Skocz do zawartości
IGNORED

BLUESOUND NODE 3

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, bopich napisał:

A jak z zasilaniem daca ciagle na kablu ??

I czy da się wyłączyć te światełka 

Ostatnio się dowiedziałem że w Qutest da się je przygasić czy zgasic ale to ktoś na forum pisał w instrukcji o tym nie ma. 

Więc musiał byś poszukać duża szansa że działa to tak samo 

Co do stałego zasilania grzeje się nieco bardziej ale nic mu to nie szkodzi. 

Piotr 

Ale liniowe czy impulsowe 

Czekam trochę na triangle theta i mam odłożoną kasę jeżeli nie ma dużej różnicy między qutestem a mojo2  to wolałbym rezerwy nie ruszać w bs mam liniowe i zastanawiam się ile mojo wniesie 

10 minut temu, bopich napisał:

Ale liniowe czy impulsowe 

Czekam trochę na triangle theta i mam odłożoną kasę jeżeli nie ma dużej różnicy między qutestem a mojo2  to wolałbym rezerwy nie ruszać w bs mam liniowe i zastanawiam się ile mojo wniesie 

Nie no jest:):).

Mówię tylko że to jest podobna szkoła grania. Widać oo wyglądzie i widać po brzmieniu. Qutest jest lepiej wykonany i broni dostojniej. Różnica w cenie adekwatna. Mimo że to mały prosty dac.

Ja miałem przyjemność z seryjnym zasilaczem. Więc nie wiem jak będzie z liniowym.

Piotr 

Przedstawię sprawę jak jest składam zestaw do sypialni kef xq1 bs node i denon pma 2020 ae 

drugi zestaw

theta mf ms6i 500 i lumin 

lumina mam theta na sygnał muszę kupić 2 letnie za 8000 

mojo 2 do bs do sypialni

Nie lubię M6 500i. Od razu bym do niego włożył Qutest żeby ożywić system. Miałem go kiedyś i brakowało mi rozdzielczości strasznie. Moc spoko 🙂

do 2020ae i kefa chord to dobry pomyslm pytanie jak używasz sypialni 🙂

SAsasasa 😛

A całkiem poważnie jeżeli siedzisz tam długo to Qutest jeżeli nie to mojo 2

Piotr 

• 2 tygodnie później...
Teraz, negatyw napisał:

Ciekawostka:
Po wymianie Node na nówkę - jest dokładnie tak samo.

Problem leży widać w całej serii.

Jeśli ten problem jest nie do zaakceptowania, możemy zrobić zwrot. Zapraszamy z dowodem zakupu i urządzeniem do salonu, gdzie zakupił Pan urządzenie. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Generalnie i tak pracuję po COAX. Ponoć Node gra lepiej bez jednocześnie podpiętego RCA. Tak mówią fora.

Pozostaje się pogodzić z tą urodą. Za tę kasę i tak nic lepszego nie znajdę...

22 minuty temu, negatyw napisał:

Generalnie i tak pracuję po COAX. Ponoć Node gra lepiej bez jednocześnie podpiętego RCA. Tak mówią fora.

Pozostaje się pogodzić z tą urodą. Za tę kasę i tak nic lepszego nie znajdę...

To zależy jak bardzo lubisz BluOS 😉

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W dniu 3.10.2022 o 15:32, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Jeśli ten problem jest nie do zaakceptowania, możemy zrobić zwrot. Zapraszamy z dowodem zakupu i urządzeniem do salonu, gdzie zakupił Pan urządzenie. 

Kolejna pochwała w twoim kierunku 🙂

Poznań późno wysuwa się do przodu w hierarchii topów 😛

Piotr 

Chłopaki z Topów dobrze się zachowali. Zresztą czytając ich wpisy tutaj, zawsze się starają pomóc :):)

p.s Wybieram się do nich w tym tygodniu, to poznam osobiście 😛

Edytowane przez Tonnii99
Chłopaki z Topów dobrze się zachowali. Zresztą czytając ich wpisy tutaj, zawsze się starają pomóc :):)
p.s Wybieram się do nich w tym tygodniu, to poznam osobiście

Frontem do klienta
Te ma od nich mojego 2i

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W dniu 9.10.2022 o 20:48, Tonnii99 napisał:

p.s Wybieram się do nich w tym tygodniu, to poznam osobiście 😛

Ale do Poznania rozumiem? 

Bo reszta to jest dramat 😕

Piotr 

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Piotr 

bez przesady. Jest aż tak źle? Na taką ilość salonów?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 14.10.2022 o 16:40, Piotr Sonido napisał:

Piotr 

Byłem wczoraj 🙂

Pozdrawiam serdecznie Pana Jacka i Michała!

p.s dzięki za odsłuch 702s3 - nie tylko ładniejsze od poprzednich ale również i lepiej grają:)

p.s 2 - do S4 też przyjadę 😉

W dniu 14.10.2022 o 18:42, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

bez przesady. Jest aż tak źle? Na taką ilość salonów?

Ja nie znam wszystkich. Ale w paru byłem nie było ciekawie. W Krakowie byłem parę razy bo nie da się. Zero współpracy.

Północna polska nie wiem.

Ale tematy o sieci są , raczej mało pochlebne.

Janusz powinien nieco przeorganizować temat 

4 godziny temu, Tonnii99 napisał:

Byłem wczoraj 🙂

Pozdrawiam serdecznie Pana Jacka i Michała!

p.s dzięki za odsłuch 702s3 - nie tylko ładniejsze od poprzednich ale również i lepiej grają:)

p.s 2 - do S4 też przyjadę 😉

Pozdrów chłopaków 😛

Piotr 

Podzielę się doświadczeniami, może komuś przyda się.

BS3 używam jako transportu do Gustard x16 po USB. TIDAL hifi.

wymieniłem w BS3 interfejs zasilania na PD, dołożyłem Sbooster MK2. 

Dzwiek jest świetny, raz na 5 otworów zdarza się krótki pyk.

Miałem  wcześniej BS2 z fabrycznym zasilaniem,  połączony  coaxem z Audiolab 6000. Później Musical Fidelity M3si po RCA. Nie ma nawet porównania, różnica jest kilku poziomów wobec obecnego zestawu.

Kolejnym krokiem było dołożenie Gustarda. Gdy tylko pojawił się BS3 z USB, sprzedałem 2 i wziąłem się za majstrowanie przy 3. Integre tez zmieniłem ale to inny temat.

Podsumowując, wymiana zasilania na liniowe jest kluczowa a dołożenie porządnego DAC przenosi na inne poziomy.

BS3 kocham za świetny interfejs i łatwość użytkowania.

4 godziny temu, BorkowskiM napisał:

Podzielę się doświadczeniami, może komuś przyda się.

BS3 używam jako transportu do Gustard x16 po USB. TIDAL hifi.

wymieniłem w BS3 interfejs zasilania na PD, dołożyłem Sbooster MK2. 

Miałem  wcześniej BS2 z fabrycznym zasilaniem,  połączony  coaxem z Audiolab 6000. Później Musical Fidelity M3si po RCA. Nie ma nawet porównania, różnica jest kilku poziomów wobec obecnego zestawu.

Kolejnym krokiem było dołożenie Gustarda. Gdy tylko pojawił się BS3 z USB, sprzedałem 2 i wziąłem się za majstrowanie przy 3. Integre tez zmieniłem ale to inny temat.

Podsumowując, wymiana zasilania na liniowe jest kluczowa a dołożenie porządnego DAC przenosi na inne poziomy.

BS3 kocham za świetny interfejs i łatwość użytkowania.

kolejny użytkownik który podkreśla możliwości Node. O zasilaniu można dużo poczytać, widać że i to przekłada się na kolejne, pozytywne zmiany w jakości dźwięki. Interfejs na medal.

Możesz więcej o tym "pyk"? Bo pewnie to akurat "na inne poziomy" nie przenosi...?

Ok, ale ile cię to realnie wyszło?

Bo nikt nigdy nie zaprzeczał o możliwościach rozbudowy node. Sam uważam go za dobre, bardzo dobre urządzenie. 

Pytanie czy łączna kwota jest adekwatna.

Piotr 

Wyrazilem sie nieprecyzyjnie.

Problem pykniec wystepowal po podlaczeniu BS3 poprzez USB do MF m3si. Przy uzyciu RCA nie wystepowal. Bylo to irytujace.

Co do ceny, owszem, EUR 500 za BS3, EUR 100 w PD, EUR 240 za Sbooster (z wymienonym kablem zasilajacym), EUR 500 za Gustarda, EUR 150 za kabel USB Neotech - to juz sie robi sporo pieniedzy, nawet jesli celowalem gdzie sie da w wyprzedaze albo uzywane. Z drugiej strony, pokazcie prosze sensowne alternatywy (transport Tidal connect, DAC, zasilanie liniowe) w podobnej cenie. Przykladowo, Chord Qutest tez lubi dolozenie Sboostera.

Przekopalem sie wczesniej przez anglojezyczne internety i zgodna opinia byla, Gustard jest nie do przebicia w cenie < 2000 EUR a BS3 po kompleksowej zmianie zasilania tez nie ma sobie rownych.

Jako DAC, BS3 jest najwyzej sredni - stwierdzilem po dolozeniu Gustarda. Jako transport po upgradzie - doskonaly.

13 minut temu, BorkowskiM napisał:

Z drugiej strony, pokazcie prosze sensowne alternatywy (transport Tidal connect, DAC, zasilanie liniowe) w podobnej cenie.

iFi Zen Stream + Topping HS01. Nic tego nie przebije jakością brzmienia 😉 DAC proponuję SMSL SU-9. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

19 minut temu, Roxi napisał:

Ten Bluesound Node po wyjściu HDMI ma sygnał cyfrowy czy analogowy?

Analogowy to tylko po RCA 😉

• Pokaż nowe odpowiedzi