Skocz do zawartości
IGNORED

Specjalista od lamp na Wolumenie???

rafko

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem okazję zobaczyć i przetestować wynalazek P.Floriana w postaci lampy paluszkowej produkcji ZSRR/ ok 5 zł na alle.../obsadzonej w cokole oktalowym z piękną ozdobną blaszką jako dekielkiem.Całość oczywiście hi-end bo zastępuje 6SN7.Cena też była hi-end.Wielki szacunek za pomysł i marketing.Kolega do dziś mysli,ze ma lampy zrobione do audiow tajnym laboratorium NASA.

A Ś.p Senicz nazywał go Mistrz Florian i to na poważnie.

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

A Ś.p Senicz nazywał go Mistrz Florian i to na poważnie.

obaj byli zakręceni .... i to na poważnie!

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Florek to kontrowersyjna postać, od niepamiętnych lat wdowiec, dwóch chatów na wychowaniu, niby rodzina ale sam, miał kiedy odlecieć; szkoda,że prócz dużej wiedzy, którą niewątpliwie posiada (przegadali pod tą budą z Seniczem w sumie ładnych parę tygodni) ma też naturę malwersanta; w kontaktach polecam wybitną ostrożność

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Zainteresowałem się kiedyś jego kablami. Od słowa do słowa wyszło ,że jest zimno. Poczęstował mnie miszkulancją o mocy chyba 70 watów i o czerwonej barwie. A że było naprawdę zimno to rozgrzałem drugą nogę.Wyprawa o mało nie zakończyła sie zapaleniem płuc.Musiałem chodzić kilka godzin po Wolumenie,żeby dojść do siebie i wrócić samochodem. W końcu syn po mnie przyjechał.I tak rozgrzanie u Pana Floriana zamieniło się niemalże w hibernację.Śmieje się z siebie ile razy go widzę.Nigdy u niego niczego nie kupiłem.

miałem z nim kilka razy do czynienia,kilka razy z nim pogadałem , raz mnie troszkę orżnął, ale jak sie posłucha tego co mówi że chińczycy kopiują jego produkty i podsłuchują jego rozmowy to sprawa wydaje się jasna .

Sam mi mówł że obok niego w budce z płytami cd jest chiński agent i podsłuchuje wszystkie rozmowy i dzięki temu chińskie wzmacniacze mają taką jakośc jaką mają

Facet wymaga leczenia psychiatrycznego a dopóki nie zrobi komuś krzywdy będzie sobie korzystał z tego walizkowego stoiska na Wolumenie

Dajcie sobie trochę luzu , Florian jest postacią ogólnie znaną a z chorych ludzi nie należy kpić, każddego z nas to może spotkać a audiofile już na starcie mają pewne odchyły

Fachowo to się nazywa paranoja, ale jak się spojrzy na naszych posłów z pewnego ugrupowania sztuczną mgłę która doprowadziła do katastrofy i dobijanie rannych którym si udało przyżyć do Florian jest wzorem normalności

O, o florku mowa? Frakcja rusza.

Polecam lekturę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety, jakaś osoba na miarę geniusza Karpat wycięła moje wpisy, no cóż, trudno. Sama opowieść dozuje emocje jak u Hitchcock'a, zaczyna się od trzęsienia ziemi a potem emocję rosną.

A zaczyna się tak:

" mzawek

kolega posiadajacy wzmacniacz lampowy nieopatrznie miał do czynienia z ta firmą.Byłem z nim podczas pierwszej wizyty i miałem wrazenie ze trafiłem do domu wariatów z jakims obłakanym pacjentem .Co do fachowosci pacjenta tego wariatkowa nie wypowiem sie.W kazdym razie wzmacniacz po wymianie podstawek gra ciszej w jednym kanale i jest odrapany jakis.To co tam słyszałem od tego pacjenta to juz zupełna rozpacz .Dzieki niemu czyli temu psychopacie nieszczesnemu powstały wzamki lampowe w Polsce oraz zapewne elektrownie i internet...Cena za wymiane podstawek jest tak duza ze mysle ze mamy do czynienia z oszustem.Zrobił cały przeglad ( a potencjometr trzeszczy jak trzeszczał).mój znajomy jest po prostu załamany ( firma tego osobnika jest przy Słuzewcu gdzie musi dojechac z Bródna czyli przez całe miasto).

PS.

Moje doswiadczenie było takie z tym panem( z małej litery...)

Zobaczywszy jakies duze puszki kondensatorów róznych zapytałem o dane pojemnosci i napiecia.Przyniósł ruskie MBGO 4uf.Nie jestem znawca wiec powiedziałem ze zapytam sie tu i uwdzie( na forum).

I wtedy osobnik ten dostał ATAKU.Słowa jego-k**wa MAC JAK JA ROBIŁEM WZACNIACZE TO WAS k**wa NA SWIECIE NIE BYŁO >>>WSZYSTKO ODEMNIE WYSZŁO k**wa

k**wa k**wa .Doznałem szoku ...Ostrzegam przed tym psychopatą.."

Ukryta Zawartość

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• 3 miesiące później...

Witam,

Poszukiwalem niedawno transformatorow glosnikowych do dosc nietypowego ukladu,

wyslalem zapytanie do wymienionego jegomoscia z prosba o dane techniczne transformatorow jakie prezentuje na swojej stronie i tu spotkala mnie ciekawostka w postaci takiej odpowiedzi:

- danych "technologocznych" nie udostepnia sie, za to trafa sa sprawdzone wieloletnia praktyka i dzialaja dobrze, dane i schematy wylacznie dla klientow.

- nawet nie bylo "dzien dobry".

Po komentarzu z mojej strony iz nie moge wykorzystac transformatora bez podanej przkladni, pradow, mocy czy impedancji, a podanie do jekiego ukladu lamp jest przeznaczony nie wiele pomaga, otrzymalem sugestie ze:

- " Nie bierz się za konstukcje,bo za dużo robisz będów i ten tupet,a "ty pewno wszystko wiesz"."

Sugeruje unikac tego osobnika jak ognia

• 8 miesięcy później...

Minęło pół roku od ostatniego wpisu, ale dziś ja miałem krótką rozmowę z panem FS. Telefoniczną na szczęście. Chciałem podpytać, jakimi lampami EL34 dysponuje. Dodam, że nie wiedziałem o nim nic wcześniej, po prostu odkryłem, że facet zajmuje się lampami. Na początku zrugał mnie, że jeśli posiadam chiński wzmacniacz i chcę się bawić, to "one ładnie grają, ale mają błędy konstrukcyjne, więc na pewno zniszczę lampy". Rozumiem, że w jego mniemaniu wszystkie chińskie mają wady. I żebym sam się za to nie zabierał, bo się nie znam, a on się zna na tych sprawach. Jednak uparcie nie chciałem brnąć w temat wzmacniacza, tylko lamp. Bezskutecznie, bo "mam bardzo dużo lamp, głębokich, świetnie wykonanych, ale chiński wzmacniacz je zniszczy". Rozmowa się nie kleiła, bo nie odpowiadał na moje pytania, tylko się mądrzył coraz silniej. A ja, biedaczek, chciałem sobie tylko lampki w sklepie kupić :)) Pożegnaliśmy się bez "do widzenia".

• 3 tygodnie później...

Florek powrocil w imponujacym stylu na allegro:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i juz jebnął mi negatywa po 2 latach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 lata później...

A jak to teraz jest z panem Florkiem? Sprzedaje jeszcze na wolumenie i dojdzie się z nim dogadać? Jeśli nie to gdzie w Warszawie dostanę ECH21?

Spróbuj u Tadeusza z Skierniwic (drugi rzad pod koniec ,liczac od wescia)

Florka nie polecam ,chociaz jest w kazda niedziele.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Tu ŚP Janek napisał wiele , wątpię by coś się zmieniło .

Florek to kontrowersyjna postać, od niepamiętnych lat wdowiec, dwóch chatów na wychowaniu, niby rodzina ale sam, miał kiedy odlecieć; szkoda,że prócz dużej wiedzy, którą niewątpliwie posiada (przegadali pod tą budą z Seniczem w sumie ładnych parę tygodni) ma też naturę malwersanta; w kontaktach polecam wybitną ostrożność

Jest spory wybór...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a ja polecam tego sprzedawcę...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

Ukryta Zawartość

A co to za sprzedawca? Pytam, bo strona wygasła.

U FS zamówiłem 2 diabełki, rozmawiałem z nim wczoraj- ależ ma fluktuacje nastroju.

Ukryta Zawartość

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Bo nie raczyłeś kliknąć "aktualne przedmioty sprzedającego" i masz jak na dłoni -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...
  • Redaktorzy

Czy to nie ten przypadkiem?

"Lampy te mają dawną obudowę a wsad o najnowszej technologi wojskowej.Te lampy mogą zastąpić niemalże wszystkie typy lamp elektronowych jak RENy,RESy.RENSy To lampy całkiem nowe - świeżo produkowane i pierwsza z własnych druga z powierzonych materiałów, odnawiamy -wykonane ze starych z użytych lamp te nowe lampy są o wydajności nie porównywalnie długowiecznej"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.