Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, lemo napisał:

A Zenek ma ipruifer na coax.

Ma i dobrze gra. Zwłaszcza na zasilaniu liniowym i połączeniu po WiFi. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

ja słucham chyba z 8-10h dziennie 🙂 gram po coax do Hegla H190 - u mnie też lepiej niż po USB, COAX jest bardziej naturalny, chce się słuchać a detalu itepe nie brakuje. Mam sboostera na zasilaniu. 

????

2 godziny temu, venom200 napisał:

No właśnie jakiś liniowy do Ifi coś poprawi?

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

sbooster to jedyny z jakim miałem do czynienia 🙂 i moim zdaniem gra z nim lepiej. ale porównania z tym od kompletu wielkiego też nie robiłem. wpiąłem, zagrało głębiej i z większą kulturą to nie wracałem już do małego wtyczkowego…

????

Jak bu coś sprzedam mój Zen Stream właśnie decyzja zapadła ,bo raz że Gustard zostanie u mnie a po zmianie kabla zasilającego różnicę jak pisałem gdzieś się zamazały. Dlatego też w sumie R26 pojawił się u mnie aby zmniejszyć ilość urządzeń

To masz tak jak ja. Po zakupie r26 w sumie nie ma wartości dodanej z posiadania ifi. Wbudowany streamer nie rwie połączenia, nie wariuje.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

gustard r26, icepower 1200as1 x2, T+A Criterion T160

No właśnie, lepiej zobaczyć zegar zegar zewnętrzny. A jeszcze lepiej kasę władować w lampy do wzmacniacza

6 godzin temu, Konrad Szmelter napisał:

Po zakupie r26 w sumie nie ma wartości dodanej z posiadania ifi. Wbudowany streamer nie rwie połączenia, nie wariuje.

Grasz na R26 z Roona czy instalowałeś soft z Tidal Connect?

Ja za pomocą bubble upnp lub mconnect. Tidal connect nie działa z androidem.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

W dniu 11.01.2024 o 09:34, Mariusz Saganowski napisał:

A niestety zwykle możliwości lokalnego dystrybutora są wynikową polityki producenta... a tu zdecydowanie jest obszar do poprawy... na forach anglojęzycznych sytuacje nie lepsza, chociaż tam ifi próbuje coś moderować... ale dla mnie "leczenie syfa za pomocą pudru", a co więcej po prostu tego nie rozumiem, jak można utrudniać tak proste operacje, jak dostępność softu do aktualizacji.  Nie spodziewam się też, że szybko zmienią soft...teraz chyba wypuścili nowy streamer neo stream, ale nie mam pojęcia na jakiej platformie pisali soft oraz jak to urządzenie pracuje... cena też jest już odpowiednia...czas pokaże

No niestety też mam takie wrażenie że po prostu kolejny dystrybutor niewiele tu zmieni. Ifi chyba nieco połasiło się na ten segment rynku w którym tak naprawdę nigdy się nie specjalizowali. 

W dniu 11.01.2024 o 14:18, marcinmarcin napisał:

Ja porównywałem na chord qutest. Było lepiej po coax. 

Pio pio to by się przecież za głowę złapał bo qutest ma przecież izolację galwaniczną wbudowaną 😛

38 minut temu, Konrad Szmelter napisał:

Ja za pomocą bubble upnp lub mconnect. Tidal connect nie działa z androidem.

Z Volumio Premium czy Primo Tidal connect na Android działa bardzo dobrze. Żadnych problemów. 

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Z bublem i mconnectLite też działa tidal oraz także qobuz. Ja piszę o gustard r26, nie o ifi.

Dzięki panowie. Myślałem że może ktoś próbował na R26 softu z Tidalem Connect i byłem ciekaw jak to się sprawuje.

Edytowane przez spokojnie
Dzięki panowie. Myślałem że może ktoś próbował na R26 softu z Tidalem Connect i byłem ciekaw jak to się sprawuje.

Można, ale na jabłku lub PC. W TIDAL na androidzie widać gustarda, ale nie można się połączyć. Można oczywiście też łączyć się roon’em, ale room kosztuje koszmarne pieniądze.

A co do sprawowania to jak łącze się z jabłka to ani razu nie zatrzymał się, nie zgubił sieci, ani nagrania. Jest stabilny. Dodatkowo bubble ładuje szybciej playlisty niż robił to na ifi. Minusem jest tidal connect via android i obsługą Dsd w wersji softu 1.43 dsd convertowane jest do pcm i w ten sposób odtwarzane. Jak widać nie mia róży bez kolców, choć w tym przypadku kolce są naprawdę małe.

Venom200, Czy to Ciebie widzę na forum headfi (venomas200)?

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

Znalazłem chwilę, aby sprawdzić ZS... po aktualizacji soft działa stabilnie, niezależnie od źródła...to najważniejsze

Faktycznie, po coax  (w zen spdif) sygnatura jest przyjemniejsza... dzięki za Wasze opnie, czy bardziej analogowy nie wiem, ale na pewno gitary brzmią przyjemniej... porównując z sygnałem z  USB brzmiały bardziej płasko i bez emocji... co do basu... może cieplejszy ale mniej konturowy, mi pasuje... ale czy niebo do ziemi... hmm...kwestia gustu... w moim wypadku zmiana na lepsze...ale na koniec to zależy jakie macie klocki... 

Reasumując... bez aktualizacji firmware do najnowszej wersji wyrzuciłbym Zena do kosza... szkoda że kosztowało mnie tyle czasu i energii, aby zrobić głupią aktualizację...

Dziękuje za wsparcie i cenne uwagi...

U mnie działa na poprzedniej, czyli 2.31.7. Ale boję się ruszać, chodzi w miarę stabilnie. Ma kaprysy czasami, ale przyzwyczaiłem się 👍

6 godzin temu, StachMuszel napisał:

U mnie działa na poprzedniej, czyli 2.31.7. Ale boję się ruszać, chodzi w miarę stabilnie. Ma kaprysy czasami, ale przyzwyczaiłem się 👍

Patrząc na potencjalne ryzyko nie dziwię się... w moim wypadku nie miałem nic do stracenia, chociaż jeszcze za wcześnie, aby witać się z gąską, po prostu mogę go normalnie używać, z czasem będzie łatwiej ocenić stabilność i zachowanie w różnych sytuacjach... niemniej trochę to irracjonalna sytuacja, w której użytkownicy mają uzasadnione obawy przed aktualizacją oprogramowania...z drugiej strony, czy aż tak kochamy aktualizacje w iphonach? Zwykle mam ubaw, jak mi dac przestaje działać w słuchawkach, a potem robią kolejną aktualizację aby to naprawić.

Ja od tygodnia mam nową przygodę z ifi. Podczas przekręcania tej śrubki zmiany profili z tyłu ta się wzięła i ulamala na pół. Chyba czeka mnie gwarancja 😉

40 minut temu, aldi18 napisał:

Ja od tygodnia mam nową przygodę z ifi. Podczas przekręcania tej śrubki zmiany profili z tyłu ta się wzięła i ulamala na pół. Chyba czeka mnie gwarancja 😉

Nie wiem kiedy kupowałeś, ale zwróć uwagę, że zmienił się dystrybutor w Polsce... w tej chwili to Q21... a wygląda na solidną 😞

• Pokaż nowe odpowiedzi