Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt na bazie przewodów ...

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

kabelek od Matthew za free

taśma teflonowa 2zl

ekran wyciagniety z innego kabelka 8zl

wtyki oferowane na forum "podrobki WBT" 31zl

oplot z liny wspinaczkowej 3,6zl za metr wykorzystalem 1,2metra a kupilem 2 metry

koszulka termokurczliwa 2zl

calosc okolo 50 zl

Smoky>

Jaką konstrukcję ma Twój "Reference"?

Bo ja właśnie zmajstrowałem sobie intekonekt na bazie kabli miedzianych, srebrzonych, w teflonie (mających "coś" wspólnego z Fadeover'em - pozdrawiam ;).

Dałem 2 przewody - 1 "gorący" i 1 ekran. Nie skręcałem ich ze sobą, nie ekranowałem - więcej oddzieliłem od siebie, dajac im "przestrzeni" do działania ;)

zobaczymy co z tego wyjdzie. Grzeją się póki co.

Na razie podjąłem decyzje że te kable pójdą "na sygnał" w moim G-Clonie i z nich zrobię głośnikowe.

Ze spostrzeżeń na początek: "zjadł" Gothama(lepsza kontrola basu, lesze stereo) i i Klotza(wysokie dźwięczniejsze, zwłaszcza blachy, lepsza kontrola basu, poprawa stereo)

Pozdrawiam

Piotr

>smoky bardzo ladnie wyszedl ten kabelek - gratulacje

Z mojego jestem bardzo zadowolony i i tu podziękowania dla Przemka [AcoustiC] i Matthew za udarowanie nam kawałka świetnego przewodu.

Zbudowalem go z pary czerwonego przewodu, plus powrotna masa z białego (ten drugi przewod do krosowania) plus ekran wyciągniety z innego przewodu połaczone z jednej strony z masą.

Kabelek od razu czuć w systemie - gra bardzo ładnie, lekko i przyjemnie w porównaniu do cordiali, klotzow i eagle. Jest to naprawde widoczna poprawa - oczywiscie nie są to zmiany jak po wymianie częsci systemu, ale ucywlizował sie dzwięk we wszystkich aspektach.

Pozdrawiam

Zobaczcie na ten kabel !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

na 600V czyli wnioskuję ze teflon grubszy, tak jak z białym kabelkiem... a biały pobił czerwony jednak, mimo że czerwony grubszy o prawie 2 razy ale dużo cieńszy teflon.. szkoda że nie ma zdjęć tego kabla w axonie

Ukryta Zawartość

to jeszcze niezła opcja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ok dostałem oplot od Smokyego i pokazuję wyniki.. splot to: sygnał 2 żyły białego i 1 żyła czerwonego czyli 2x0,14mm2 i 1x0,22mm2... masa: 2x biały i 2x czerwony

[obrazekLUKASZ-280760_1.jpg] [obrazekLUKASZ-280760_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-5385-100009073 1170265767_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oraz zrobiłem klejny: równiez 7 żył, w tym 4x biały na sygnał i 3x czerwony na mase: splot wszystko naprzemian.

oppowiem ja osłucham się, poprzedni jest jak na razie najlepszym jaki mam, poznałem co to powietrze w muzyce, duża tetaliczność i rozdzielczość, przekonałem się ile może dać dobry IC w średnim systemie

[obrazekLUKASZ-280763_1.jpg] [obrazekLUKASZ-280763_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-5385-100009071 1170265772_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hehe, ten słynny czerwony to całość 0,22mm2 to 7 żyłek w teflonie

biały: również 7 żyłek ale całość 0,14mm2 w dużo grubszym teflonie, brzmi lepiej od czerwonego.

1 kabel w lince

splot: 7 kabelków (nie mylić z żyłkami), 2 białe i 1 czerwony na sygnał, na mase poszły 2 białe i dwa czerwone, pltłem używając 3 sygnałowych jako jeden i tych czterech jako 2 na mase więc jak warkocz

2gi IC ten duży:

splot: 7 żył ale na sygnał poszły już 4 białe a na mase 3 czerwone, splot na przemian wszystko... jeszcze nie odsłuchiwany, dziś zapodam na spokojnie

=>Witaj Matthew.

Tak sie akurat sklada, ze ja kompletnie nie potrafie sie zajmowac takimi rzeczami i sam bym sobie takiego kabelka nie zrobil. W zwiazku z tym mam pytanie. Czy wykonujesz IC na zamowienie? Jesli tak, to ile by wyniosl koszt wspomnianych, gotowych kabli. Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.

• 1 miesiąc później...

Czy na IC może być cos takiego próbował już ktoś?

Ukryta Zawartość

Gdzie kupujecie miedz posrebrzana w teflonie rożnego AWG :)

Pozdro Virus

Ukryta Zawartość

słuchajcie, w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) kupowałem rurki teflonowe, w albedo drut srebrny 6N, jestem w trakcie wyprodukowania mojego kabla referencyjnego hehe z systemem DBS.. postaram się dokładnie opisać i porobić zdjęcia...czekam na przesyłkę z albedo... mam dostać drut srebrny soli core wygrzany o przekroju kwadratowym o boku 0,7mm...resztę później opiszę dokładnie

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.