Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Tajitsu napisał:

Gryphon Atilla:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale terminale głośnikowe bajeczka

Ukryta Zawartość

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

5 minut temu, Gargan napisał:

Za to front panel do luftu 😁

Piękny jest, co ty chcesz?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Teraz, Jacchusia napisał:

Piękny jest, co ty chcesz?

Tak, piękny... Z daleka.

Mam podobny front w Rega Aethos. Tego nie da się wyczyścić, żeby nie porysować. 3 tydzień użytkowania i wygląda jak po szczotkowaniu. Jak sądzisz jak z bliska i pod światło wygląda panel tego Gryphon'a z 2009 roku? Jeszcze zamiast przycisków sensory - bez pilota nie podchodź. Ktoś to dobrze przemyślał 🤦

3 godziny temu, Gargan napisał:

Tak, piękny... Z daleka.

Mam podobny front w Rega Aethos. Tego nie da się wyczyścić, żeby nie porysować. 3 tydzień użytkowania i wygląda jak po szczotkowaniu. Jak sądzisz jak z bliska i pod światło wygląda panel tego Gryphon'a z 2009 roku? Jeszcze zamiast przycisków sensory - bez pilota nie podchodź. Ktoś to dobrze przemyślał 🤦

Przecież jest pilot 🥴 nie trzeba dotykać 👌

Naim Uniti Star + Dynaudio Emit 50

10 godzin temu, Gargan napisał:

Tak, piękny... Z daleka.

Wiesz, akryl akrylowi nierówny.
Sansui AU-a907Dr z roku 1990 ma podobny panel i nie ma rys.

Ukryta Zawartość

(zdjęcie autorstwa Kolegi z klubu Sansui)

Poza tym można używać, a producent nawet zaleca i dołącza do Gryphona białe rękawiczki. 
Plus

6 godzin temu, Ataszek napisał:

Przecież jest pilot 🥴 nie trzeba dotykać 👌

😉

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Zależy jak te piano jest zrobione. Jak porządnie to się nie porysuje, jak byle jak to po mikrofibrze już będą ryski. 

?👈

Nie porównujcie porządnych plastików z lat 90-tych do eko-gówna po roku 2000.

W moim Aethos jest jeszcze ten kaszaniarski plastik bardzo cienki i przyklejony do kolejnego tworzywa pod spodem. Z tym, że to co go trzyma to chyba nie jest klej tylko jakaś miękka taśma czy pianka. W każdym razie pozwala na minimalne wyginanie się tej warstwy zewnętrznej. Już zauważyłem delikatne nierówności powierzchni w pobliżu przycisku "Power". Jest akurat tak zrobiony, że możesz w niego nie trafić i uderzyć dość silnie w to ozdobne pleksi. Więc albo ktoś kiedyś wcisnął kant zbyt mocno albo już na etapie montażu to się lekko wygięło. Choroba wie 🤷 Z daleka nie widać, z bliska załamuje światło tak jak pogięta i ponownie wyprostowana butelka plastikowa. Najgorsze, że tego nie będzie łatwo wymienić, bo część pewnie trudno dostępna, a żeby dostać się do tego i wyjąć to naprawdę dużo rozkręcania. Część mocowań to chyba nity. Po prostu super design 😀 Brytyjska technologia w najlepszej postaci 😁🇬🇧

31 minut temu, mztv napisał:

po co komu plastik...powinno być

„Amelinium”!

32 minuty temu, mztv napisał:

szkło 🙂

u mnie tak jest 🙂

Pokaż Pan! 😉

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

w każdym mcintoszu jest szklany panel przedni ...taki styl 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mztv
15 godzin temu, Gargan napisał:

Jak sądzisz jak z bliska i pod światło wygląda panel tego Gryphon'a z 2009 roku? Jeszcze zamiast przycisków sensory - bez pilota nie podchodź. Ktoś to dobrze przemyślał

Nigdy w tej pozycji nie słucham, ani oglądam sprzętu 🙂 A tego Gryfona bym przytulił.

37 minut temu, mztv napisał:

po co komu plastik...powinno być szkło 🙂

u mnie tak jest 🙂

Plastik to pojęcie mocna ogóle, to pewnie jest poliwęglan, materiał dużo lepszy od szkła 🙂

25 minut temu, mztv napisał:

a temat zaczął się od gryphona gdzie stosowany jest akryl

Ja tylko zauważyłem, ze plastik to zbyt ogólne stwierdzenie. 

Trzeba też mieć świadomość, ze te "plastiki" z lat Sansui z obecnymi nie maja wiele wspólnego.

3 minuty temu, J4Z napisał:

Nie pomalujesz!

Absolutnie!

1 godzinę temu, Jacchusia napisał:

Plastik to pojęcie mocna ogóle, to pewnie jest poliwęglan, materiał dużo lepszy od szkła 🙂

Kiedyś miałem abrahamsena to był szklany, a elektrocompaniet znów plastik. 

?👈

Ortofon Reference Black RCA

ortofon-reference-black-rca.jpg

Nowy za 2k wszędzie kosztuje 5k...sprzedajacy to salon audio z Wa-wy

Jeśli ktoś szuka  dobrego rca to polecam, ja mam niższy model Bronze, a zapłaciłem 3200...:(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Jacchusia napisał:

Ortofon Reference Black RCA

Ukryta Zawartość

Nowy za 2k wszędzie kosztuje 5k...sprzedajacy to salon audio z Wa-wy

Jeśli ktoś szuka  dobrego rca to polecam, ja mam niższy model Bronze, a zapłaciłem 3200...:(

Ukryta Zawartość

Tam jest posrebrzana miedź więc nie będzie zbyt przyjemnie, szczególnie górą. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

26 minut temu, jarekb napisał:

to to chyba lipa 100%  2550  zł ? 

Ukryta Zawartość

Czemu lipa, pisze odbiór w Warszawie. Gość na allegro jest 15 lat.

Trzeba spróbować się umówić, jeśli będzie unikał to znaczy że lipa.

Gdybym był zainteresowany to bym podjechał go sprawdzić, akurat jestem z Warszawy. No ale cdek mi nie potrzebny.

Ty chyba też z okolic Warszawy jesli ci się wyświetliło na allegro LOKALNIE.

Ukryta Zawartość

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

8 minut temu, treinerek napisał:

Czemu lipa, pisze odbiór w Warszawie. Gość na allegro jest 15 lat.

Trzeba spróbować się umówić, jeśli będzie unikał to znaczy że lipa.

Gdybym był zainteresowany to bym podjechał go sprawdzić, akurat jestem z Warszawy. No ale cdek mi nie potrzebny.

Ty chyba też z okolic Warszawy jesli ci się wyświetliło na allegro LOKALNIE.

nie  z Warszawy ale kusi mnie znowu Linn , miałem wiele lat Ikemi i grało dobrze , niestety prawie spod Szczecina , parcia nie mam wielkiego ALE :) 

4 minuty temu, jarekb napisał:

nie  z Warszawy ale kusi mnie znowu Linn , miałem wiele lat Ikemi i grało dobrze , niestety prawie spod Szczecina , parcia nie mam wielkiego ALE 🙂

Ciekawe co mu było bo był serwisowany, przecena z 6500...na ebay-u faktycznie po ok.6000 są. To Allegro, więc w sumie nawet z wysyłką bezpiecznie.

2 minuty temu, Jacchusia napisał:

Ciekawe co mu było bo był serwisowany, przecena z 6500...na ebay-u faktycznie po ok.6000 są. To Allegro, więc w sumie nawet z wysyłką bezpiecznie.

Wiem dla tego też trochę zadziwiony jestem ,, co jak ile  :) śledzę tą markę i mniej więcej wiem ile kosztują 

9 minut temu, jarekb napisał:

nie  z Warszawy ale kusi mnie znowu Linn , miałem wiele lat Ikemi i grało dobrze , niestety prawie spod Szczecina , parcia nie mam wielkiego ALE 🙂

Dobrze gdybyś miał kogoś z Warszawy , kto mógł by go sprawdzić u sprzedającego.

Gdybyś był zainteresowany to poproś niech ci filmik nagra i prześle jak gra, i w razie gdyby coś było nie tak po odbiorze to żebyś miał możliwość zwrotu.

W rubryce zwroty jest tak napisane

"Sprzedający nie jest przedsiębiorcą, więc nie chroni Cię prawo konsumenckie, np. nie zwrócisz zakupu bez zgody sprzedającego."

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Przeciez to allegro. Jest pełna ochrona. Kupować i nie jojczyć. 

6 minut temu, treinerek napisał:

Sprzedający nie jest przedsiębiorcą, więc nie chroni Cię prawo konsumenckie, np. nie zwrócisz zakupu bez zgody sprzedającego."

Żadna nowość. Ale jak będzie coś nie tak to normalnie można zakładać dyskusje i dochodzić swoich praw. W takim przypadku allegro stoi po stronie kupującego. 

?👈

na giełdzie czy OLX  ogłasza się często człowiek z SZczecina z sprzętem , nie musi być ''Super Okazja'' , dojrzeję to coś się kupi 

allegro , ostatnio reklamowałem coś 70 zł , coś chyba pomyliłem ale raczej nie podałem numer konta a zwrotu kasy nie było ? , pewna sprawa bo oszukanych ..brak towaru'' kilku  w ocenach ?

8 minut temu, jarekb napisał:

allegro , ostatnio reklamowałem coś 70 zł , coś chyba pomyliłem ale raczej nie podałem numer konta a zwrotu kasy nie było ? , pewna sprawa bo oszukanych ..brak towaru'' kilku  w ocenach ?

Weź powtórz, ale powoli i z poprawną interpunkcją. 🧐

.

13 minut temu, J4Z napisał:

Weź powtórz, ale powoli i z poprawną interpunkcją. 🧐

zgłosiłem oszustwo , kilku innych oszukanych patrząc po komentarzach  ,  zwrot przyznany , podałem numer, kontam zwrotu pieniędzy  brak ? , 

jestem na allegro od 2010 r

w tym roku na posumowaniu zakupy na 8400 zł 

Edytowane przez jarekb
  • Pokaż nowe odpowiedzi