Skocz do zawartości
IGNORED

ranking dziennikarzy audio

profundo

Rekomendowane odpowiedzi

dobra, zaryzykuje: moim skromnym zdaniem pierwsza trojka to: stryjecki, rachwald (podobna szkola pisania, rachwald bywa nierowny, stryjecki czesto szarzuje i ta jego dezynwoltura:-), kulpa (rzeczowy, ale nazbyt ascetyczny i asekurancki, zreszta jak cale audio video).

Hiena-podrobka

chyba wiem o kim piszesz :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) leze i kwicze:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ale jest jeszcze kilku nadetych dupkow w hfim i nie tylko:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

przesadzasz , ten opis pasuje do co drugiego redaktora:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Maniakaudio

pomijam plame Paculy z LG,ale jestem na etapie zmiany lamp E88CC w preampie,wiec szukam wiedzy w tym temacie,i co widze w tescie prowadzonym przez Pacule???

egzotyczna CCa,rosyjska stosowana przez Ancient Audio,Tesle,i jakies 2 siemensy.

odrzucil Telefunkeny ,i Philipsy.

to jest Twoja obiektywnosc?

wynik testu ?????????

kupuje te ktore w/g Paculy wypadly najgorzej.

Ja szanuje Grzegorza Swiniarskiego i Marka Sawickiego.To starzy dobrzy dziennikarze jeszcze z poczatków prasy hi-fi.To oni zaczynali w pierwszym pismie Magazyn hi-fi.I dlamnie stary Magazyn hi-fi byl jedynym wartosciowym czasopismem jeśli chodzi o testy sprzetu.Magazyny kture teraz sa do kupienia to kolorowe katalogi.Testy na jednym sprzecie czesto budrzetowym,test gramofonów z jedną wkładką,recenzja na pół strony,i wszechobecne gwiazdki i kropki.Makabra.

jozwa maryn napisał: Natomiast chętnie dowiem się, kto to jest "zawodowy dziennikarz".

no jak to? zawodowy dziennikarz jest jak zawodowa qrwa... no a amator jak amatorka...

oczywiscie zartuje

"Faworyt" (pejoratywny) kolegi - recenzent, który testował odtwaracz CD firmy Gryphon (model?), w ktorymś z numerów (data?) polskiego czasopisma "Audio".

Rzecz dotyczy klawesynu :-)

Moi faworyci:

Marek Sawicki i Grzegorz Swiniarski - stary "Magazyn Hi-Fi".

Przyjemnie poczytać testy ciekawych urządzeń (audio), przeprowadzone przez recenzenta, którego opinia, niekoniecznie pokrywa się z naszą.

Swoich faworytów współczesnych, nie mam.

Mam problemy wzrokowe, nie czytam wydań papierowych.

Pozdrawiam

Grzegorz Świniarski, Alek Rachwald, ostatnio podoba mi się Mariusz Malinowski.

Mariusz, Mariusz - czy to czasami nie ten, który niegdyś pisał na forum?:) Pisze rozważnie, fachowo, naprawde nieżle.

No i Bartosz Luboń. Może chłopak nie ma jeszcze zbyt wielu publikacji, to jednak dla mnie jest debeściak.

No i na tyle sympatyczny, że wcale nie prosi o zwrot swojego Cardasa Neutrala Ref. Pozyczył mi 1m. Nie wiem, czy dobrze kombinuję, ale nie wydaje mi się, żeby wyjął jeden ze swoich pistoletów, gdy mu oddam odcinek półmetrowy.

O Panu Stryjeckim nie wspominam, spędziłem przy jego tekstach miłe chwile. Takie dziewicze audiofilskie chwile uniesienia.

Ciekawie, kwiecistym językiem pisze także Witold Topolski, konkretnie i z klasą F.Kulpa, należy wspomnieć także Mariusza Zwolińskiego.

auwazylem , ze po ultra profesjonalnym peri odyku HFIM i dawno nie goszczacym na naszych lamach Nadre MS za lansowanie Leszka M. wraz z porecznym cd w cenie wzielo sie rownie niszowe pismo Pani, mam nadzieje ze jakosc realizacji co najmniej tak orgazmiczna jak w wykonaniu naszej ulubionej gazety audio? ktorys z kolegow juz nabyl rzeczone wydawnictwo prasowe?

gutten, 8 Lut 2005, 20:57

>A szuje to ci zawodowi dziennikarze, czy ci bardziej amatorscy (dylentanci znaczy się)?

Wszyscy dziennikarze to dyletanci. Taki zawód, że trzeba słuzyc wielu panom i pisac na kazdy temat - zwłaszcza ten na którym się dziennikarzyna nie zna zupełnie przyniesie mu największy rozgłos i pieniądze. To są ich bezpieczne tematy, bo z takim dyletantem zaden specjalista nie będzie dyskutował więc może sobie wtedy pisać co chce...

Wszyscy dziennikarze to szuje :)))

• Redaktorzy

Q: wszystko widzisz przez czarne okulary. Zastanów się jednak, jaka jest geneza zawodu dziennikarza, i jakie tradycje leżą u jego podstaw. Było sporo naszych kolegów po fachu, którzy umieli zrobić dobry użytek ze swych umiejętności - Mark Twain, Beniamin Franklin itp. Rozumiem że to wszystko z twojej strony takie sobnie żarciki, ale po co tak żartować? Tylko kompletny relatywista (nie mam tu na myśli fizyka zajumuącego się teorią względności) widzi świat wyłącznie przez pryzmat prymitywnej walki korzyści. Taka optyka jest szalenie poniżająca, a po co chodzić na czworaczkach, skoro można po ludzku?

prosze autora nie podejrzewac o niecne intencje. autor zechcial zauwazyc, ze w fachu dziennikarskim, jak w kazdym innym istnieja, a nawet dobrze sie maja osoby bez przygotowania, predyspozycji i wystarczajacego zaangazowania. to tyle w zwiazku z takimi supozycjami.

Z ludzi zajmujących się dziennikarstwem (w szeroko pojętym znaczeniu), bardzo sobie cenię Zygmunta Kałużyńskiego i Jerzego Giedroyćia.

Kompetencja, znajomość tematu.

Otwarte umysły, ludzie myślący (i czujący).

Odpowiedni ludzie na odpowiednim miejscu.

Co dziennikarz robi po pracy, nie nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.