Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  18 członków

Synthesis Klub
IGNORED

Synthesis Klub

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 29.11.2024 o 21:01, tomek11 napisał:

Zamówiony DC96+ Silver Alu. Z oferty BF za 6299 zł.

Pozdrawiam i dziękuję za wsparcie duchowe;)

😲 cena naprawdę okazyjna! Takiej chyba nie było od kilku lat. Super, gratuluję. Podziel się później proszę wrażeniami, ciekaw jestem jak Roma zagra w twoim systemie, czy polubi się z B&W i czy to będzie krok naprzód czy w bok, bo ma nadzieję, że nie do tyłu 😉 .

No i po trzech latach działania klubu udało się osiągnąć drugą stronę wpisów. Cóż, tempo nie jest imponujące 🙂

2 godziny temu, Chmarski napisał:

Dość elitarny klub najwyraźniej  😉

😂

Może to trochę ulegnie zmianie po ostatnich ofertach NTA.

4 godziny temu, Mszachu napisał:

Podziel się później proszę wrażeniami, ciekaw jestem jak Roma zagra w twoim systemie, czy polubi się z B&W i czy to będzie krok naprzód czy w bok, bo ma nadzieję, że nie do tyłu 😉 .

No jasne, dam znać. Ale jak zwykle dajcie mi jakiś czas, wolę zawsze ochłonąć po efekcie "nowego, czyli lepszego" sprzętu;)

4 godziny temu, Mszachu napisał:

No i po trzech latach działania klubu udało się osiągnąć drugą stronę wpisów. Cóż, tempo nie jest imponujące 🙂

Za to u mnie tempo zmian aż za duże... W ciągu ostatniego roku Elac Vela, Carina, Bowersy 707, 706, Rotel, Rega, teraz pierwsza w życiu lampa... Ale frajda z tej żonglerki też jest, nie powiem. Tylko wzrok żony coraz groźniejszy, jak wnoszę nowe kartony... ale w tyranozaura RACZEJ się nie zmieni, więc co mi tam;)

Edytowane przez tomek11

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Klamot dotarł:)

Fajnie wygląda, podoba mi się zwłaszcza ta osłona z wyciętym logo. Gniazda głośnikowe dobrej jakości (lepsze, niż we wcześniej produkowanych egzemplarzach). Ale pilot plastikowy, kurczę wydaje mi się, że powinienem dostać aluminiowy. Co dziwne, w tym plastikowym pilocie były od razu założone baterie, chyba producent tak nie robi? Pisałem już o tym przed chwilą w moim wątku (nick tomasz1w) na sąsiednim forum.

5.jpg

2.jpg

3.jpg

A taki pilot chyba powinien być:

image.thumb.png.967416df6cc4c5afe50031bfbcda0939.png

Edytowane przez tomek11

1 godzinę temu, Chmarski napisał:

Masz z bardziej zaawansowaną obsługa cd. Jakby co działa ze starym Marantzem

Wolałbyś "zaawansowaną obsługę cd" w plastikowej obudowie czy "zwykły" pilot z aluminium?

17 godzin temu, tomek11 napisał:

Wolałbyś "zaawansowaną obsługę cd" w plastikowej obudowie czy "zwykły" pilot z aluminium?

Miałem w planie inwestycję w metalowego pilota z obsługą cd.

Z moim wzmacniaczem przyszedł taki jak Twój.

Mam nadzieję, że to jedyny problem z tym wzmacniaczem jaki masz. 

W dniu 5.12.2024 o 20:03, tomek11 napisał:

Klamot dotarł:)

Fajnie wygląda, podoba mi się zwłaszcza ta osłona z wyciętym logo. Gniazda głośnikowe dobrej jakości (lepsze, niż we wcześniej produkowanych egzemplarzach). Ale pilot plastikowy, kurczę wydaje mi się, że powinienem dostać aluminiowy. Co dziwne, w tym plastikowym pilocie były od razu założone baterie, chyba producent tak nie robi? Pisałem już o tym przed chwilą w moim wątku (nick tomasz1w) na sąsiednim forum.

5.jpg

2.jpg

3.jpg

A taki pilot chyba powinien być:

image.thumb.png.967416df6cc4c5afe50031bfbcda0939.png

Nie wiem z czego to wynika ale egzemplarze z frontem aluminiowym mają lepsze terminale głośnikowe (przynajmniej lepiej wyglądające). Jeśli chodzi o pilota to mam taki sam, nie jest jeszcze taki brzydki bo do CD dołączali podobny tylko z paskudnym napisem "Synthesis". Z pilotami to jest chyba ruletka, różne rodzaje dołączane do różnych urządzeń, wrzucają chyba to co mają akurat na stanie. 

Te wycięte w osłonie logo robi robotę, też mi się to podoba, ładny akcent.

Jak pierwsze wrażenia?

6 godzin temu, Mszachu napisał:

Nie wiem z czego to wynika ale egzemplarze z frontem aluminiowym mają lepsze terminale głośnikowe

No chyba i no to nie ma reguły.

Ogłoszenie z hifishark, front aluminiowy, gniazda "po staremu":

image.thumb.png.37c91fdf378b3a601a949419c9a68514.png

image.thumb.png.e0363fc70cea6f7662db038c5d0fff7c.png

Edytowane przez tomek11

Kopiuj wklej moich wrażeń z sąsiedniego forum.

"Postaram się zachować dystans, ale będzie to trudne. Nie będzie opisu na kilka minut czytania, jak przy Bowersach. Nie napiszę też, że ten wzmacniacz to ósmy cud świata, choćby ze względu na tego plastikowego pilota;) Choć sam wzmacniacz jest zbudowany jak czołg i to czuje się w rękach przy jego przenoszeniu/ustawianiu. Jednym wizualnie się podoba, innym nie. Mi akurat pasuje ten wąski faktor i dość proste, ale jednocześnie nie ascetyczne i bardzo solidne wykonanie. Osłona z wyciętym logo jest piękna. Solidne nóżki, potencjometr działa z przyjemnym oporem, regulacja z pilota bezproblemowa (jest to bolączką w niektórych innych Synthesisach, tzn. potek przy regulacji pilotem jedzie za szybko do góry). Stylistycznie - nie lubię wzmacniaczy drewniano-złoto-brylantowych, takich świecidełek, gdzie wszystko jest naćkane jakby bez ładu i składu. A 96DC+ nie rzuca się za bardzo w oczy, ale po odpaleniu daje fajny klimat lampy. I przy tym grzeje naprawdę solidnie.

Brzmienie - w końcu nie analizuję go tak bardzo, jak przy wcześniej posiadanych wzmacniaczach. Tylko słucham z bananem na gębie, piękna barwa, kolory, emocje, super wokale, gitara, dęciaki. Jak tylko jest okazja, to go odpalam i słucham. I wcale nie jest tak, że 25W dostaje zadyszki przy głośniejszym słuchaniu. Pewnie przy bardziej wymagających kolumnach to się wydarzy, ale Bowersy są elegancko ogarnięte. Dół jest ciepły, ale nie rozlazły, ma lekko zaokrąglone krawędzie, jak mówią Anglicy, ma bloom. Choć oczywiście w kategoriach kontroli Rega ma przewagę. Ale co z tego, kiedy Romy słucha się po prostu przyjemniej? Średnica jest dla mnie bajeczna, dzisiejszy odsłuch płyty Michael'a Franks'a "Barefoot On The Beach" był wielką frajdą z emocjami kojącymi nieco stargane tym tygodniem nerwy. Miód. Spójność ale nie nuda. I ta paleta barw, plastyczność, nasycenie, kultura. Góra jest lekko przygaszona, nieagresywna, ale wielce czytelna. Co dokłada i swoje 3 grosze do wielkiego komfortu odsłuchu. I brzmienie wcale nie jest jak spod koca, kiedy trzeba jest werwa, jest dynamika, ale wszystko podane jest w wielce specyficzny, wykwintny sposób. Chyba specyficzny dla EL34 i klasy A, choć jak wiecie, w tym względzie to żaden ze mnie znawca. 

Wiem jedno, wpadłem jak śliwka w kompot i Synthesis zostaje ze mną na dłużej. Za te 6300 zł było naprawdę warto!"

45 minut temu, tomek11 napisał:

"Postaram się zachować dystans, ale będzie to trudne. Nie będzie opisu na kilka minut czytania, jak przy Bowersach. Nie napiszę też, że ten wzmacniacz to ósmy cud świata, choćby ze względu na tego plastikowego pilota;) Choć sam wzmacniacz jest zbudowany jak czołg i to czuje się w rękach przy jego przenoszeniu/ustawianiu. Jednym wizualnie się podoba, innym nie. Mi akurat pasuje ten wąski faktor i dość proste, ale jednocześnie nie ascetyczne i bardzo solidne wykonanie. Osłona z wyciętym logo jest piękna. Solidne nóżki, potencjometr działa z przyjemnym oporem, regulacja z pilota bezproblemowa (jest to bolączką w niektórych innych Synthesisach, tzn. potek przy regulacji pilotem jedzie za szybko do góry). Stylistycznie - nie lubię wzmacniaczy drewniano-złoto-brylantowych, takich świecidełek, gdzie wszystko jest naćkane jakby bez ładu i składu. A 96DC+ nie rzuca się za bardzo w oczy, ale po odpaleniu daje fajny klimat lampy. I przy tym grzeje naprawdę solidnie.

Brzmienie - w końcu nie analizuję go tak bardzo, jak przy wcześniej posiadanych wzmacniaczach. Tylko słucham z bananem na gębie, piękna barwa, kolory, emocje, super wokale, gitara, dęciaki. Jak tylko jest okazja, to go odpalam i słucham. I wcale nie jest tak, że 25W dostaje zadyszki przy głośniejszym słuchaniu. Pewnie przy bardziej wymagających kolumnach to się wydarzy, ale Bowersy są elegancko ogarnięte. Dół jest ciepły, ale nie rozlazły, ma lekko zaokrąglone krawędzie, jak mówią Anglicy, ma bloom. Choć oczywiście w kategoriach kontroli Rega ma przewagę. Ale co z tego, kiedy Romy słucha się po prostu przyjemniej? Średnica jest dla mnie bajeczna, dzisiejszy odsłuch płyty Michael'a Franks'a "Barefoot On The Beach" był wielką frajdą z emocjami kojącymi nieco stargane tym tygodniem nerwy. Miód. Spójność ale nie nuda. I ta paleta barw, plastyczność, nasycenie, kultura. Góra jest lekko przygaszona, nieagresywna, ale wielce czytelna. Co dokłada i swoje 3 grosze do wielkiego komfortu odsłuchu. I brzmienie wcale nie jest jak spod koca, kiedy trzeba jest werwa, jest dynamika, ale wszystko podane jest w wielce specyficzny, wykwintny sposób. Chyba specyficzny dla EL34 i klasy A, choć jak wiecie, w tym względzie to żaden ze mnie znawca. 

Wiem jedno, wpadłem jak śliwka w kompot i Synthesis zostaje ze mną na dłużej. Za te 6300 zł było naprawdę warto!"

Dzięki za relację. Naprawdę cieszę się, że przypadł tobie do gustu. Super. Mam podobne odczucia co do tego wzmacniacza. Z czasem jak się osłuchasz to warto poeksperymentować z różnymi lampami mocy i sterującymi. U mnie na pokładzie zamiast standardowych, dostarczanych wraz ze wzmacniaczem, Elektro Harmonix grają Psvane EL34 UK oraz sterujące Psvane ART ECC82. Moim zdaniem w takiej konfiguracji wzmacniacz ten gra o klasę wyżej. EL34 z EH w stosunku do Psvane grają bardziej "chropowato", "ziarniście", szorstko. Natomiast Psvane to gładkość, aksamitność i jednocześnie, mimo tych powyższych cech, szczegółowość, magia i dobry bas. Niestety lampy mocy od Psvane nie są szczególnie trwałe. U mnie po ok. 14 miesiącach grania w jednej lampie pojawiły się szumy, a gram stosunkowo nie tak dużo, maksymalnie średnia wyjdzie 2 h dziennie a podejrzewam, że w rzeczywistości będzie to trochę mniej. Niemniej jednak dla takiego grania warto było wydać tą kasę, w zapasie już czeka kolejna dobrana kwadra 🙂

Edytowane przez Mszachu

@Mszachu Dziękuję, lampa to dla mnie to zupełnie nowe podwórko, którego się bałem, miałem mieszane uczucia, itd. Ale warto było się przełamać. Co do Psvane, tak czytałem o nich co nieco i to będzie pewnie kolejny krok. Ale wszystko po kolei, najpierw chcę rozegrać Romę ze 100 godzin na Electro Harmonixach, później zobaczę. 

Nota bene, gdzie kupowałeś swoje Psvane? Polecasz jakieś konkretne miejsce na zakupy?

Jaki to koszt za kwadrę? Mniej więcej?

Edytowane przez tomek11

Godzinę temu, tomek11 napisał:

Gratki, co szkiełko to szkiełko. ;)

PS mi w pre bardziej podobają się gold lion. Wydaje mi się też, że cieszą się lepsze opinią na temat brzmienia .

Edytowane przez J4Z

.

@tomek11 Psvane kupowałem w zeszłym roku w 4hifi, wtedy mieli najlepsze ceny. Zresztą są dystrybutorem Psvane na Polskę. Teraz widzę, że pojedyncza lampa kosztuje 161,5 zł. Cena ta sama co w zeszłym roku.

• 3 tygodnie później...

Co sądzicie o tym wzmacniaczu?
Czy po wymianie lamp konieczna jest wizyta w serwisie żeby podregulować BIAS? Nie da się tego domowymi sposobami? W sieci nie znalazłem zdjęć środka, schematu (pewnie prosty) żeby ewentualnie upgradeować.
Szukam lampy do Chario Delhinus i nie wiem czy umawiać się na wizytę bo mam stosunkowo blisko na odsłuch.
Nie będę ukrywał, że jestem otwarty na wydanie nawet 2000zł na EL34 jeśli miałoby to znacząco poprawić brzmienie.
Najpier jednak pewnie warto poeksperymentować ze sterującymi.

https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-lampowy-synthesis-roma-753ac-el34-nowe-lampy-CID99-ID13DxuJ.html?reason=observed_ad

23 godziny temu, naczesany napisał:

Czy po wymianie lamp konieczna jest wizyta w serwisie żeby podregulować BIAS? Nie da się tego domowymi sposobami? W sieci nie znalazłem zdjęć środka, schematu (pewnie prosty) żeby ewentualnie upgradeować.
Szukam lampy do Chario Delhinus i nie wiem czy umawiać się na wizytę bo mam stosunkowo blisko na odsłuch.
Nie będę ukrywał, że jestem otwarty na wydanie nawet 2000zł na EL34 jeśli miałoby to znacząco poprawić brzmienie.

https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-lampowy-synthesis-roma-753ac-el34-nowe-lampy-CID99-ID13DxuJ.html?reason=observed_ad

Nie słuchałem tego wzmacniacza więc niestety nic nie mogę powiedzieć na temat jego grania. Bias w nim ustawiany jest manualnie i tu producent moim zdaniem dał trochę ciała, trzeba rozkręcać obudowę i używać miernika. Myślę, że w warunkach domowych jest to spokojnie do ogarnięcia. Lampy oryginalnie montowane w tym modelu - czyli JJ są mocno przeciętne dźwiękowo - więc tutaj masz dużo możliwości ulepszenia dźwięku (np.  Psvane El34UK, czy ostatnie przez mnie używany EL34 TAD Black Plate). W mojej Romie 96DC+ większy wpływ na zmianę dźwięku miały zdecydowanie lampy mocy niż lampy sterujące. Jeśli masz blisko na odsłuch to moim zdaniem warto podjechać, Synthesis'y grają fajnie, może się spodobać.

9 godzin temu, Mszachu napisał:

W mojej Romie 96DC+ większy wpływ na zmianę dźwięku miały zdecydowanie lampy mocy niż lampy sterujące.

Zazwyczaj jest zdaje się inaczej. Trochę mnie tym zaskoczyłeś. No nic, w każdym razie ja jeszcze gram na standardowych.

9 godzin temu, Mszachu napisał:

Lampy oryginalnie montowane w tym modelu - czyli JJ

Chyba Electro-Harmonix?

W dniu 28.12.2024 o 21:31, tomek11 napisał:

Zazwyczaj jest zdaje się inaczej. Trochę mnie tym zaskoczyłeś. No nic, w każdym razie ja jeszcze gram na standardowych.

Chyba Electro-Harmonix?

Czy jest inaczej to nie wiem - być może przy użyciu innych lamp np. NOS efekt będzie inny, ja w każdym bądź razie po wymianie standardowych lamp sterujących Electro-Harmonix na Psvane odczułem jedynie kosmetyczne zmiany. Natomiast zmiana lamp mocy przyniosła wyraźną zmianą dźwięku i to bynajmniej nie kosmetyczną. Jeżeli grasz na standardowych to jeszcze wszystko przed tobą 😉 . To jest właśnie piękne we wzmacniaczach lampowych, że można kształtować dźwięk wg swoich upodobań, praktycznie jakby z każdą wymianą lamp dostawało się nowy wzmacniacz. Oczywiście pewne cechy dźwięku pozostają zachowane.

W Roma 753 w pierwszych latach produkcji montowano JJ, później różne i chyba wynika to z tego co akurat było w magazynach lub kto był dostawcą.

P.S. i jak wrażenia po kilku tygodniach obcowania z Roma 96?

3 godziny temu, Mszachu napisał:

Jeżeli grasz na standardowych to jeszcze wszystko przed tobą 😉 . To jest właśnie piękne we wzmacniaczach lampowych, że można kształtować dźwięk wg swoich upodobań, praktycznie jakby z każdą wymianą lamp dostawało się nowy wzmacniacz. Oczywiście pewne cechy dźwięku pozostają zachowane.

Na razie jeszcze poczekam. Ale myślałem o tych: https://www.premiumsound.pl/psvane-philips-holland-metal-base-replica-el34ph.html

3 godziny temu, Mszachu napisał:

P.S. i jak wrażenia po kilku tygodniach obcowania z Roma 96?

Super, po prostu włączam i słucham z wielką przyjemnością, bez rozmieniania dźwięku na drobne.

1 godzinę temu, tomek11 napisał:

Grubo 🙂 . Też o nich jakiś czas temu myślałem, ale te lampy uważane są za dość awaryjne - a cena wysoka, jak po roku używania chociażby jedna wyzionie ducha to będzie bolało. Mam tak teraz z Psvane EL34 UK, jedna szumi, pozostałe dobre i właściwie cała kwadra idzie się w ch (piiii).....j 😉  a używane tylko 14 miesięcy i to wcale nie intensywnie. Ale ma zapasową, kiedyś kupioną. Za to moje ostatnie odkrycie to TAD EL34 Black Plate, nie wiem skąd oni te lampy biorą (bo ich nie produkują) ale robią wrażenie - szczegółowość, trójwymiarowość i no i ten głęboki, mocny bas. Ale niestety w stosunku do Psvane EL34 UK są trochę chłodniejsze w barwie co słychać od pierwszego odpalenia, ale bardzo ciekawe lampy, coraz bardziej mi się podobają. 

W dniu 27.12.2024 o 12:28, naczesany napisał:

Wzmacniacz ma automatyczny bias , wymieniasz zużyte lampy na nowe i dalej grasz 🙂😉

https://www.stereolife.pl/archiwum/testy/wzmacniacze-i-amplitunery/3360-synthesis-roma-96dc

Screenshot_20241231_043730_Samsung Internet.jpg

Piotr

• 1 miesiąc później...

Witam wszystkich serdecznie!

Chcę nabyć pierwszą lampę. Mam kolumny Bowersa 603 s3 . Słuchałem Haiku Origami w sklepie i byłem oczarowany, zadowolony, myślałem , ze jak posłucham Sensei211 to już będzie szczyt. Niestety bardzo dokładny dźwięk, super dokładny, ale na moim zestawie za ostra dla mnie góra, za mało srednicy i brak magii lampowej.

Teraz zamierzam przesłuchać w domu Synthesis roma 510ac oraz może 96 , porównując z Origami--będę też miał na testy.

Lubię dobrą średnicę bez męczącej góry, lubię szczególnie rock, ale słucham też klasykę, jazz i inne formy. Ciekawe jak wypadną testy.

A co Wy uważacie które będą dla mnie...czy to może bez osłuchu w domu wróżenie z fusów..

Mam już dość współczesnych tranzystorów przez ten suchy sztuczny dźwięk,  już te z lat 80-90 tych były lepsze.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
W dniu 27.12.2024 o 12:28, naczesany napisał:

Ciągle jeszcze "wisi" w ogłoszeniach. Cena obniżona o jakieś 500zł po wcześniejszej ofercie.

Do tego taki kwartet:   https://www.ebay.pl/itm/135522398545?_skw=el34+black&itmmeta=01JN3Q12HZ9TJN9GZJGPW122JH&hash=item1f8dc3b151:g:UmcAAOSwXeFnmQT7&itmprp=enc%3AAQAKAAAA0FkggFvd1GGDu0w3yXCmi1e5eFi1DLvjTVkslzFmmcE3rwWCwmnUqi6rZegkQ%2BpFVAhnGrFHQUst%2FjUsFEIn2QKtNMhiLcBj1vUFUmT9YEzX%2BQvjg3i2eASgRgjAHJ%2FLAOzIEgEvYDX5erks9fwwWPQHoSJQBUMuOWQaEqz%2FOElj7sjgEaciRnw%2BegMSVj7OB%2BGoJ%2FaB%2B%2B3o374L0XQKe4XE7wwrDP81bYpJeEVoHPL13e16uZwRBDiCcD%2BjRQDl2R1bpMKE7DIMbhWrACVn%2BDo%3D|tkp%3ABk9SR5KphPeoZQ

Może by zagrał taki zestaw?

• 3 tygodnie później...

Dzisiaj tak: kaczka w piekarniku, dobra Rioja w kieliszku, żona przy kompie w innym pokoju (bo mięsne obiady ja przygotowuję i wtedy nikt nie ma prawa plątać się po kuchni). A Chris Botti dał mi takie emocje, że aż łezka się zakręciła. Bravo Synthesis;) Ale brawa też dla Bowersa, dobre combo z tą lampą.

W dniu 16.03.2025 o 17:02, tomek11 napisał:

Dzisiaj tak: kaczka w piekarniku, dobra Rioja w kieliszku, żona przy kompie w innym pokoju (bo mięsne obiady ja przygotowuję i wtedy nikt nie ma prawa plątać się po kuchni). A Chris Botti dał mi takie emocje, że aż łezka się zakręciła. Bravo Synthesis;) Ale brawa też dla Bowersa, dobre combo z tą lampą.

Czyli jest to co najważniejsze - przyjemność i emocje. Właśnie pod tym kątem składałem system - muzyka ma przede wszystkim  sprawiać przyjemność i dawać emocje i nie męczyć uszu - czyli nie kłuć, nie piszczeć, nie drzeć japy i nie dudnić 🙂 .

P.S. "żonglowałeś" już lampami czy grasz na fabrycznych?

8 godzin temu, Mszachu napisał:

"żonglowałeś" już lampami czy grasz na fabrycznych?

Na razie wciąż fabryczny setup.

Myślałem o tych: https://tubes-store.eu/pl/ecc82-12au7-5814a-6189-cv4003/1-ecc82-12au7-RCA-clear-top-.html

Edytowane przez tomek11

Gdybyście dzisiaj mieli wybierać między tymi trzema modelami to co wybralibyście?

Roma 753ac
Roma 96DC+
Roma 510AC

A może ktoś miał okazję odsłuchiwać wszystkie trzy egzemplarze i miał porównanie?

W dniu 23.03.2025 o 04:26, tomek11 napisał:

Na razie wciąż fabryczny setup

Postawię śmiałą tezę, że kolejne emocje jeszcze przed tobą 🙂.

Jeśli chodzi o lampy NOS to jestem sceptycznie nastawiony.  Myślę, że jeszcze sterujące NOSy można kupić w miarę w dobrym stanie i pograją jeszcze trochę, natomiast w przypadku lamp mocy to już praktycznie ruletka. Jeszcze 15 - 20 lat temu takie lampy były dostępne i w miarę przyzwoitych a i czasem śmiesznych cenach. Obecnie nowych "new old stock" praktycznie nie ma, a jak są to w wysokich cenach albo są już nieźle przechodzone. To co najgorsze w NOSach jest to jak się bardzo spodoba granie a nie będzie już dostępu "nowych" na wymianę to co dalej? Będzie bolało 😉 .

1 godzinę temu, naczesany napisał:

Gdybyście dzisiaj mieli wybierać między tymi trzema modelami to co wybralibyście?

Roma 753ac
Roma 96DC+
Roma 510AC

A może ktoś miał okazję odsłuchiwać wszystkie trzy egzemplarze i miał porównanie?

Wybrałbym 96DC+ 😉

A tak poważnie to nie słyszałem pozostałych modeli. Na pewno na plus jest to, że 96DC+ ma przyzwoitego DACa z trzema wejściami cyfrowymi, jak dla mnie jest to najlepiej skrojony i przyjazny użytkownikowi wzmacniacz z serii Roma (jeżeli ktoś poszukuje niedrogiego, fajnie grającego wzmacniacza lampowego). 753AC jest w porównaniu do Romy trochę nieekonomiczny - te same lampy mocy, brak DAC i w dodatku znacznie droższy. 

510 to już inne lampy - tu już będą miały znaczenie własne preferencje.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.