Skocz do zawartości
IGNORED

zegar Rekina

Rambo

Rekomendowane odpowiedzi

Do KWAKA taka częstotliwość jest za wysoka. Musiałbyś raczej użyć wersji Overtone jego zegara, a to już "zabawa" z cewkami, które ciężko dostać :-( Lepiej skorzystaj z układu Tent'a XO. Jest prostszy i przez to bardziej tolerancyjny co do częstotliwości a przy dobrej jakości kwarcu będzie równie skuteczny.

• 2 miesiące później...

mam prosbe mam wieze goldstar FJ 676 i nie dziala Cd, laser KSS210b nie swieci kwarc 19.344Mhz servo ks9282b i drugi ka9220b,no i niewiem co jest grane laser nowy lutu niema,rozlutowalem,sanki dojezdzaja do poczatku na tranzystorze A1266 pojawia sie napiecie 0.6 volta i zanika po odlaczeniu lasera daje do 5 v i powoli zanika co nalezalo by sprawdzic by Cd znow zaczol dzialac ,a bylo tak okresowo zalanczalo a teraz wogole moj email [email protected] polaczenia raczej dobre przedzwonione wieza ma jakies 12 lat juz a i po odlaczeniu sieci kasuje zaprogramowane stacje radiowe gdzie nalezy dolaczyc kondensator i jakiej wielkosci by pamietalo choc 2 dni

• 11 miesięcy później...

Witam szanowne grono :)

Mam pytanie odnosnie tranzystora BFR92A.

Co mozna dac zamiast niego? Czy mozna dac BFR93A? (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 lata później...

Witam,

odświeżę wątek pytaniem, czy zastosowanie drabinkowego filtra kwarcowego na wyjściu zegara pomogło by odfiltrować harmoniczne?

przykład filtra:

Ukryta Zawartość

nie musi być 4-kwarcowy, może być prostszy, 2 lub 3-kwarcowy.

Pytam czysto teoretycznie, gdyż nigdzie takiego rozwiązania w audio nie spotkałem.

pozdrawiam,

Waldek.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.