Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Adasza napisał:

Nie rób se jaj, bo je jeszcze ktoś kupi 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bicor 200 ale chodzi o same przetworniki, jedne były z Lowther PM6a alnico, może to jakiś rarytas (ja nie wiem) a niektóre (te tanie) PM6c. A może to jedno i to samo, tylko nowsza rewizja...  

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, don111 napisał:

Widziałem, z tym że głośniki różniły się oznaczeniem ostatniej literki np a i c, nie wiem czy to ma znaczenie,

Nie wypowiem się o samym ogłoszeniu, ale ta literka ma diametralne znaczenie.

To oznaczenie rodzaju napędu użytego w głośniku ferryt/alnico/neodym itd. to na pewno, a nie wiem czy i nie materiału cewki miedź/srebro. Same membrany i kosz był ten sam, ale grały różnie, bardzo różnie.

Po latach nie pamiętam która literka co oznacza, ale cena samych przetworników różniła się kilkukrotnie to na 100%.

2 godziny temu, MarcinStereo napisał:

Słyszał to kto?

W środku wygląda jak bazarowa elektronika z lat 90'

Niskobudżetówka całośc kosztowała z pre chyba z 1200 DM co było śmieszną kwotą jak na dzielonkę z początku lat 90,  damping factor wartość 70 zapewne bas wolny i nie ma żadnego wykopu :-) 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

17 minut temu, soundintruder napisał:

Ukryta Zawartość

Na co komu te stare graty które wklejasz i to w tych odklejonych cenach...?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tal

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

23 minuty temu, soundintruder napisał:

Ukryta Zawartość

Ktoś słuchał ?Nie mówimy     o cenę bo można kupić dużo taniej w de .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zabol05
1 minutę temu, zabol05 napisał:

Ktoś słuchał ?Nie pytam o cenę bo można kupić dużo taniej w de .

Ja nie słuchałem tego akurat modelu miałłem kiedyś HA-007,  ale podopwiem Ci te Hitachi na mosfetach grają ciepło wręcz słodko z dość obfitym basem, a tak w ogóle  to w tak starym struclu to będzie mieć znaczenie stan więc bez przeglądu i ustawienia punktów pracy może grać różnie ;-)

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, Dune napisał:

Ja nie słuchałem tego akurat modelu miałłem kiedyś HA-007,  ale podopwiem Ci te Hitachi na mosfetach grają ciepło wręcz słodko z dość obfitym basem, a tak w ogóle  to w tak starym struclu to będzie mieć znaczenie stan więc bez przeglądu i ustawienia punktów pracy może grać różnie 😉

Gdybyś zerknął w ogłoszenie to byś zobaczył że jest to sprzęt po przeglądzie i naprawie. Naprawę tą robił kolega z tego forum .

To pewnie tłumaczy nieco wysoką cenę. 

2 minuty temu, Riczi75 napisał:

Gdybyś zerknął w ogłoszenie to byś zobaczył że jest to sprzęt po przeglądzie i naprawie. Naprawę tą robił kolega z tego forum .

To pewnie tłumaczy nieco wysoką cenę. 

Faktycznie po przeglądzie nie czytałem opisu robił to zdaje się kolega Bumpalump więc będzie porządnie :-) nie krytykuję ceny średnio mnie to obchodzi :-) ten model był topem  w serii, a Hitachi wtedy nie odstawało zbytnio od innych Japońskich producentów audio,   więc ciężko też żeby ktoś to puścił za kilka stówek.

Za pieniądze jakie życzy sobie właściciel tego strucla kupić można Naima Nait XS2, Yamahe A-S1000, Exposure 3010S2, NAD'a 375BEE, Marantza PM-8005, Musicala Fidelity A3, Baltlaba Epoce III, Rotela A12 i wiele, wiele innych nowszych wzmacniaczy... powaliło ludzi by za tak stare trupy wołać tyle pieniędzy 😱 po co ładował pieniądze w renowacje tego grata skoro teraz sprzedaje 🙄 tylko totalny jeleń da się nabrać i złapać na to że ten złom jest wart tej ceny 😂 

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Tal napisał:

Za pieniądze jakie życzy sobie właściciel tego strucla kupić można Naima Nait XS2, Yamahe A-S1000, Exposure 3010S2, NAD'a 375BEE, Marantza PM-8005, Musicala Fidelity A3, Baltlaba Epoce III, Rotela A12 i wiele, wiele innych nowszych wzmacniaczy... powaliło ludzi by za tak stare trupy wołać tyle pieniędzy 😱 po co ładował pieniądze w renowacje tego grata skoro teraz sprzedaje 🙄 tylko totalny jeleń da się nabrać i złapać na to że ten złom jest wart tej ceny 😂 

Słuchałeś tego strucla?

Teraz, Riczi75 napisał:

Słuchałeś tego strucla?

Takich gratów się nie słucha tylko utylizuje 😂

Gość

(Konto usunięte)
5 godzin temu, Adasza napisał:

Potwierdzam. Miałem okazję ich posłuchać niedługo po odsłuchu późniejszych AP (Yara II Superior i Tempo 5-6). Nie ma co porównywać a te same pieniądze trzeba dać za T6 🙂 

Również miałem okazję posłuchać a nawet kupić za 1000zł . Oryginalne i s prawne choć z poniszczonym fornirem i nie potwierdzam Twoich zachwytów. Bardzo przecietne granie a koło T6 to nawet nie stało.

1 minutę temu, Tal napisał:

Takich gratów się nie słucha tylko utylizuje 😂

To raczej dyskwalifikuję cie jako osobę która może się merytorycznie wypowiedzieć na temat tego wzmacniacza.

2 minuty temu, Riczi75 napisał:

To raczej dyskwalifikuję cie jako osobę która może się merytorycznie wypowiedzieć na temat tego wzmacniacza.

Bredzisz chłopie bo nie słyszałem tego trupa to nie mogę nic o nim powiedzieć 😂 logika godna czasów inkwizycji... nie masz prawa własnych przekonań bo nigdy nie słyszałeś "cudów" złotej ery audio 😂 a już w ogóle nie masz prawa mówić że są one bezwartościowym złomem który powinien być tylko wspomnieniem bo aktualne wzmacniacze pod każdym względem biją je na głowę i tylko nieliczne marki warte są uwagi ale na pewno nie Hitachi które skończyło na wiertarkach 🤣 daruj sobie to wyrokowanie kto może a kto nie może się wypowiadać na temat tych żałosnych i bezwartościowych trupów bo tylko w tym kraju żąda się za nie astronomiczne kwoty jakbyśmy żyli w czasach ich produkcji 😂 żenada...

Gość

(Konto usunięte)
40 minut temu, Tal napisał:

Bredzisz chłopie bo nie słyszałem tego trupa to nie mogę nic o nim powiedzieć 😂 logika godna czasów inkwizycji... nie masz prawa własnych przekonań bo nigdy nie słyszałeś "cudów" złotej ery audio 😂 a już w ogóle nie masz prawa mówić że są one bezwartościowym złomem który powinien być tylko wspomnieniem bo aktualne wzmacniacze pod każdym względem biją je na głowę i tylko nieliczne marki warte są uwagi ale na pewno nie Hitachi które skończyło na wiertarkach 🤣 daruj sobie to wyrokowanie kto może a kto nie może się wypowiadać na temat tych żałosnych i bezwartościowych trupów bo tylko w tym kraju żąda się za nie astronomiczne kwoty jakbyśmy żyli w czasach ich produkcji 😂 żenada...

Wielki inkwizytorze przeczytaj jeszcze raz co napisałeś. Większych bzdur już dawno nie czytałem.

Coś na zasadzie nie wiem, ale sie wypowiem.

Myślę że już po temacie.

1 minutę temu, Riczi75 napisał:

Wielki inkwizytorze przeczytaj jeszcze raz co napisałeś. Większych bzdur już dawno nie czytałem.

Coś na zasadzie nie wiem, ale sie wypowiem.

Myślę że już po temacie.

Bardziej nie mogłeś błysnąć 😂

Gość

(Konto usunięte)
48 minut temu, Tal napisał:

nie masz prawa własnych przekonań bo nigdy nie słyszałeś

Bardzo wiarygodnie brzmi twoja ocena sprzętu, który widzisz na obrazku. Kolejny AS audiostereo.

Teraz, Riczi75 napisał:

Bardzo wiarygodnie brzmi twoja ocena sprzętu, który widzisz na obrazku. Kolejny AS audiostereo.

Wyrywasz zdanie z kontekstu by połechtać swoje ego sugerując że tylko ci wybrańcy którzy słyszeli tego trupa jako namaszczeni mogą zabierać głos na jego temat 😂 co za cenzura... może napisz jeszcze do moderatora że krytykuje ci złoma którego nie słyszałem 😂

53 minuty temu, Tal napisał:

Ich zalety kończą się na fakcie że są dużo nowsze, ale ciekawe czy później dotrwają wieku vintage. Hitachi nie słyszałem ale bardzo możliwe że by lekko zaorał 2/3 z tych co wymieniłeś, część z nich to mocno przereklamowany shit i nie ma się czym podniecać.

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Tal napisał:

Wyrywasz zdanie z kontekstu by połechtać swoje ego sugerując że tylko ci wybrańcy którzy słyszeli tego trupa jako namaszczeni mogą zabierać głos na jego temat 😂 co za cenzura... może napisz jeszcze do moderatora że krytykuje ci złoma którego nie słyszałem 😂

Tal żyłka ci zaraz strzeli. 

Duże ego i mało doświadczenia. Troszkę wiecej pokory by się przydało.

1 minutę temu, don111 napisał:

Ich zalety kończą się na fakcie że są dużo nowsze, ale ciekawe czy później dotrwają wieku vintage. Hitachi nie słyszałem ale bardzo możliwe że by lekko zaorał 2/3 z tych co wymieniłeś, część z nich to mocno przereklamowany shit i nie ma się czym podniecać.

Daj spokój... w czym może być lepszy ten złom który ma prawie pół wieku? To tykająca bomba która w każdej chwili może huknąć a z tym shitem to przesadzasz... nowsze wzmacniacze brzmią bardziej postępowo... ja rozumiem fanów vintage ale poza nostalgiczną i sentymentalną wartością nie oferują nic bardziej odkrywczego niż obecne klocki...

15 minut temu, Riczi75 napisał:

Tal żyłka ci zaraz strzeli. 

Duże ego i mało doświadczenia. Troszkę wiecej pokory by się przydało.

Spoko jeszcze kilka klocków mam w planie 🙂

Tak jak grają i są wykonane sprzęty z lat 80-tych i 90-tych, po serwisie, a więc z nowymi elementami, trudno by było teraz kupić za pieniądze, które teraz wołają, za te ładne pudełka bez duszy. Ich jedyną zaletą jest to, że są nowe. A przecież chodzi o dźwięk, a nie o szpan na półce.... 

Poza tym - nie słuchałeś więc nic do powiedzenia w temacie i nie zabieraj głosu. 

Chyba, że nie o dźwięk chodzi....

...mówiłem że o nostalgiczne i sentymentalne wspomnienie chodzi w tego typu złomach...

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, LJ3 napisał:

A przecież chodzi o dźwięk, a nie o szpan na półce.... 

Ale jaki to szpan?  Posiadając te wzmacniacze które Tal wymienił to szału ni ma. Dźwiękowo? Też dyskusyjna sprawa czy są w stanie zagrać jak Hitachi.

Edytowane przez Riczi75

nowoczesne konstrukcje deklasujące trupy z epoki...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poniżej ten sam wzmacniacz za 4300 i budzi większe zaufanie niż polska oferta ale nadal to kupa szmalu jak za takiego strucla... a dźwiękowo? cóż... to mosfety, czyli ciepło, kremowo i aksamitnie... trzeba to lubić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tal

Accuphase E-260

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Tal napisał:

Poniżej ten sam wzmacniacz za 4300 i budzi większe zaufanie niż polska oferta

Bo z zagranicy i droższy?

Ciekawy punkt widzenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi