Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, kwasior21 napisał:

Zapomniałeś tylko dodać „jak działa stabilnie “🤷‍♂️😂

U mnie działa całkowicie stabilnie ,słucham Tidala, wystarczyło odpalać go z telefonu z którego nie korzystam nie wykonuję połączeń telefonicznych

35 minut temu, NRK napisał:

Kurna, to jeszcze trzeba mieć oddzielny fon by to obsługiwać. 🙈😂

Tips and tricks się to dawniej zwało🤷‍♂️😂 Być może jeszcze aktualne. Czego się nie robi dla wyrywającego z butów przekazu. 

Nie zrozumiesz🤣

22 godziny temu, NRK napisał:

Kurna, to jeszcze trzeba mieć oddzielny fon by to obsługiwać. 🙈😂

Na oddzielnym nie zrywa połączenia,nie przeszkadza mi to ,ale fakt ,lipa trochę

W dniu 29.04.2024 o 15:07, StachMuszel napisał:

Tego nie wie nikt, chyba nawet w samym IFI :-(

Posłuchałem na zewnętrznym  programie  pliku 24/192 i tego samego w Tidal Connect  gdzie ja wiadomo rozdzielczość została zeskalowana w dół , lepsza jakość była w Tidal Connect  ,więc spokojnie czekam  aż chłopaki ogarną temat HI RES w Tidal ,nie śpieszy się.

Zaktualizowałem dzisiaj Tidala na telefonie, do najnowszej wersji.  Jakaś masakra teraz. Ifi gra, a aplikacja się zatrzymuje, czas utworu stoi w miejscu. To oczywiście wina apki. Mam nadzieję,  że szybko to naprawią.

8 minut temu, StachMuszel napisał:

Zaktualizowałem dzisiaj Tidala na telefonie, do najnowszej wersji.  Jakaś masakra teraz. Ifi gra, a aplikacja się zatrzymuje, czas utworu stoi w miejscu. To oczywiście wina apki. Mam nadzieję,  że szybko to naprawią.

Stachu, która to wersja? 

25 minut temu, StachMuszel napisał:

też tak  mam

Ja bym cisnął support z bluzgami żeby umożliwili docelowo aktualizacje volumio (albo jego instalacje), zobaczcie co ile jest nowa wersja volumio, a teraz wydali 2 maja z poprawkami do Tidala:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oczywiście 24/192 od dawna

Ukryta Zawartość

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

26 minut temu, marcinmarcin napisał:

Ja bym cisnął support z bluzgami żeby umożliwili docelowo aktualizacje volumio (albo jego instalacje), zobaczcie co ile jest nowa wersja volumio, a teraz wydali 2 maja z poprawkami do Tidala:

Ukryta Zawartość

oczywiście 24/192 od dawna

Jakby możliwa była instalacja softu typu volumio lub moode to ten streamer sporo by zyskał na wartości. 

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, maciek1 napisał:

Jaki numer tej felernej wersji?

Maćku, jest na dole screena.

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Ajothe napisał:

Jakby możliwa była instalacja softu typu volumio lub moode to ten streamer sporo by zyskał na wartości. 

Ale to raczej wina apki na Androida.

Ukryta Zawartość

W dniu 3.05.2024 o 17:31, StachMuszel napisał:

Potwierdzam - mam to samo już z miesiąc. Beznadzieja, szlag może trafić. Wersja 2.110.0.1180.15

33 minuty temu, jaszcze1 napisał:

Potwierdzam - mam to samo już z miesiąc. Beznadzieja, szlag może trafić. Wersja 2.110.0.1180.15

Proponuję używać mconnect, zdecydowanie bardziej stabilny niż tidal connect. Swoją drogą na androidzie w "Sklep Play" nie jest już dostępna aplikacja "iFi Streamer". Raczej to nie wróży, aby ifi zen stream był jakoś specjalnie wspierany przez producenta, a szkoda bo fajny produkt. 

1 godzinę temu, jaszcze1 napisał:

Jest już nowsza wersja 2.112.0.1184.22. Do ideału jeszcze brakuje, ale jakoś działa 😉

14 minut temu, marcinmarcin napisał:

Jeszcze to cytujesz? 🙂

A to, że cytuję to coś złego? Wskazuję konkretne zagrożenie, nie każę w to klikać.

1 minutę temu, jacek99 napisał:

Czy te jaja co się teraz odp.....ją to jest wina Ifi czy Tidala?

Chyba jednego i drugiego, choć na poprzednich wersja Tidala, aż takich problemów nie było.

22 godziny temu, LukRin napisał:

Proponuję używać mconnect, zdecydowanie bardziej stabilny niż tidal connect. Swoją drogą na androidzie w "Sklep Play" nie jest już dostępna aplikacja "iFi Streamer". Raczej to nie wróży, aby ifi zen stream był jakoś specjalnie wspierany przez producenta, a szkoda bo fajny produkt. 

Niestety mconnect to gorsza jakość dźwięku  niż Tidal connect. Aplikacja iFi  Steamer nie dostępna ,przecież te urządzenia są w ciągłej ofercie 

Edytowane przez folab
6 godzin temu, folab napisał:

Niestety mconnect to gorsza jakość dźwięku  niż Tidal connect. Aplikacja iFi  Steamer nie dostępna ,przecież te urządzenia są w ciągłej ofercie 

Wszystko zależne jest jakiego telefonu używasz;) druga sprawa na mconnect masz hires, a tidal connect niestety nie i raczej nie zanosi się, aby to się zmieniło.

Edytowane przez LukRin
5 godzin temu, LukRin napisał:

Wszystko zależne jest jakiego telefonu używasz;) druga sprawa na mconnect masz hires, a tidal connect niestety nie i raczej nie zanosi się, aby to się zmieniło.

Telefon nie ma wpływu na jakość. Tidal Connect  brzmi lepiej bez HI RES niż mconnect  w HI RES

29 minut temu, folab napisał:

Telefon nie ma wpływu na jakość. Tidal Connect  brzmi lepiej bez HI RES niż mconnect  w HI RES

Przy tidal connect telefon jest pilotem, a przy mconnect odtwarzasz bezpośrednio z telefonu. Swoją drogą również wolę jakość odtwarzania przez tidal connect, ale wiemy jakie występują z tym problemy.

Edytowane przez LukRin

Jeśli komuś się zatrzymuje pasek i nie pokazuje kolejnego utworu tylko apka Tidala się jakby zawiesza, to niech wejdzie w ustawienia, aplikacje , tidal i włączy odpowiednie uprawnienia przy działaniu w tle i usypianiu, bo przy aktualizacji chyba się to przestawiło. U mnie, było poprzestawiane, poprawiłem i na razie działa bez zawieszania aplikacji.

W dniu 10.05.2024 o 21:33, LukRin napisał:

I tak nie działało zero strat.

Ja pisałem wcześniej już, ifi jak chce przetrwać to musi się wycofać z streamów.

Nie po to tam jest tidal connect żeby z mconnect korzystać.

W dniu 12.05.2024 o 02:43, LukRin napisał:

tidal connect niestety nie i raczej nie zanosi się, aby to się zmieniło.

Jak to nie? U mnie działa na malince przez tidal connect. 24/96 są odtwarzane.

Może na ifi nie działa....

Edytowane przez jar1
25 minut temu, jar1 napisał:

Jak to nie? U mnie działa na malince przez tidal connect. 24/96 są odtwarzane.

Może na ifi nie działa....

Jest to pierwsza warstwa MQA.

5 godzin temu, LukRin napisał:

Jest to pierwsza warstwa MQA.

Na malinie z Volumio czy na Volumio Primo działają highresy do 24/192 z Tidal Connect. 

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Pokaż nowe odpowiedzi