30w chuderlak i kolubryny ? , 

za dzień telefon ,PANIE  !!! KURŁA  wzmacniacz popsuty dymi się z niego jak z passata TDI 

22 godziny temu, jaszcze1 napisał:

Do czego chce podłączyć, to taka odpowiedź była substytutem spadaj. Może aż tak mu nie zależy żeby sprzedać za wszelką cenę. Ale nie moja sprawa. 

O cenie żeśmy nie rozmawiali, tylko i wyłącznie o sprawdzeniu. I co niby znaczy, ze aż tak mu nie zależało? Jakieś wygórowane wymagania miałem? Żeby móc odsłuchać na miejscu? Nie chciałem przy tym kawy i ciasta tylko sprawdzić, czy urządzenie jest sprawne, nic więcej. Nie chciał zaprosić do domu? Mógł napisać, żebym sobie własne kolumn przywiózł. Rozmowa się urwała po tym jak napisałem, ze chce to podłączyć do kolumn. Dla mnie sytuacja jest oczywista.

21 godzin temu, rafal735r napisał:

Kiedyś miałem takiego samego klienta. Pytam z czym to ma grać, a ten że z głośnikami. Ahaaaaa... 

I jemu tylko o sprawdzenie chodziło? to pytanie faktycznie zasługiwało na taką odpowiedź. Ja nie zwracałem sie o poradę, dobór sprzętu towarzyszącego, o podzielenie sie jego uwagami nt. chciałem sprawdzić czy sprzęt działa.

Edytowane przez Jacchusia

1 minutę temu, Jacchusia napisał:

O cenie żeśmy nie rozmawiali, tylko i wyłącznie o sprawdzeniu. I co niby znaczy, ze aż tak mu nie zależało? Jakieś wygórowane wymagania miałem? Żeby móc odsłuchać na miejscu? Nie chciałem przy tym kawy i ciasta tylko sprawdzić, czy urządzenie jest sprawne, nic więcej. Nie chciał zaprosić do domu? Mógł napisać, żebym sobie własne kolumn przywiózł. Rozmowa się urwała po tym jak napisałem, ze chce to podłączyć do kolumn. Dla mnie sytuacja jest oczywista.

Spoko. 

Ja jak chce coś kupić, to dzwonię. Jeśli człowiek nie podaje numeru telefonu, to nawet sobie głowy nie zawracam. Przez telefon można dużo więcej spraw wyjaśnić, porozmawiać, wyczuć człowieka, a z pisania to tylko nieporozumienia mogą być. 

Forum jest tego kapitalnym przykładem. 90% tych wszystkich pyskówek by nie było, gdyby to było spotkanie przy kawie, a nie przez internet. 

20 godzin temu, don111 napisał:

Bo dlaczego ma być coś nie tak ? Odpowiedział przecież że można sprawdzić.

No nie, nic takiego nie napisał. Gdyby napisał, nie byłoby sprawy, a ja byłbym dzisiaj pewnie posiadaczem supernaima2, bo cena jest atrakcyjna.

1 minutę temu, Jacchusia napisał:

No nie, nic takiego nie napisał. Gdyby napisał, nie byłoby sprawy, a ja byłbym dzisiaj pewnie posiadaczem supernaima2, bo cena jest atrakcyjna.

To weź zadzwoń. Podał nr? I napisz jak poszło. 

1 minutę temu, jaszcze1 napisał:

To weź zadzwoń. Podał nr? I napisz jak poszło. 

Tam nie ma nr. podanego, taki stosunek do ew. kupującego, dla mnie przekreśla to ogłoszenie.

Edytowane przez wlodek71
20 godzin temu, don111 napisał:

Panowie psychoanalitycy... A nie chodziło przypadkiem o tak prostą sprawę - na jakich kolumnach chciałby przesłuchać sprzęt - w sensie na swoich przywiezionych czy na kolumnach sprzedającego ? 

To ten człowiek bardzo nieśmiały jest, bo go zapytałem czy nie ma kolumn. Ja to rozumiem, ze jestem dla niego nieznajomy, że może nie chcieć zaprosić z tego powodu do domu, pokazać co tam ma z wiadomych względów. Mozna to było załatwić w inny sposób np. zaproponowac, ze on podjedzie, to tylko 8 km...

5 minut temu, Jacchusia napisał:

To ten człowiek bardzo nieśmiały jest, bo go zapytałem czy nie ma kolumn. Ja to rozumiem, ze jestem dla niego nieznajomy, że może nie chcieć zaprosić z tego powodu do domu, pokazać co tam ma z wiadomych względów. Mozna to było załatwić w inny sposób np. zaproponowac, ze on podjedzie, to tylko 8 km...

Jeśli nie podał numeru telefonu i nie chce zaprosić, to może gość ma rzeczywiście jakieś problemy emocjonalne, albo może to być wałek. 

Edytowane przez jaszcze1
Godzinę temu, wlodek71 napisał:

Niezły i tani dyskofon, choć nie wiem jak z dostępnością napędu.

Ukryta Zawartość

Zwykły Sanyo za parę złotych. 

17 minut temu, Jacchusia napisał:

Kiedyś kupowałem nie tani wzmacniacz dosłownie 500m od mojego mieszkania. Gość mi go wyniósł na korytarz jak dla idioty jakbym chciał go okrasc. Mówię wzmacniacz za parę tysięcy bez możliwości sprawdzenia to trochę slabo. Ostatecznie wzielem, bo cena była OK. Całe szczęście wszystko było dobrze. 

Ukryta Zawartość

?👈

9 minut temu, Jacchusia napisał:

To nie jest wielka strata, ja sprzedałem XS-2 za 3200 zł i nie wiem czy jest aż taka różnica w brzmieniu, na jaką wskazywałaby różnica w cenie. Teraz mam inny za 4000 zł i subiektywnie progres jest duży.

20 minut temu, Jacchusia napisał:

I jemu tylko o sprawdzenie chodziło? to pytanie faktycznie zasługiwało na taką odpowiedź. Ja nie zwracałem sie o poradę, dobór sprzętu towarzyszącego, o podzielenie sie jego uwagami n.t, chciałem sprawdzić czy sprzęt działa.

No to rzeczywiście coś na rzeczy chyba. 

Ja dosłownie 20 min temu sprzedałem wzmacniacz. Przyszedł gość, pogadaliśmy chwilę, sprawdził i pojechał zadowolony. 

Poza tym to może przeznaczenie, bo ten Naim to chyba jednak nie taki super ani nie taki nait. 😁

Może gra lepiej od dzielonki. 

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi