Skocz do zawartości
IGNORED

Używane/nowe monitory do 3000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuję głośników w kwocie do 3000zł. Aktualnie posiadam pioneer vsx528, chociaż jego też planuję zmienić z racji tego że nie ma bluetootha, ale chcę zacząć od zmiany głośników. Poszukuję nowych bądź używanych. Pokój ma około 25m2.

Zależy mi na wyrazistym basie i wyrazistym dzwięku. Z ciekawszych głośników mam tylko porównanie do ma silver rx8 + rx2 + centralny i ten zestaw podoba mi się jak gra.

Ewentualnie jeśli ktoś ma jakieś propozycje odnośnie amplitunera to chętnie bym ich wysłuchał. Na razie zastanawiałem się nad marantz nr1508 w granicach 1500zł.

Dzięki za pomoc i pozdrawiam

Dokładnie kolumny podłogowe. Mogę dodać, że zastanawiałem się nad monitorami silver rx6/ heco aurora 700, ale nie słuchałem ich, więc nie wiem co w tej kwocie będzie dobrym wyborem z wyrazistym basem i czystą, miłą dla ucha resztą

Pytanie na co chcesz zmienić Pioneera?  Postawisz na wzmacniacz stereo plus moduł bluetooth?  Pytam ponieważ to bardzo istotne , mam na myśli moc wzmacniacza , wydajność, charakter brzmienia etc. 25m2 to nie mało i moim zdaniem pasuje mieć te "kilka watów" w zanadrzu. 

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.“ —  George Orwell _______________________________________________________

Myślałem o amplitunerze z racji większej ilości multimediów i zastanawiałem się nad marantz nr1508 bo kosztuje w granicach 1500zł. Chyba, że jest coś fajnego wartego uwagi ze wzmacniaczy w tym budżecie z modułem bluetooth

8 godzin temu, Krizu napisał:

Myślałem o amplitunerze z racji większej ilości multimediów i zastanawiałem się nad marantz nr1508 bo kosztuje w granicach 1500zł. Chyba, że jest coś fajnego wartego uwagi ze wzmacniaczy w tym budżecie z modułem bluetooth

Hej

Mam model 1608 i głównie używam go do kina ale czasami odsluchyje na nim muzyke ze spotyfy i tak szczerze  to nie brzmi to dobrze. Ale kiedy podpinam pod niego 300w integre która  wykorzystuje jako końcowe  mocy to dźwięk  się poprawia.na twoim miejscu  poszukał bym np.marantza mcr

Edytowane przez Ronaldo9
15 minut temu, Ronaldo9 napisał:

Hej

Mam model 1608 i głównie używam go do kina ale czasami odsluchyje na nim muzyke ze spotyfy i tak szczerze  to nie brzmi to dobrze. Ale kiedy podpinam pod niego 300w integre która  wykorzystuje jako końcowe  mocy to dźwięk  się poprawia.na twoim miejscu  poszukał bym np.marantza mcr

W takim razie może coś zupełnie innej firmy? Zależy mi na tym żeby posiadał bluetooth oraz w miarę nowoczesne technologie jednocześnie odpowiednio napędzając takie kolumny jak wyżej wymienione. Budet mam do 2tyś plus 3tyś na kolumny także jeśli ktoś ma jakieś propozycje to chętnie ich wysłucham

7 minut temu, Krizu napisał:

W takim razie może coś zupełnie innej firmy? Zależy mi na tym żeby posiadał bluetooth oraz w miarę nowoczesne technologie jednocześnie odpowiednio napędzając takie kolumny jak wyżej wymienione. Budet mam do 2tyś plus 3tyś na kolumny także jeśli ktoś ma jakieś propozycje to chętnie ich wysłucham

Zmiana firmy nic nieda .tanie kino jest poprostu  za słabe i ja wolałbym  kupić all in one  typu.marantza mcr gdzie masz wszystkie gadżety.to  urządzenie  zostało zaprojektowane  pod stereo wiec napewno  będzie lepszą  opcją  niż kino.

Edytowane przez Ronaldo9