Skocz do zawartości
IGNORED

Ciepły wzmacniacz i kolumny. Jaki?

benedick

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli nie boisz się rodzimych produktów to spróbuj Amplifikatora - powinien być w Audio Punkcie (cena ostatnio spadła na coś około 3.5 kPLN). Czysty tranzystor, chyba do 7-10W grający w klasie A. Dwa lata gwarancji. Więcej na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Używam tego wzmaka od zeszłego roku i nie zamierzam wymieniać. Gra u mnie z kolumnami Radicon Etera Allumina - w przeciwieństwie do drugiej konstrukcji Radiconu, te należą raczej do tych ciepłych - na górze gra Vifa XT25, na dole Visaton AL170.

Recenzja kolumn:

Ukryta Zawartość

Ciepłe łagodne brzmienie, z dobrą (ale nie twardą) podstawą basową. Być może będę się pozbywał moich niedługo - gdybyś miał ochotę na odsłuchy to wsiadaj w InterCity i wal do Trójmiasta.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Musical to dobry wybór. Bardzo fajnie gra też Thule I60 SE, jest duży lepszy od podstawowej wersji - bas i dyanamika taka sobie, ale wokale są naprawdę wporzo. Ewentualnie Audio Analogue Puccini.

Z harbethami bym uważał, one często źle grają z ciepłą elektroniką, np. połaczenie ze starymi integrami Pliniusa było beznadziejne.

Polecam swoj, z tego co piszesz pasuje idealnie, gra analogowo, cieplo, no i nie jest lampa

cena bardzo atrakcyjna ponizej 4 tys, nowy ponad 9 tys, wystawilem go na allegro link ponizej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

benedick >

Wprawdzie nie wiem, czym dla Ciebie są "ciepłe wzmacniacz i kolumny", ale spróbuj kiedyś posłuchać zestawienia Primare 20 czy teraz 21 (nie słuchałem, ale zdaje się że zachowało swe brzmienie) z Vienna Acoustic Haydn, albo Bach. W budżecie - jeśli to mają być nówki - zmieścisz się.

No i przychylam się do MF A3, tyle, że obecnie to już z 2 łapy jedynie chyba.

A z Dynaudio ja bym uważał. Są zestawiena, w których raczej chyba trudno brzmienie nazwać "ciepłym", choć... posłuchaj może jeszcze właśnie tych kolumienek (np. Audience 52) z wzmacniaczem Cyrusa. Ten ostatni też brałbym pod uwagę. Jeśli się nie mylę, to w tej cenie zmieścisz się z 6. I jeśli wybierać go, to raczej wyższe numery.

Ale to jedynie moje sugestie i odczucia...;-)

"Ciepły" był również Thule (słuchałem IA60B), ale mi się jego prezentacja nie podobała i to zarówno w wersji XLR jak i "zwykłej". Być może była to jednak kwestia nazbyt wytłumionego pomieszczenia; w żywszej akustyce być może zabrzmiałoby to lepiej.

• Redaktorzy

benedick- jeśli chodzi o ciepło brzmiący wzmacniacz to posłuchaj Sound Projecta 3SE. Jesteś z Wa-wy, więc pisz na priva - mam 21 metrowy pokój i SP 3SE spiętego z AA Hyperion - efekt możesz ocenić sam.

Do ciepłych kolumn to posłuchaj spengorów, ale do "ciepłego" wzmaka polecałbym raczej jakieś żywsze skrzynki - Triangle, BC Acoustic.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Amplifikatora się nie pozbywam - myślę nad sprzedażą kolumn, a i to dopiero po znalezieniu jakichś sensownych monitorów.

Nowy Amplifikator to 3.5 tys. PLN - ostatnio obniżono cenę. Za kolumny (tej samej marki) jako lekko używane, chciałbym ok. 2.6 tys PLN.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.