Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, m4tech napisał:

Kilka dni temu po walce i dochodzeniu przyczyn nie możliwości zrobienia updatu, zaktualizowało mi do wersji z kwietnia 2022

... mam nadzieję że nie ma nowszej, bo tak mi teraz system melduje, ale mu nie wierzę, także poprosze tez o potwierdzenie

Ja miałem nadzieję:) Nic się nie zmieniło jednak.  Czyli niebawem rocznica i brak pewności czy czeka nas coś nowego... Szkoda. 

2 godziny temu, maciek1 napisał:

Ja miałem nadzieję:) Nic się nie zmieniło jednak.  Czyli niebawem rocznica i brak pewności czy czeka nas coś nowego... Szkoda. 

Częstotliwość aktualizacji rzeczywiście słabo świadczy o iFi. Gdyby wszystko z softem było ok to można zrozumieć, ale użytkownicy zgłaszają problemy i nic się nie dzieje.

Albo ifi może faktycznie ma wywałke na to  🥴 Niech się sprzeda ile się da i za chwile new model z new soft super hiper upgradeowany 😉 i 3,5 tysia bo jest doskonały heee , a oni z rękawa wysypują graty co chwile nowe ;))

1 minutę temu, freju napisał:

Albo ifi może faktycznie ma wywałke na to  🥴 Niech się sprzeda ile się da i za chwile new model z new soft super hiper upgradeowany 😉 i 3,5 tysia bo jest doskonały heee , a oni z rękawa wysypują graty co chwile nowe ;))

Oby nie, ale na razie na to wygląda...

8 godzin temu, m4tech napisał:

Czy ktoś gra z Roon po USB w trybie Exclusiv (2)  ?

Ja próbowałem miesiąc temu roon z 2 w exclusive dla roona i nie wykrywa usb tylko w kanale nr 1 mogłem grać z usb. Tak więc w dedykowanym dla roon nie udało mi się usb wlaczyc.

Edytowane przez aldi18
14 godzin temu, maciek1 napisał:

Jaka jest ostatnia aktualizacja, bo może coś mi umknęło? Od kiedy jest dostępna?

2.31.7 z kwietnia 2022

14 godzin temu, m4tech napisał:

Po aktualizacji IFI jest lepiej , ALE:

1. W trybie exclusiv RoonReady w Roon widoczne jest TYLKO wyjście spdif pomimo że użyty kabel USB , DAC włączony itd

2. Tidal Connect exclusiv z app na Iphona zrywa połączenie co 2 utwory, na windowsie po około 20tu to samo

Jest może już opracowany  sposób postępowania ww przypadkach?

ps. w trybie 1 w Roon po USB bez problemu, całą noc słuchawki wygrzewane, bez przerwy, no ale chcę tryb 2 po usb.....

1. Też korzystam z tego trybu: w trybie AIO ustawiam wyjście na urządzenie USB i potem przełączam tryb. Zen Stream zachowuje ustawienia, a wygasza niepotrzebne procesy. 

2. U wielu osób Tidal zachowuje się normalnie po ostatniej aktualizacji aplikacji. Jeżeli masz aktualną apkę, to często pomaga wyczyszczenie cache. Zobaczę na moim jak to śmiga, bo na codzień używam tylko Roona.

6 godzin temu, maciek1 napisał:

Oby nie, ale na razie na to wygląda...

Nowy streamer, Neo Stream działa na tym samym sofcie, dostosowanym tylko pod inny hardware. Nie, nie wycofujemy wsparcia produktu, nie nie ma Zen Stream v2.

1 godzinę temu, iFi Audio napisał:

....w trybie AIO ustawiam wyjście na urządzenie USB i potem przełączam tryb. Zen Stream zachowuje ustawienia, a wygasza niepotrzebne procesy. 

Niestety nie potwierdzam, w tym wypadku nie zachowuje ustawienia, to samo twierdzi kolega powyżej.

Zresztą mi to rybka, już sobie powiedziałem że to pierwszy po przerwie i ostatni miesiąc Roona, czy Zenek zostanie to jeszcze otwarta kwestia, ale żeby takich podstaw z podstaw informatycy nie ogarnęli od kwietnia 22...

19 godzin temu, m4tech napisał:

Niestety nie potwierdzam, w tym wypadku nie zachowuje ustawienia, to samo twierdzi kolega powyżej.

Zresztą mi to rybka, już sobie powiedziałem że to pierwszy po przerwie i ostatni miesiąc Roona, czy Zenek zostanie to jeszcze otwarta kwestia, ale żeby takich podstaw z podstaw informatycy nie ogarnęli od kwietnia 22...

Korzystasz z Roona na Windowsie, MACu, czy Roon Rock? 

Domyślam się, że software masz aktualny.

Zgłaszałeś ticket do naszego supportu?

1 godzinę temu, Arnold Pacman napisał:

Witam Koledzy jaki polecacie zasilacz do ifi zen stream? 

U mnie Zen gra z Tomankiem na tranzystorze. Nie ma uwag, różnica na plus wyraźna. 

11 minut temu, Arnold Pacman napisał:

Dzięki za odpowiedź. 

Już jest jakaś opcja. A jakie jest napięcie na tym Tomanku? 

Jak napiszesz do niego to ustawi Ci jakie chcesz. Ja mam 15V.

Edit: przekop się przez ten wątek, było tu sporo o zasilaczach.

Edytowane przez spokojnie
1 minutę temu, Arnold Pacman napisał:

Właśnie zastanawiałem się czy  9 czy 15V. Ale dzięki Tobie już wszystko wiem. 

Poczytaj ten wątek - wcześniej było tu pisane o zasilaczach.

7 minut temu, Arnold Pacman napisał:

Właśnie zastanawiałem się czy  9 czy 15V. Ale dzięki Tobie już wszystko wiem. 

U mnie idealnie się sprawdza Topping P50, napięcie 15V

Ten topping P-50 może być dobry ,jeszcze go nie testowałem ale 1A tam wystarcza w tym Zenie nie gotuje sie ten zasilaczyk  ?Tomanka odpuść 🙂 toleruje oszczędności  do pewnego stopnia ale są granice ;))

Edytowane przez freju

Generalnie przy Zen Streamie najlepiej używać zasilaczy 15V, jest wtedy najchłodniejszy.

Ja do niego polecam coś z naszej stajni (cóż za zaskoczenie 😉 )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mamy jeszcze wyższy model zasilacza, ale moim zdaniem on do Zen Streama to już overkill 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IFI Stream dzwiękowo się broni ale u mnie dwa problemy których nie potrafię rozwiązać i już powoli mnie zaczyna to do szału doprowadzać 😄

1.Najważniejszy-IFI nie wczytuje mi wszystkich folderów z muzyką z dysku.Nie pomogło kupienie dysku SSD który jest mniej prądożerny.Co ciekawe z poziomu biblioteka muzyki-USB widzi foldery od litery A do M i później odrazu W

Z poziomu artystów jest już trochę lepiej ale i tak 1/3 nie mam i nie pomaga zmiana nazwy folderu itd .Z poziomu albumów jest podobnie czyli nie czyta wszystkich folderów

2.Problem to nieszczęsny Tidal nie wiem czy to problem IFI czy aplikacji Tidala na PC

Po włączeniu danego albumu często się zadarza że po dwóch trzech utworach muzyka z IFI dalej leci na głosnikach a na PC wywala że nie widzi IFI stream i gra na głośnikach z PC.Po zaznaczeniu znowu żródła w Tidalu jako IFI Stream utwór włącza się normalnie ale od początku ,no troszkę to jest irytujące po iluś tam razach 🙂

Bardzo liczę wreszcie na jakąś aktualizację oprogramowania IFI to by już był święty czas na to po tylu problemach i po prawie roku bez aktualizacji 😄

Do tej pory przesłuchałem ifi ipower2, ipower X, oba 15V i starsza wersja ipower 9V

z X jest słyszalna poprawa,

ipower2 i ipower różnica między nimi prawie żadna, ipower X lepszy stosunek jakości do ceny niz ipower2

Dzisiaj porównam iPower X do Toppinga P50

Przetestowałem również, zachwalaną (WIELOKROTNIE) w tym wątku,  kostkę "ulepszacza USB" Topping HS01,

z zasilaniem czy bez, nie wniosła nic pozytywnego, a wręcz przeciwnie w przypadku podłączenia do Zen Stream.

W przypadku laptopa jakieś marginalne oddziaływanie na mikro plus na poziomie odczuć placebo. 

Z ZEN Stream degradacja brzmienia mniej więcej do poziomu zasilacza standardowego

Edytowane przez m4tech
14 minut temu, m4tech napisał:

Z ZEN Stream degradacja brzmienia mniej więcej do poziomu zasilacza standardowego

Kolega ma wielką wyobraźnię 😉 Degradacja jest technicznie niemożliwa. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

19 minut temu, Piopio napisał:

Kolega ma wielką wyobraźnię 😉 Degradacja jest technicznie niemożliwa. 

Jeszcze mi daleko do tych piewców hi-endu z Topping HS01 😉

Edytowane przez m4tech
2 godziny temu, filok napisał:

Bardzo liczę wreszcie na jakąś aktualizację oprogramowania IFI to by już był święty czas na to po tylu problemach i po prawie roku bez aktualizacji 😄

Z natury jestem optymistą, ale nie w tym przypadku 😧

Godzinę temu, StachMuszel napisał:

Z natury jestem optymistą, ale nie w tym przypadku 😧

Brak nadziei pogłębia brak jakiegokolwiek komentarza ze strony ifi na ten temat...😒

• Pokaż nowe odpowiedzi