Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, mariuszryszard napisał:

Podzielisz się wiedzą jak skutecznie zaaktualizować soft? Co po kolei?

Podeślij mi proszę nr swojego zgłoszenia, zobaczę co mogę zrobić od mojej strony.

9 godzin temu, iFi Audio napisał:

Podeślij mi proszę nr swojego zgłoszenia, zobaczę co mogę zrobić od mojej strony.

Dzięki za dobre chęci, miły z Ciebie gość 🙂 Wczoraj dostałem kolejną odpowiedź od Waszego supportu, w której przeczytałem, że i owszem, problemy z aktualizacją się zdarzają, a mocniejszy zasilacz może pomóc... Jak pisałem wcześniej - w trybie Roon na razie wszystko działa, postanowiłem więc - do momentu ewentualnych problemów - dać sobie spokój z aktualizacjami...

Edytowane przez mariuszryszard
W dniu 5.11.2022 o 17:14, marcinmarcin napisał:

@mariuszryszardmasz go zapięty po kablu? U mnie aktualizował się bez problemu. Pamiętam że wyłączałem w trybie zaawansowanym wszystkie niepotrzebne uslugi i działało to świetnie. Nie steruj nim z aplikacji Volumio, tylko przez adres IP z przeglądarki. Spróbuj też bez wpietego dac. 

Po WiFi u mnie krzaczył, apka to niepotrzebne zuo

Czasem przez aplikację się nawet nie da bo po prostu ona się nie odpala.

5 godzin temu, mariuszryszard napisał:

Dzięki za dobre chęci, miły z Ciebie gość 🙂 Wczoraj dostałem kolejną odpowiedź od Waszego supportu, w której przeczytałem, że i owszem, problemy z aktualizacją się zdarzają, a mocniejszy zasilacz może pomóc... Jak pisałem wcześniej - w trybie Roon na razie wszystko działa, postanowiłem więc - do momentu ewentualnych problemów - dać sobie spokój z aktualizacjami...

To znaczy że dodawany zasilacz jest także wadliwy?

Tego jeszcze tutaj chyba nie grali.

Tak osoba pisząca tutaj jako ifi to bardzo sympatyczny człowiek i z olbrzymią wiedzą.

Tym bardziej szkoda że firma nie zgłosiła się do Chińczyków chociażby takich od wiim A bo to oni przygotowali dla nich soft. Byłoby po problemie i produkt naprawdę godny nagrody.

Piotr 

5 godzin temu, mariuszryszard napisał:

Sam korzystam z obu streamów z Roonem i tu faktycznie nie ma żadnych problemów. 

18 minut temu, Piotr Sonido napisał:

To znaczy że dodawany zasilacz jest także wadliwy?

Największym problemem iFi jest brak porządnych instrukcji. Cisnę o to cały czas i mam nadzieję, że w końcu powstaną. 80% problemów, które spotykam na forach (nie tylko tutaj) nie powstałoby, gdyby były instrukcje. Szczególnie przy streamerach, które są diabelnie skomplikowane. Ktoś wpadł na pomysł stworzenia mega elastycznych streamerów z rozbudowanymi funkcjami, ale połapanie się w tym bez instrukcji wymaga trochę pomyślunku. 

3 minuty temu, iFi Audio napisał:

Największym problemem iFi jest brak porządnych instrukcji. Cisnę o to cały czas i mam nadzieję, że w końcu powstaną. 80% problemów, które spotykam na forach (nie tylko tutaj) nie powstałoby, gdyby były instrukcje. Szczególnie przy streamerach, które są diabelnie skomplikowane. Ktoś wpadł na pomysł stworzenia mega elastycznych streamerów z rozbudowanymi funkcjami, ale połapanie się w tym bez instrukcji wymaga trochę pomyślunku. 

A teraz jesteś zatrudniony przez Horn czy dalej przez firmę WiFi?

Może zgłoś to polskiemu nowemu dystrybutorowi. Toż to spora korporacja.

Improvement jest tam modny 🙂

Ale mówią całkiem poważnie niech ci sypną jakąś dodatkową premię i po prostu zrobisz taki FAQ.

Piotr 

Kojarzycie może gdzie można dostać takie zewnętrzne może nie tyle etui co pojemnik na zenstream dzięki któremu on wygląda bardziej jak urządzenia chord?

Chyba @Piopio kiedyś zamieszczał to zdjęcie ale potem nie podał mi skąd to ma.

A znajomy szuka streamera właśnie do kompletu to może przekonałby się wtedy do ifi.

Chodź zapewne będę zobligowany odesłać go tutaj do poczytania: p

32 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Ale mówią całkiem poważnie niech ci sypną jakąś dodatkową premię i po prostu zrobisz taki FAQ.

Piotr 

Kojarzycie może gdzie można dostać takie zewnętrzne może nie tyle etui co pojemnik na zenstream dzięki któremu on wygląda bardziej jak urządzenia chord?

A znajomy szuka streamera właśnie do kompletu to może przekonałby się wtedy do ifi.

Nie w iFi, ale tak blisko jak się da. Mój feedback leci prosto do nich.

Hmm ok tajemniczo. 

I niech tak zostanie:)

Oczywiście przepraszam za to WiFi

Słownik mi to nagminnie poprawia A teraz nie mogę już edytować posta.

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Piotr 

to chyba to ? to z FB z grupy streamingowej 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Screenshot_2022-11-08-16-28-01-18.thumb.jpg.a8a3f66c1f730e5356960941b855396e.jpg

Screenshot_2022-11-08-16-28-01-18.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kurde teraz to już nie wiem teraz mi się wydaje mniej pasować. 

Ale chyba tak to jest chyba to z tym że kurde to jest indywidualny gość myślałem że to jest jakieś oficjalny chiński produkt który po prostu da się kupić.

Ale spoko zanim znajomy przebrnie przez tyle stron tego tematu to może mu się trzy razy odmienić.

Dziękuję ci bardzo za fatygę w szukaniu

29 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Kurde teraz to już nie wiem teraz mi się wydaje mniej pasować. 

Ale chyba tak to jest chyba to z tym że kurde to jest indywidualny gość myślałem że to jest jakieś oficjalny chiński produkt który po prostu da się kupić.

Ale spoko zanim znajomy przebrnie przez tyle stron tego tematu to może mu się trzy razy odmienić.

Dziękuję ci bardzo za fatygę w szukaniu

Tak to jest ta obudowa. Gość indywidualny ale jak będzie miał czas to może zrobić na zamówienie. Nie wychodzi to jednak tanio. Wykonanie pierwsza klasa. Widziałem na żywo. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Świetny pomysł.

Powiedz mi tylko czy on przekłada urządzenia? W sensie tylko wnętrzności lądują w nowym?

Czy całą sztuka?

Zen się grzeje z tego co pamiętam więc nie wiem czy to by było optymalne. 

Piotr 

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Świetny pomysł.

Powiedz mi tylko czy on przekłada urządzenia? W sensie tylko wnętrzności lądują w nowym?

Czy całą sztuka?

Zen się grzeje z tego co pamiętam więc nie wiem czy to by było optymalne. 

Piotr 

Cała sztuka. Nowa obudowa robi za radiator.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

13 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ile za to chciał?

Niestety myliłem się - iFi trzeba rozebrać by włożyć do obudowy.

Koszt to 1000 zł. Drogo niestety. 

Czyli gwarancja średnio?

@iFi Audio jak Horn na to będzie patrzył?

Oj. Tysiak. To zaporowa cena. Dla siebie w wolnej chwili podłubać spoko. Ale do handlu, średnio 

7 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Czyli gwarancja średnio?

Oj. Tysiak. To zaporowa cena. Dla siebie w wolnej chwili podłubać spoko. Ale do handlu, średnio 

Podobno iFi nie ma plomb 😉 

To ręczna hobbystyczna robota. Komercyjnie nie ma szans.

W dniu 8.11.2022 o 16:26, Piotr Sonido napisał:

Hmm ok tajemniczo. 

I niech tak zostanie:)

Oczywiście przepraszam za to WiFi

Słownik mi to nagminnie poprawia A teraz nie mogę już edytować posta.

No hard feelings :) Nie sądzisz, że cały urok Batmana polegał na tym, że nikt  nie wiedział kto to? :)

W dniu 8.11.2022 o 20:45, Piotr Sonido napisał:

Czyli gwarancja średnio?

Gwarancja średnio ;)

W dniu 29.06.2022 o 12:37, maciek1 napisał:

Jest

W jaki sposób można słuchać radia internetowego z komórki? Jest jakaś aplikacja na telefon gdzie można przesyłać dzwięk jak w google cast?

Edytowane przez ttttttt3433434
7 godzin temu, marek.pap napisał:

VRadio ma możliwość renderowania odtwarzania na zewnętrzny odbiornik sieciowy.

Ale nie współpracuje z ifi zen stream (przynjamniej u mnie)

Miałem kiedyś to miłe urządzenie, ale kupiłem je zbałamucony opcją Chromecast, która miała być "lada chwila". Jest mi niezbędna do słuchania serwisu muzyki klasycznej Idagio, który niestety tylko i wyłącznie to obsługuje, nie działa przez upnp. Niestety nie doczekałem się tej aktualizacji. Ciekawe, czy jest jeszcze na nią szansa, czy już sobie odpuszczono? Wiem, to podobno wina Google, który nie chce certyfikować.

Ale swoją drogą to niezła metoda (zresztą wielu producentów), podawać w specyfikacji różne ciekawe i zachęcające do zakupu funkcje, które będą przedmiotem "future update" (i oczywiście ich nazwy pojawiają się w materiałach marketingowych, dają się wyszukiwać). Na które można sobie potem czekać i czekać ad m.d. .... Z podobnych powodów kupiłem kiedyś Auralica Mini, na który "lada chwila" miała powstać aplikacja dla Androida. Minęło wiele lat, a aplikacji nie ma. 

W dniu 8.11.2022 o 20:53, Piopio napisał:

Podobno iFi nie ma plomb 😉 

To ręczna hobbystyczna robota. Komercyjnie nie ma szans.

Nie wszystkie sprzęty audio mają plomby wystarczy że w serwisie zobaczą że śruby były odkręcane i już po robocie.

W dniu 9.11.2022 o 22:42, iFi Audio napisał:

hard feelings 🙂 Nie sądzisz, że cały urok Batmana polegał na tym, że nikt  nie wiedział kto to? 🙂

Ha ha w punkt!

Jako fan Batmana chwalę!

Piotr 

Na czym właściwie polegają problemy z Tidal connect? bo mi na tym najbardziej w tej chwili zależy, mogę nawet przeboleć brak Chromecast. Gdy miałem to poprzednio, to działało bez problemu raczej. 

Jeśli komuś znudził się Stream, albo zamienił go na najwyższego Lumina i nie żałuje, to mogę przygarnąć za 1300 powiedzmy. PW jak coś.

Godzinę temu, freju napisał:

a prawdy tym tyle co w programie tuska 😂

Nie chciałbym wchodzić w politykę, ale porównałbym to raczej do "prawdy" mlaskającego gnoma. Tzw. "prawdy" trzeciej kategorii tischnerowskiej.

9 godzin temu, MacP napisał:

Miałem kiedyś to miłe urządzenie, ale kupiłem je zbałamucony opcją Chromecast, która miała być "lada chwila". Jest mi niezbędna do słuchania serwisu muzyki klasycznej Idagio, który niestety tylko i wyłącznie to obsługuje, nie działa przez upnp. Niestety nie doczekałem się tej aktualizacji. Ciekawe, czy jest jeszcze na nią szansa, czy już sobie odpuszczono? Wiem, to podobno wina Google, który nie chce certyfikować.

Ale swoją drogą to niezła metoda (zresztą wielu producentów), podawać w specyfikacji różne ciekawe i zachęcające do zakupu funkcje, które będą przedmiotem "future update" (i oczywiście ich nazwy pojawiają się w materiałach marketingowych, dają się wyszukiwać). Na które można sobie potem czekać i czekać ad m.d. .... Z podobnych powodów kupiłem kiedyś Auralica Mini, na który "lada chwila" miała powstać aplikacja dla Androida. Minęło wiele lat, a aplikacji nie ma. 

Wiele tych urządzeń nie posiada opcji Chromecast który jest chyba najbardziej z wygodnych, co wybrałeś w zamian? Ja obecnie korzystam z NP 5 Prisma i działa stabilnie. 

7 godzin temu, ttttttt3433434 napisał:

co wybrałeś w zamian?

No właśnie wciąż używam krążka Chromecast, i nie jest źle , ale jeszcze lepiej jest z malinką Pi4 po USB. Chciałbym jednak zwolnić wejście optyczne we wzmacniaczu i mieć urządzenie które integruje dobry transport, także do plików dsd, oraz chromecasta, najlepiej właśnie z wyjściem USB. Miałem nadzieję że czymś takim będzie właśnie Zen Stream... Prisma ma chyba tylko wyjście SPDIF.

• Pokaż nowe odpowiedzi