Skocz do zawartości
IGNORED

Joe Biden Prezydentem USA - Trzymamy kciuki | Wątek ogólny o USA

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 4.01.2023 o 02:13, tomek4 napisał:

To po ponad trzydziestu latach w USA, nadal tylko proste prace fizyczne?
Swoją drogą, pierwsza loteria wizowa była w 1995.

Pomimo, że jest informatykiem z zawodu, wolę prostą pracę fizyczną, bo dzięki temu:

- zdobywam realne, a nie wirtualne umiejętności, bez których w życiu można co najwyżej kupować usługi świadczone przez inne osoby,
- taka praca daje o niebo większą niezależność,
- pozwala uczciwie zarabiać na chleb, bez wykorzystywania i oszukiwania innych ludzi.

Sporo topowych zawodów w większym lub mniejszym stopniu czyni ludzi zwykłymi złodziejami, z względu na dostępne możliwości. Jestem typowym drapieżnikiem, dlatego wolę nie kusić losu.

Edytowane przez Mrok
Gość

(Konto usunięte)
Głosy polskie z Polski nie liczą się w sprawach Stanów Zjednoczonych - przykro mi boys.

Nawet wam słynny polski sklep na Jackowie zburzyli i postawili blok.
I gdzie teraz kupisz "orange juice jabłkowy"?
d4e8be6656d6b22369fefd9e1c56dda3.jpg

... i tak będą się kosać, aż do upadłego.

Republikanie z Demokratami. Zawsze tak było, i nie było to nic dziwnego, ponieważ zawsze żarli się o kasę. Ale zawsze się dogadywali. Teraz dzieje się inaczej - globaliści, rękoma i bezmózgiem rządzących Demokratów, rozkładają USA. Od wewnątrz, i na zewnątrz. Kontynuacja planu - punkt po punkcie realizują swoje idee i trzeba przyznać, że idzie im to bardzo dobrze. Trzeba być ślepym, żeby tego nie widzieć. Od kompromitacji z Afganistanem... do wojny w Ukrainie. Dwa lata - na tyle to zostało oblicznone. Czas na Bidena, zrobił swoje - dziadek pokonał 'niemożliwe' i przetrwał - trzeba go wysłać na emeryturę! Niech Kamala wskakuje - to jej czas! Przy sprzyjających warunkach porządzi nam Kamala aż dziesięć lat! To będzie dopiero jazda! 🤣

Parker's Mood

Gość

(Konto usunięte)

Od kompromitacji z Afganistanem...

Jeden głupek wysłał amerykańskich żołnierzy do Afganistanu w 2001, a drugi podjął w 2020 decyzję o ich wycofaniu z Afganistanu.
Przypadkiem, obydwaj to Republikanie - good job, boys
Gość

(Konto usunięte)
Czas na Bidena, zrobił swoje - dziadek pokonał 'niemożliwe' i przetrwał - trzeba go wysłać na emeryturę!

Trump, tak jak Putin czy Kaczyński, to autokraci. Natomiast Biden ma sztab ludzi od pracy - legendą jest tu Reagan, który się nie przepracowywał specjalnie, a komunizm rozwalił.

W czasach kiedy Putin był początkującym czekistą, Biden już był senatorem.
I teraz ma są sobą zespół ludzi, który budował przez ponad 40 lat.

A co ma Trump? Wielokrotne bankructwa i wyciąganie kasy od podatników

Fox News

Za dużo Fox News, za mało samodzielnego myślenia i spojrzenia z dystansu.
TV PiS robi dokładnie to samo.
Gość

(Konto usunięte)

Pomimo, że jest informatykiem z zawodu, wolę prostą pracę fizyczną, bo dzięki temu:
- zdobywam realne, a nie wirtualne umiejętności, bez których w życiu można co najwyżej kupować usługi świadczone przez inne osoby,
- taka praca daje o niebo większą niezależność,
- pozwala uczciwie zarabiać na chleb, bez wykorzystywania i oszukiwania innych ludzi.
Sporo topowych zawodów w większym lub mniejszym stopniu czyni ludzi zwykłymi złodziejami, z względu na dostępne możliwości. Jestem typowym drapieżnikiem, dlatego wolę nie kusić losu.

Moim zdaniem. Informatyk, podobnie jak lekarz czy prawnik to BYŁY topowe zawody, ale od jakiegoś czasu to tylko kasa a nie zdolności.

Świetnie to widać na Zachodzie, gdzie lekarze i prawnicy to tzw. "ciapaci". Oczywiście, jeszcze więcej ciapatych pracuje za śmieszne pieniądze i często nielegalnie.

Co ciekawe, o ile ciapate pielęgniarki jeszcze występują, to ciapatych paramedyków praktycznie brak. A obydwa zawody to nie jest lekki kawałek chleba.

Wszystkie powyższe zawody wymagają wyższego wykształcenia.

Ty naprawdę zarabiasz na życie pracując fizycznie?

Wczorajszy tweet:

„Gdybyśmy tylko mieli prezydenta, który bardziej troszczyłby się o to, co jest dobre dla kraju, a mniej o to, jak chronić skorumpowane interesy biznesowe swojej rodziny”.  - Dlaczego Laura Ingraham tak krytycznie odnosi się do Trumpa wiele lat po tym, jak przegrał wybory?

- Ponieważ jej szef przesiadł się na innego konia. Fox News bardzo powoli, aby nie rozwścieczyć stada swoich tradycyjnych widzów, próbuje się zrehabilitować przed nominacją Rona DeSantisa.

- Prawda zadała cios ludziom, którzy tak bardzo w niego wierzyli, że widzieli w nim męża stanu. Chociaż wszystkie dowody wskazywały na to, że Trump to kupa psiego gówna, dopiero teraz zrozumieli, że faktycznie nim jest. Laura aż do teraz nie chciała w to uwierzyć… i tak jak wielu innych zwolenników Trumpa doszło do tego samego wniosku - Trump jest gorszy niż psie gówno.

(q)

Po primo pierwsze - mój garaż jest zamknięty, a Corvetta jest w garażu,  więc nie stoi luzem na ulicy, ok? To ja mówiłem, prezydent USA. Właściwie czytałem, ale mówiłem też. 

Parker's Mood

... tak, szkoda mi go - to jednak starszy, chory człowiek. Nie powinni go wykorzystywać. I jeszcze teraz ta ściema z dokumentami...??? Wszystko się sprawdza  - to jest koniec Joe - koniec zaaranżowany, nieudolnie zresztą. Dokumenty tu i tam - całkiem fajny serial. W każdym razie, by by Joe. Teraz będzie czas Kamali. Ale nie za długi, chociaż tak szczerze mówiąc - who duck knows what's gonna happens...??? 

Parker's Mood

Smród unosi się wszędzie - i tu i tam.

Co jest chore w tym wszystkim? To, że skrajnie lewaccy demokraci chcą zmienić całą strukturę funkcjonowania USA. I jak na razie, to im się udaje, chociaż z drugiej strony mają przeciwko sobie coraz więcej Amerykanów, więc sytuacja nie jest jeszcze do końca przesądzona.

Parker's Mood

Cyrk na kółkach! Biały Dom potępia Rona DeSantisa za aktywowanie Gwardii Narodowej do walki z kryzysem migracyjnym!

Parker's Mood

Nic dziwnego, że Ameryka jest w takim stanie, jeśli powyższe posty to przykład niskiego poziomu dyskursu politycznego, do jakiego zdolni są jej obywatele.

Ty się martw o siebie - Amerykanie sobie poradzą bez lewactwa - nikt na siłę nie wprowadzi tutaj komuny. Już nie raz próbowano i nic z tego nie wyszło. Wiem, ze chciałbyś, ale to jest marzenie ściętej głowy. Ale możesz się modlić o socjalizm w Stanach - może coś wymodlisz, who duck knows…??? 

Parker's Mood

... i jeszcze jedna, bardzo ważna kwestia - ani ja, ani nikt z userów tego Forum, nie ma wpływu na cokolwiek w US. Sorry. Uważam, że kraj idzie w bardzo złym kierunku.

Parker's Mood

Everything Trump says here is true. The JB administration is an embarrassment. Our country is a disgrace we need to clean house in the FBI and congress and senate ASAP.

Śmieszna i nieudolna jest ta akcja, ale jakby nie spojrzeć, ukochany prezydent idzie do szafy. Coraz ciekawiej, i coraz śmieszniej! Ale cyrk! 🤣

Parker's Mood

W dniu 18.01.2023 o 01:41, Chicago napisał:

... i jeszcze jedna, bardzo ważna kwestia - ani ja, ani nikt z userów tego Forum, nie ma wpływu na cokolwiek w US. Sorry. Uważam, że kraj idzie w bardzo złym kierunku.

To po cholerę tam siedzisz?

Wracaj do Polski Nie rozumiem takich ludzi .

Nie podoba się - zmień sobie kraj.

2 minuty temu, dulon184 napisał:

Nie rozumiem takich ludzi .

I nie zrozumiesz. Sorry. Ja dłużej żyję w Stanach niż Polsce i jakby nie spojrzeć, i nie usłyszeć, ważnym dla mnie jest dobro tego kraju. Nie wtrącam się w sprawy polskie, poniieważ nie żyję w Polsce i nie płacę tam posatków. Porady w rodzaju: 'Nie podoba się - zmień sobie kraj', to raczej zachowaj dla kogoś innego.

Parker's Mood

W dniu 18.01.2023 o 01:41, Chicago napisał:

ani nikt z userów tego Forum, nie ma wpływu na cokolwiek w US.

To po kiego grzyba się tu produkujesz i uprawiasz propagandę? Nie ma w Stanach forów o audio? Tam sobie te filmiki z jutubka wklejaj i wygłaszaj polityczne tyrady...

1 minutę temu, Adalbert95 napisał:

To po kiego grzyba się tu produkujesz i uprawiasz propagandę?

Bo lubię. Tobie nic do tego, understood? Załóż sobie własne forum i tam wprowadzaj swoje rządy. Sorry jak ci nie pasuje, ale na tym polega wolność i swoboda wypowiedzi. To po pierwsze. Po drugie, to nie jest propaganda, tylko czyściutka prawda.

Parker's Mood

Pocieszny jesteś. A lub sobie i wygłaszaj. Problem tylko w tym, że w owym wygłaszaniu ciągłe odwoływanie się do tego, że tylko ty mieszkasz w Stanach i masz wpływ, a my nie, to tak jak tyrady o subtelnościach odcieni czerwieni wygłaszane wśród daltonistów. W najlepszym razie uznane to zostanie za dziwaczy monolog w próżnię. Skoro już wlazłeś do tego wątku, wątku na polskim forum, założonego nie przez ciebie i po to by na nim dyskutować, a nie wysłuchiwać twoich monologów, to albo uznajesz się za jednego z jego równoprawnych uczestników, albo sobie załóż swój własny. Pseudoargumentację pt. wiem lepiej, bo mieszkam i mam wpływ, to sobie możesz wsadzić w buty. Jeśli uważasz, że na kimkolwiek zrobi to jakiekolwiek wrażenie to się głęboko mylisz. Co więcej: czy będziesz tu pisywał czy nie i nie istotne co, nie ma żadnego wpływu na to co i kto inny będzie tu pisał. 

Zrozumiałeś?

Pierdu pierdu... coś ci się pomyliło, zresztą jak wielu zlewaczałym chłopcom. Po pierwsze - nie czytaj jak ci nie pasuje; po drugie - to nie jest twoje forum; po trzecie - nie jesteś kolego od tego, żeby mi zwracać uwagę - zwracaj uwagę swoim najbliższym; po czwarte - jak ci nie pasuje wolność i swoboda wypowiedzi, to się przenieś do Chin i tam mędrkuj. Understood?

Parker's Mood

Będę zwracał uwagę komu chcę i mędrkował kiedy i gdzie chcę. Bo na tym polega polega wolność i swoboda wypowiedzi. 

Dotarło?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.